ser biały - 9461 przepisów (strona:274/631)

Waniliowy sernik na zimno z musem truskawkowym i cytrynowo-melisowym 155

Cześć! W głosowaniu na facebooku bezapelacyjnie zwyciężył sernik, więc dzisiaj prezentuję Wam przepis na niego :) Jest bardzo prosty w wykonaniu, nie bardzo słodki, w sam raz

Pora coś zjeść
Sernik z herbatą matcha 149

Dzień dobry! Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik z japońską herbatą matcha, którzy przygotowałam z okazji roku blogowania (13.09), w końcu była to dla mnie

Pora coś zjeść
Pierogi ruskie 173

Dzień dobry! Wstyd to mówić, ale pierogi robiłam tylko trzy razy w życiu (z czego 2 razy odbyły się w ostatnich 2 dniach). Przepis na ciasto

Pora coś zjeść
Serniczki z wiśniami i czekoladowym spodem 195

Post Serniczki z wiśniami i czekoladowym spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Bardzo puszysty sernik 294

Post Bardzo puszysty sernik pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sernik czekoladowy na biszkoptach 189

Post Sernik czekoladowy na biszkoptach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
KURCZAK W CUKINIOWYM SOSIE WYTRAWNYM 150

danie, które nasyci i będzie przy tym dobrze smakować.  Potrawa składa się z chudego mięsa drobiowego, świeżej, młodej cukinii i makaronu. Sos jest na bazie białego wina wytrawnego i sera feta, dzięki czemu danie jest aromatyczne, apetyczne i dobrze doprawione.   SKŁADNIKI: Sos: cukinia 1 mała, młoda szt.  bulion 120 ml.  białe wino wytrawne 1/4 szkl

Kuchnia Paulettes
Gniazdka ziemniaczane z serem pleśniowym i boczkiem 219

będzie mogli przestać go zajadać! Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 40 minut (w tym 20 minut pieczenia) Składniki: 0,5 kg ziemniaków 250g sera pleśniowego camembert (2 krążki) 200g wędzonego boczku 100ml białego wina 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe Łyżka masła Przygotowanie potrawy zaczynamy od obrania ziemniaków i pokrojenia je w drobne słupki. Można to zrobić przy(...)oraz liść laurowy. Boczek kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię. Całość chwilę podsmażamy i wlewamy wino. Następnie redukujemy płyn. Wyłączamy gaz i dorzucamy ziemniaki oraz pokrojony w kostkę ser. Delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę układamy w foremkach do tartaletek lub jeśli nie mamy, to w formie do tarty. Możemy poupychać więcej bo danie się zredukuje podczas pieczenia. Wkładamy

Kolizje Smaków
Makaron z kurczakiem w sosie serowym 179

Kawałek pora ¾ szklanki słodkiej śmietanki do gotowania 18%  może być też  30 % 1 szklanka startego żółtego  sera np. cheddar 50 g miękkiego  sera pleśniowego Sól morska do smaku Mielony biały pieprz do smaku Sposób przygotowania dania: Mięso myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.  W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso, dodajemy , pokrojoną dosyć drobno(...)oraz czosnek, dusimy pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszamy.  Wlewamy śmietankę, dodajemy starty żółty  ser oraz pokrojony na kawałki ser pleśniowy , doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą do smaku, gdy sos leciutko zgęstnieje, zestawiamy z ognia.  W tym samym czasie gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu, miękki odcedzamy na sicie

Wanilia i Kardamon
FONDUE SEROWE 136

danie to możecie wykorzystać garnek ceramiczny, który długo utrzymuje ciepło. Składniki:( Ilość w zależności od ilości osób) 200g sera gruyere 200g sera ementaler 100 g sera cheddar 2 ząbki czosnku 250-300 ml białego wytrawnego wina 50 ml wiśniówki 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0,5 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej grzanki   Zacznijmy od mąki ziemniaczanej(...)starłam i wysmarowałam nim garnek. Wlałam do niego wino z mąką. Wsypałam pokrojony ser. Podgrzewałam masę serową na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Doprawiłam gałką muszkatołową i białym pieprzem. Gdy uznacie ,że ser jest za gęsty to można dolać jeszcze trochę wina. Bułkę pokroiłam na kawałki i podpiekłam na chrupiąco na patelni.   I gotowe. Widelczyki w dłoń i można

potrawyregionalne
Fondue serowe 204

stale podgrzewanym, wokół którego zasiadają goście i długimi, cienkimi szpadkami, na które nabijają pokrojone w kostkę, białe pieczywo, wybierają fondue. Składniki: 400 g sera Emmentaler 300 g sera Gruyere 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 Szklanki białego wina (wytrawne) Gałka muszkatołowa 1 ząbek czosnku Biały pieprz 1 duża bagietka (pokrojone w kostkę) Sposób przygotowania: Sery bardzo drobno kroimy lub też

