Bomba witaminowa na dobry początek dnia czyli gęsty szejk z sezonowych warzyw m.in. marchewki, pietruszki, selera czy sałaty. Jeśli komuś wydaje się za mdły, smak warzyw wspaniale ożywia i przełamuje dodatek jabłka. Na zdrowie
Milion SmakówTradycyjna potrawa kuchni polskiej. Klasyczna potrawka składająca się z duszonej marchewki, cebuli i pomidorów z dodatkiem królika duszonego w winie i rozmarynie. Smak uzupełnia seler naciowy, który idealnie komponuje się z mięsem i winem
Milion SmakówDobra wołowina idealnie komponuje się z selerem naciowym choć na pierwszy rzut oka wydaje się to dziwnym połączeniem. W chińskiej prowincji Seczuan takie zestawienie jest bardzo powszechne a wręcz jest obowiązkowe w menu większości restauracji. Klasyczne przyprawy - jak chilli i sos sojowy dodają orientalnej nuty całej kompozycji
Milion SmakówSycące i pełnowartościowe danie idealne na zbliżające się chłodniejsze dni. Fasola jako źródło roślinnego białka wraz z towarzyszącą jej tu całą serią zdrowych warzyw, począwszy od kalarepy, poprzez seler, por, paprykę czy jarmuż, zapewni codzienną dawkę witamin i mikroelementów. Danie jest uniwersalne i można je podjadać w ciągu dnia niezależnie od pory: czy to śniadanie, obiad, przekąska czy też kolacja
Milion Smakówtylko z mięsa. Również wegetarianie mają w tej kwestii spore pole do popisu. Mój pasztet prowansalski składa się z całej gamy zdrowych składników, takich jak soczewica, kapusta czy seler. Doskonały dodatek do świeżego, razowego chleba jak również jako samodzielna przekąska. Nadaje się również do mrożenia. Nastawcie się jednak, że do jego przygotowania będziecie potrzebowali sporo czasu
Milion Smakówjest świeżych warzyw o tej porze roku albo takich, które nie zawierają dużo chemii. Można wybrać warzywa, które mogą leżeć parę miesięcy, a do takich należą między innymi ziemniaki, seler i pietruszka i zrobić z nich pyszną, gęstą zupę. Jeśli też nie chcecie czekać na wiosnę, żeby jeść warzywne zupy - spróbujcie
Milion SmakówJajka ugotować na twardo. Pokrzywę sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, doprawić do smaku. Ja podałam z sałatą masłową i polędwicą łososiową na grahamce z natką selera naciowego..... Smacznego
Gaździnka warzyczerwonej cebuli pół szklanki białego wina ok. 3 szklanek rosołu lub wina ząbek czosnku łyżka ziół prowansalskich garść poszatkowanej natki pietruszki i selera Sposób przyrządzenia: Cebulę zeszklić na oliwie, następnie dodać kaszę.Lekko podsmażyć, cały czas mieszając żeby się nie przypaliło. Wlać wino, wymieszać. Kiedy kasza wchłonie cały płyn podlać szklanką rosołu lub wody.Ca
pieprzny smaczektrzeba nawet używać popychacza. Takie proste a jednocześnie super pyszne. Do picia na pierwszy ogień poszedł nietypowy sok Składniki: - 4-5 marchewek, - pół pęczka białych szparagów, - 4 duże łodygi selera naciowego. Wykonanie: Przy pomocy nakładki z najdrobniejszymi sitkami i dodatkowo zakładając na dzbanek sitko wycisnęłam super klarowny sok, pyszny i do tego zdrowy! I pomyśleć że dzięki wyciskarce Sana można
Co na wege obiad?Przepis inspirowany jest potrawą ze strony ' Kuchnia Lidla '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na wywar: 500 g kości z królika 500 g kości z kury 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2,5 l wody 1 cebula kawałek kapusty 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz do smaku Składniki na zupę: 500 g zielonego grochu, namoczonego przez noc przygotowany
My Culinary Artlitr wody i 1 łyżka soli) olej (może być aromatyzowany czosnkiem) suszone przyprawy: papryka, czosnek, zioła prowansalskie warzywa do wyboru: ziemniaki, marchewki, cebule, papryki, buraczki, bataty, szalotki, pietruszki, selery itp. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Przygotowujemy solankę. W letniej wodzie rozpuszczamy sól (1 łyżka na 1 litr), studzimy. Do solanki wkładamy golonki z indyka i moczymy
Poezja smakujajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki i kalafiora . ---------- Podobne: Kotlet z surówką z selera Roladki z amarantusa Rolady drobiowe z pieczonymi frytkami
Weekendy w domu i ogrodziekostkę kiełbasę i cebulę. Usmażoną kiełbasę z cebulą i tłuszczem wlać do zupy, całość zagotować. Latem dodaję do gotujących się ziemniaków z marchewką liść maggi, natkę pietruszki i selera związane nitką
Kuchenne aromatyratunkowe na zabiegany, pełen wrażeń dzień po którym sami nie wiecie co ze sobą zrobić. Składniki 2 szkl. fasoli Jaś 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 por 30 dag kiełbasy mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki ketchupu 1,5 łyżki mąki majeranek papryka słodka mielona pieprz, sól Sposób Warzywa pokroić w kostkę, pora w półtalarki
Kuchenne aromatymusicie oczywiście zwiększyć również ilość dodawanych warzyw. Składniki 5 golonek (po 50 - 60 dag każda), użyłam peklowanych, które przed smażeniem odgotowałam, aby nie były za słone 2 marchewki 1 seler 2 pietruszki 2 pory 2 cebule 1 szkl. piwa sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy olej Sposób Golonki natrzeć przyprawami i pozostawić na około 2 godziny
Kuchenne aromaty