miska, będzie idealna sałatka na imprezę. Składniki: 2 duże pory (tylko białe części) 4-5 konserwowych ogórków 5 ugotowanych jajek 30 dag żółtego sera puszka kukurydzy sól pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Białe części pora pokroić w cienkie półćwiartki. Ogórki, jajka i żółty ser pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, delikatnie posolić, dodać świeżo
na moim stole...makaronu ryżowego (użyłam wstążek) 12-15 krewetek marynowanych 4-5 łyżek kukurydzy konserwowej 2 liście sałaty karbowanej Sos kremowo-serowy: (*) 300 ml śmietany 18% 100g żółtego sera gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotować sos. Do rondelka wlać śmietanę i wymieszać z startym (na drobnych oczkach) serem. Mieszając - całość podgrzać do połączenia się składników. Sos doprawić solą, pieprzem i gałką
Di gotujejogurtu greckiego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka curry 1 łyżka oleju 3 ząbki czosnku 20 g filecików anchovies sałata lodowa pomidorki koktajlowe natka pietruszki ser Grana Padano sól, biały pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny 3-4 łyżki majonezu grzanki czosnkowe Do miski przekładamy jogurt, wsypujemy kurkumę oraz curry. Jeden ząbek czosnku drobno siekamy, lekko solimy i rozcieramy nożem, dodajemy(...)Wymieszane ze sobą przekładamy do miseczki, do której dodajemy 3-4 łyżki majonezu. Niewielką ilość sera Grana Padano ścieramy na drobnych oczkach tarki i dodajemy do sosu. Dodajemy około 1 łyżeczki soku z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki. Na koniec doprawiamy do smaku białym pieprzem. Mieszamy dokładnie i odkładamy. Sałatę rwiemy na większe kawałki, przekładamy do miski. Całość polewamy sosem
Smaki Na Talerzuimponująca. Co roku powstaje tu 400 milionów butelek. Wina są doskonałym partnerem do jedzenia. Te z Doliny Loary Idealnie uzupełnią bardzo różne potrawy. Wytrawne wina białe: Owoce morza, skorupiaki, ryby Świeży lub dojrzewający ser kozi Drób grillowany lub w sosach, rillettes Słodkie wina białe: Foie gras, białe mięso z rusztu lub z sosami Potrawy egzotyczne i śródziemnomorskie Sery z niebieską
królestwo garówznamy kogoś, komu by nie posmakowała, więc... polecamy. SKŁADNIKI: - por 2-3, - jajka 3-4, (uczuleni na jajko kurze - jaja przepiórcze będą pysznie je zastępować), - ser żółty/mozzarella 20 dag, - cebula 2-3 białe, - majonez, - przyprawy: pieprz czarny, vegeta, - kukurydza - opcjonalnie. Pora i cebulę kroimy w pióra, ser ścieramy lub wkrajamy mozzarellę (jeśli zamysł jest na "białą damę"), jajka(...)układ trawienny i budująco na układ odpornościowy. Wspomagają oczyszczanie organizmu. 2. Jajka - źródło białka, witamin (A, D, B), siarki, potasu, fosforu, magnezu, miedzi, żelaza, lecytyny, cynku. 3. Ser żółty - aż kipi od aminokwasów. Fosforan, witaminy D, A, B i pełnowartościowe białko - to jego skład z innej perspektywy. Utrzymuje właściwe pH w ustach i... ze względu na "obecność" cynku
Wypisz Wymalujcukrze + skórka z otartej pomarańczy 3 łyżki mąki ziemniaczanej pomarańcza sok z jednej pomarańczy 6 kostek cukru trzcinowego Żółtka zacząć miksować z cukrem na biały puch. Następnie dodawać po łyżce sera. Kiedy już zużyjemy cały ser dodać skórkę pomarańczową w cukrze i tą otartą. Dodać mąkę ziemniaczaną. Całość wlać do formy i piec w 180 stopniach przez(...)minut. Dla jeszcze delikatniejszego efektu piec w kąpieli wodnej. Jeśli ktoś lubi biały sernik można go piec do momentu ścięcia się sera. Ok 3-40 minut. Ja wolę te troszkę podpieczone. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia w piekarniku. Karmel Na patelnie wlej sok z pomarańczy i kostki lub sypki cukier trzcinowy. Włóż pokrojone cieniutko plastry pomarańczy. Czekaj aż zrobi
AZgotuj!minut. MASA SEROWA: 800 g twarogu (mielonego 3-krotnie lub gotowego z wiaderka) 100 ml kremówki 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja wanilia Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do sera, utrzeć razem z jajkami, śmietaną kremówką. Na końcu dodać cukier puder i wanilię. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie, wstawić do piekarnika. Na dolną
Z Marcepanemkurczaka oraz pełnoziarnistym makaronem typu penne. Soczysty kurczak w aromatycznym sosie serowym to dla mnie obiad idealny ❤ Składniki: 3 filety z kurczaka 200 g sera gorgonzola 200 ml śmietany 30% 200 ml bulionu 100 ml białego wina wytrawnego natka pietruszki sól, pieprz olej do smażenia makaron (u mnie: penne pełnoziarnisty) Wykonanie: Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i przekrawamy(...)przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a do bulionu dodajemy śmietankę oraz białe wino. Podgrzewamy przez kilka minut, a na końcu dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser gorgonzola. Mieszamy do momentu, aż ser się rozpuści. Trzymamy na ogniu, aż sos zgęstnieje i będzie miał kremową konsystencję. Doprawiamy do smaku pieprzem