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron razowy w sosie gorgonzola ze szparagami i grzybkami mung 209

wrzątku grzybów Mun 4-6 zielonych szparagów 2 łyżeczki kaparów 2 garście roszponki lub innego mixu młodych liści np. sałat, botwinki, szpinaku, rukoli itp. pieprz do samku skrawki sera Parmezan (opcjonalnie) białe jadalne kwiatki do dekoracji - u mnie : czosnku liściastego Wykonanie: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie Szparagi podzielić w 2-3 cm kawałki usuwając zdrewniałe końcówki i zblanszować przez(...)płynną konsystencję. W dużej misce wymieszać przestudzony makaron z kaparami, szparagami, grzybami, roszponką lub inną sałatą i sosem z sera. Ułozyć na talerzach i przybrać kawałkami sera Parmezan i opcjonalnie dla efektu wizualnego, białymi kwiatkami jadalnymi. Ja wykorzystałam kwiatki czosnku liściastego, który właśnie ma okres kwitnienia. Rada: dobrze jest porcje ułozyc na wcześniej podgrzanych talerzach by sos nie wystygł zbyt

Sztuka gotowania w/g Samiry
DORSZ W SOSIE CZEKOLADOWYM Z GORGONZOLĄ I WARZYWNYM TAGLIATELLE 159

tych, którzy nie boją się ciekawych połączeń smakowych. Przygotowałam moją ulubioną, białą rybę – dorsza , którego połączyłam z fantastycznym sosem zrobionym z dwóch czekolad – białej i gorzkiej Goplana oraz sera gorgonzoli, który idealnie przełamał słodko-gorzki smak czekolad. Do tego estragon, biały pieprz , odrobina soku z cytryny i voila – pyszne danie gotowe! Taka ryba jest świetnym pomysłem(...)przyjemnością sięgnie po dokładkę. Polecam! Ps. Taki sos jest też idealny do królika! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z dorsza – 300 g * biała czekolada – 30 g * czekolada Klasyczna gorzka Goplana – 30 g * ser gorgonzola – 50 g * oliwa z oliwek – 1 łyżka * masło – 1 łyżka * mąka pszenna – 1 łyżka * bulion warzywny

Ostra na Słodko
Jak dobrać wino do kolacji? 192

drobiem oraz warzywami. Wino Trapiche Astica Merlot Malbec, argentyńskie wino oparte o mieszankę dwóch szczepów – Malbec i Merlot, kupisz w winezja.pl. Doskonale pasuje do serów i czerwonego mięsa (wołowina, jagnięcina). Chardonnay To białe wina o wytrawnym aromacie cytrusów bądź też słodsze, o akcentach tropikalnych owoców. Ten różnorodny szczep dobrze sprawdzi się jako aperitif, czyli lekki drink przed posiłkiem. Będzie też(...)Frisco. Opinie o tym winie: pasuje do wszelkich dań z owoców morza. Frontera Chardonnay, kupisz w Faktorii Win. Rześkie, chilijskie wino będzie pasować do potraw z drobiu, białego mięsa oraz serów. * materiał zewnętrzny

Tradycyjna Kuchnia
Kluski ziemniaczane z sosem z czerwonej sałaty - radicchio i serem pleśniowym -gorgonzola 184

Lubicie kluski ziemniaczane? to dzisiaj polecam mój ulubiony przepis, smaczny i kolorowy:) Połączenie lekko gorzkiego smaku czerwonej sałaty radicchio i włoskiego pleśniowego sera gorgonzola wraz z odrobiną białego wina, które je lekko łagodzi sprawia iż danie to jest przepyszne i robi wrażenie. Przygotowanie zabiera bardzo mało czasu praktycznie 10-15 minut. SKŁADNIKI   1 kg klusek ziemniaczanych 1 cebula czerwona(...)sałata radicchio 50g masła 2 łyżki oleju z oliwy 1 szklanka białego wytrawnego wina 2 plasterki sera o smaku śmietankowym sól  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nastawić w garnku lekko posoloną wodę do ugotowania klusek ziemniaczanych. W międzyczasie w pojemnym garnku lub na patelni podsmażyć  pokrojoną drobno cebulę na maśle i oleju z oliwy. Dodać białe wytrawne wino i dusić cebulę

zielonacukinka

Proponowane wyszukiwania