seler - 8745 przepisów (strona:440/583)

Zupa z kukurydzy z paluszkami serowymi z ciasta francuskiego 177

paluszkami serowymi z ciasta francuskiego. Czego trzeba więcej? Chyba tylko składników… i brać się do roboty. Składniki : - ok. 3l rosołu drobiowego lub warzywnego - warzywa z rosołu (3 marchewki, kawałek selera, pietruszka) - 3 puszki kukurydzy - 2 łyżki masła - 3 cebule - 5 ząbków czosnku (+ 2 dodatkowo do smaku) - 3 łyżeczki świeżo startego imbiru - ziemniaki - puszka mleka kokosowego - chilli w płatkach - sól - biały

mojewypiekiinietylko
Przepisy na Sylwestra 384

Rogaliki z Nutellą SAŁATKI: 1. Brokułowa 2. Żółta sałatka 3. Sałatka ryżowa po węgiersku 4. Tuńczyk w muszelce 5. Sałatka makaronowa z tuńczykiem 6. Sałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: 1. Faszerowana bagietka 2. Roladki pomidorowe 3. Rollsy z ziołowym serkiem 4. Roladki z tortilli 5. Sakiewki ze szpinakiem 6. Parówki w cieście francuskim Życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej

Czerwona Porzeczka
Ryba po grecku 893

jeszcze zostanie. :)   Składniki: 0,5 kg dorsza sól, pieprz do smaku do obtoczenia mąkę pszenną do smażenia olej rzepakowy Rapso 4  marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 puszka pomidorów bez skórki 2 łyżki sosu cygańskiego 2-3 łyżki przecieru pomidorowego  1 łyżeczka słodkiej

Ala piecze i gotuje
NATURALNY KREM Z CZARNEJ RZEPY 150

warzywa zmiękną dajemy do niej opakowanie kremowego serka Arla Apetina "Naturalny". 5. Miksujemy. Doprawiamy do smaku. /Wersja na wywarze mięsnym - ugotowałyśmy indyka i kaczkę z dużą ilością warzyw (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta). Doprawiłyśmy.  /Zarówno wersja mięsna jak i jarska mają delikatny, aczkolwiek dość charakterny smak. Dla nasz obie opcje są przepyszne! Wybitne smaki zamknięte w kremowej odsłonie

Wypisz Wymaluj
Ryba po grecku 208

Ryby po grecku też nie mogło zabraknąć na wigilijnym stole..Przepis stąd . 3 duże filety np.tilapii 4 marchewki 1/2 pietruszki 1/2 selera 1 por 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego olej jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Warzywa umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora

Moje domowe kucharzenie
Zupa krem ze szczawiu (szczawiowa) 183

Składniki: włoszczyzna na bulion (połówka selera, 1 pietruszka, 2 marchewki, por)  1 mała cebula kilogram szczawiu mąka pszenna - 2 łyżki śmietanka kremówka około pół szklanki (albo śmietana 12/18 %)  1 łyżka masła pieprz kilka jajek - ilość wg upodobań.  Gotujemy w wodzie włoszczyznę. W osobnym rondelku podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę

Bon Appetit Małgorzaty
Pomidorowa ze świeżych pomidorów 154

słoika :) Składniki:  1 kg dojrzałych pomidorów ( u mnie malinówki z działki) ćwiartka kurczaka (może być inne mięso np. wołowina z kością), 2 marchewki, 1 pietruszka  kawałek selera, por, liść laurowy, 2 ziela angielskie, pieprz, sól, 2  łyżki margaryny ok. 3 łyżki śmietany 1 łyżka mąki pszennej bazylia albo natka pietruszki  Kurczaka umyć, zalać zimną wodą, dodać

Bon Appetit Małgorzaty
Zimne nóżki czyli seta i galareta :) 138

nóżek wieprzowych. Od lat podawane na stole w moim rodzinnym domu. Idealne na zakrapiane imprezy a także na chore stawy :) Składniki: 4 nóżki wieprzowe włoszczyzna ( 2 marchwie, pół selera, 1 pietruszka, por) 2 cebule 6 ziaren pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe 1 główka czosnku natka pietruszki i cząstki cytryny do dekoracji sól, pieprz ocet, sok z cytryny

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa pomidorowa z soczewicą i chili 189

chłodne dni! Dobra zupa, rozgrzewa i poprawia krążenie oraz oczyszcza drogi oddechowe :-P Składniki: mięso na zupę (u mnie 2 udka z kurczaka) włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, cebula) sól, pieprz 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 4 cm paska świeżego imbiru opakowanie pasty pomidorowej albo sło iczek przecieru pomidorowego 1 papryczka chili albo pół łyżeczki przyprawy chili

Bon Appetit Małgorzaty
Szczawiowa z pokrzywą i rabarbarem podana z naleśnikiem 159

Lubię połączenie niekonwencjonalnych smaków. Maj to miesiąc rabarbaru, szczawiu i ..... pokrzywy :)  Składniki: włoszczyzna na bulion (połówka selera, 1 pietruszka, 2 marchewki, por)  1 kg szczawiu 1 wiązanka młodej pokrzywy 1 cebula 2 gałązki rabarbar u 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietanki kremówk 2 łyżki masła pieprz ugotowane na twardo jajka - ilość wg uznania  Składniki

Bon Appetit Małgorzaty
Rosół z włoskimi akcentami 201

włoski rosół: 2  skrzydełka  kury 2 pałki kurze kawałek wołowiny z kością 2 golonki z indyka 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka (sam korzeń) 1/2 średniego selera 1 cały por ze 3 przypalone cebule 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 4-5 ziaren czarnego pieprzu 5-6 liści świeżego lubczyku świeżo zmielony czarny pieprz sól Włoskie dodatki: żółtka

Bon Appetit Małgorzaty
Pulpety indycze w zupie kalafiorowej 192

Pożywna zupa na pokrzepienie w chłodne dni. Jest bardzo smaczna i zdrowa. Lubią ją dzieci :)  Składniki: 0,5 kg mięsa  mięsa z indyka  włoszczyzna: pół selera, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 por 1 litr bulionu (u mnie rosół z poprzedniego dnia) 3 duże ziemniaki  1 cały dorodny kalafior 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz

Bon Appetit Małgorzaty
Tiramisu z whisky i z karmelizowanymi orzechami 233

się z zimowego letargu i podążać w krainę fantazji! Erotyzm oznacza brak monotonii w kuchni. Wprowadzaj afrodyzjaki do codziennego menu. Do najpopularniejszych należą: ostrygi, kawior, chili, wanilia, figi, truskawki, seler, szparagi, kawa, czekolada, gałka muszkatołowa, cynamon i imbir, które pobudzają krążenie krwi. . Bawcie się jedzeniem, róbcie bałagan, śmiejcie się i eksperymentujcie z przepisami. Nie zwracajcie uwagi na sąsiadów ;)  Dziś

Bon Appetit Małgorzaty
Krem ze szparagów i pora z pikantną pianką 230

szparagami rzecz jasna ;) Dziś uszlachetniony z ostrzejszym w smaku porem i z pikantna pianką. Składniki: 1 wiązanka zielonych szparagów zielona częśc pora włoszczyzna na bulion (1 pietruszka, 1/4 selera, 2 marchewki) 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyzka masła  2 białka szczypta chili w proszku sól, pieprz zioła prowansalskie Włoszczyznę myjemy, obieramy i gotujemy w 1 l wody

Bon Appetit Małgorzaty