Kuchnia MagdaLenyBezmięsne kotlety ryżowe z dodatkiem ryżu dzikiego, pokrojonych różyczek brokuła, suszonych pomidorów i startego żółtego sera. Składniki: 1 woreczek ryżu białego, 1 woreczek ryżu dzikiego, 1 brokuł (500g), 5-6 suszonych pomidorów z oliwy, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 30 g startego żółtego sera, sól, pieprz, bułka tarta do obtoczenia. Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie (ryż dziki(...)gotujemy trochę dłużej- gotowałam w jednym rondelku, a ryż biały wcześniej wyjęłam z wody). Różyczki brokuła gotujemy ok. 15 minut w osobnym rondelku. Pomidory odsączamy z oliwy i wycieramy ręcznikiem papierowym, siekamy w mniejsze kawałki. Do ostudzonego ryżu dodajemy pokrojone różyczki brokuła, suszone pomidory, żółty ser, mąkę ziemniaczaną i jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Formujemy kotlety, jeśli nie chcą
Aga w kuchnimetra długości i 35 kg wagi. Wspaniałe są steki z bonito; - pimientos de Padrón - wybór kiełbas hiszpańskich; - sery, między innymi s er Torta de Cañarejal – owczy ser dojrzewający minimum 2 miesiące. Pod białą, pleśniową skórką kryje się miękki , lejący ser o niezwykłym smaku. Dzięki specjalnej podpuszczce z kwiatu karczocha nie ma gorzkiego posmaku. Najlepszy jest w temperaturze pokojowej, przed spożyciem
królestwo garówpodzielić się z Wami. Składniki: - makaron "sznurki" - 30 dkg wędzonego boczku - 250 ml słodkiej śmietany - 2 zółtka - mała cebula - 5 dkg żółtego sera ( np. cheddar ) -pieprz biały, pieprz czarny - sól - odrobina oleju Cebulę kroimy w drobną kostkę. Boczek kroimy w kostkę lub paseczki. Ser ścieramy na tarce. Mieszamy śmietaną z żółtkami. Cebulkę podsmażamy na odrobinie oleju
Maminek kulinarnyprzygotowaniu, kiedy masa serowa dobrze stężeje – ja wykorzystałam ser w kostkach, uprzednio dwukrotnie zmielony, i dopiero na drugi dzień smakował jak serniczek, a nie zwykły biały twaróg;) 800 g sera na sernik 6 łyżeczek żelatyny garść rodzynek 6 łyżek cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 puszka brzoskwiń 250 ml kremówki 1 galaretka brzoskwiniowa 1 op. okrągłych biszkoptów Żelatynę
Smaki Na Talerzuwykładamy nim tortownicę o średnicy 22 cm Masa serowa: 80 g masła opakowanie cukru waniliowego 30 g cukru 3 jajka 200 ml mleka kokosowego 350 g sera na serniki tabliczka białej czekolady opcjonalnie suszona żurawina Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrami na puch, dodajemy ser, chłodną czekoladę, mleko kokosowe, żółtka i miksujemy
Cynamonowe szczęścieznakomity! Czas przygotowania: ok. 60 minut ( w tym ok.25 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: 500g ugotowanych ziemniaków Pęczek białych szparagów Pół pęczka zielonych szparagów Cukinia 250g ugotowanego/usmażonego/ upieczonego mięsa z kurczaka Oliwa Opakowanie śmietany 12% 200g żółtego sera Ulubione przyprawy: sól, pieprz, oregano, Przygotowanie potrawy zaczynamy od nastawienia posolonej wody na szparagi. Zanim woda się ugotuje to białe(...)dodajemy połowę żółtego sera i doprawiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą. Na dno wylewamy nieco śmietany i układamy warstwowo: ziemniaki, mięso, szparagi białe, zielone i cukinię. Teraz wylewamy pozostałą część sosu. Wierzch sypiemy żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 20-25 minut. Obserwujemy wierzch zapiekanki, gdy żółty ser będzie się rumienił to zapiekankę można
Kolizje Smakówwody gazowanej około 3/4 szklanki mąki 2 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie szpinakowe: 250 g świeżego szpinaku 1/2 niedużej cebuli 2 ząbki czosnku 150 g sera feta lub typu feta szczypta białego pieprzu Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 500 ml mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz Wykonanie: 1 . Składniki ciasta naleśnikowego dokładnie zmiksować(...)drobno pokrojoną cebulę, dodać pokrojony lub przeciśnięty czosnek. Przesmażyć. Następnie dodać umyte liście szpinaku i smażyc kilka minut, aż szpinak zmięknie. Na koniec, dodać pokruszony ser feta - dobrze wymieszać. Farsz doprawić do smaku białym pieprzem. 3. W rondelku rozgrzać masło. Na rozgrzane masło wsypać mąkę, całość smażyć około minuty. Następnie, szybko mieszając, wlewać mleko. Sos gotować kilka minut, aż zgęstnieje
kolorowotorcikowo