Składniki: 2 kg marchewek 1 mały burak 1 pomidor 3 jabłka 1 gruszka 1 seler 1 pietruszka biała 2 gałązki pietruszki natki 1 ząbek czosnku 1 kapusta biała 1 pęczek rzodkiewek Przygotowanie: Warzywa dokładnie myjemy i obieramy, Następnie przepuszczamy przez sokowirówkę
ClauditteMissCookingpieczarek 1 papryczka chilli 3 cebule 8 ząbków czosnku 1 puszka pomidorów obranych i pokrojonych 1/2 kostki bulionowej wieprzowej włoszczyzna : 1 marchew, natka pietruszki, 1 cebula, 1/4 selera, 1 biała pietruszka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 5-6 ziemniaków przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, kurkuma, majeranek 2 łyżki czubate mąki pszennej lub tortowej
ClauditteMissCookingłyżka mąki 2 ząbki czosnku 100 g masła sól * - na wywar warzywny składać się będzie: 2 marchewki 1 natka pietruszki 1 pietruszka ćwiartka selera 1 por 1 cebula **- zakwas na żurek 1/2 szklanki mąki żytniej typ 2000, często oznaczana jako żurkowa 1/2 szklanki otrębów owsianych 1 litr wody --> Mąkę i otręby wsypujemy
ClauditteMissCookingSkładniki: 4 pomidory malinówki 1 puszka pomidorów 2-3 piersi z kurczaka świeża młoda włoszczyzna (marchewki, seler, pietruszka z natką, koperek, kapusta włoska, cebula, lubczyk) 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu mielonego kilka listków roślinki tzw. maggi 6 listków oregano 8 listków bazylii 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Do garnka
ClauditteMissCookingSkładniki: 2 duże udka z kurczaka włoszczyzna ( natka pietruszki, 2 marchewki, pietruszka w korzeniu, seler, por, cebula) natka koperku 500 g kiszonych ogórków 1/2 szklanki wody z ogórków 2 litry wody 5 listków laurowych 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki tymianku i rozmarynu pieprz świeżo mielony 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej po potraw
ClauditteMissCookingSkładniki: żółta papryczka chilli sałata roszponka szpinak świeża bazylia zielony ogórek korzeń pietruszki seler cebula banan pieprz szczypta suszonego chilli mleko maślanka Smacznego
ClauditteMissCookingprogramu "Szczypta Smaku" KLIK Składniki na roladki: 500 g piersi z kurczaka opakowanie 70 g szynki dojrzewającej 1/2 cytryny 1 duży ząbek czosnku polskiego marchewka korzeń pietruszki seler biała część pora pieprz posiekana papryczka chilli Składniki na sos - używamy blendera: papryczka żółta chilli marynowana papryczka pepperoni garść listków bazylii 1 szalotka 1/2 pęczka szczypiorku 1 ząbek czosnku
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 porcja rosołowa włoszczyzna z młodych polskich warzyw (3-4 marchewki, młoda pietruszka z natką, młody seler z natką, cebula, 1/4 kapusty włoskiej, por) 5 ząbków czosnku liście laurowe ziele angielskie kilka listków maggi (idealnie zastępuje wegetę czy kostkę rosołową) 1 średni kalafior świeżo zmielony pieprz Dodatkowo (jak, kto lubi. Ja zjadłam zupkę z ryżem i jajkami. Dodałam także
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 porcja rosołowa włoszczyzna z młodych polskich warzyw (3-4 marchewki, młoda pietruszka z natką, młody seler z natką, cebula, 1/4 kapusty włoskiej, por) 5 ząbków czosnku liście laurowe ziele angielskie kilka listków maggi (idealnie zastępuje wegetę czy kostkę rosołową) 1 brokuł zielone szparagi puszka groszku garść posiekanego lubczyku 1 łyżeczka curry świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Porcję rosołową
ClauditteMissCookingSkładniki na marynatę mieszamy i zalewamy sznycle, obtaczamy każdego sznycla i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Smażymy na grillu elektrycznym. Ja podałam to mięso z selerem, makaronem i sałatką (szpinak i pomidor) Smacznego
ClauditteMissCookingbulionu/wywaru rosołowego 600-800 g flaczków wołowych, ugotowanych i umytych. wołowa porcja rosołowa (najlepiej taka z kością, to doda dodatkowego smaku i aromatu naszej zupie) świeża młodziutka włoszczyzna: seler, marchew, pietruszka, por, cebula, czosnek i kapusta włoska przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, majeranek, czerwona słodka i ostra papryka, odrobina suszonego imbiru, sól, pieprz dodatkowo dodałam jeszcze kilka
ClauditteMissCookingSkładniki: porcja rosołowa 1 brokuł około 500 g włoszczyzna (4 marchewki, 1/4 selera, 2 pietruszki, 1 natka, 1 cebula, 1 por, 5 ząbków czosnku, pęczek lubczyku) przyprawy (sól morska, świeżo mielony pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, bazylia) Przygotowanie? Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam
ClauditteMissCookingSkładniki: 400 g kurek 2 litry bulionu (rosołu z zachowaniem warzyw w rosole: marchewki, seler, pietruszka) 2 duże cebule 1 łyżka masła czosnkowego 3 łyżki oliwy z oliwek ziele angielskie liście laurowe natka pietruszki 100 ml białego wina- ja użyłam jakiegoś Stolzenfels trocken sekt, akurat taki miałam w domu 3 ząbki czosnku polskiego dużo świeżo zmielonego pieprzu 1 płaska
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 800-1000 g wątróbek drobiowych 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 1 duże jabłko 1 por 3 duże cebule 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 5 ziarenek pieprzu 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz szczypta soli himalajskiej 2 łyżki papryki ostrej mielonej 1 płaska łyżeczka cynamonu 2,5 szklanki wody
ClauditteMissCooking