bardzo lubię zupy, dziś przypomniałam sobie o zupie ziemniaczanej w nieco niestandardowej wersji- z pulpecikami i roztrzepanym jajkiem. SKŁADNIKI: 5 średnich ziemniaków 3 średnie marchewki 1 większa pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 mała cebula łyżka masła klarowanego 2 jajka przyprawy: vegeta, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy Pulpeciki: 0,5 kg. zmielonej łopatki jajko sól, pieprz, 1 ząbek
Kuchnia BeatySkładniki: 1 cały kurczak (przynajmniej 1,5kg) 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 część selera 1 część pora 2 gałązki lubczyku kilka gałązek pietruszki 2 kostki rosołowe sól, pieprz 30 dag pieczarek 3 czerwone papryki 2 pomidory 2 łyżki majeranku 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu chilli świeża lub w proszku Sposób przygotowania: 1. Kurczaka podzielić
A Ty Smakuj MnieMIĘSEM I WARZYWAMI CIASTO 1 i 1/2 kg ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana (zależnie od gatunku ziemniaków dosypywana wg potrzeby) FARSZ warzywa i mięso z rosołu, u mnie: 1/4 selera 2 marchewki 1 pietruszka skrzydło z indyka pierś kaczki szponder Łącznie około 50 dkg mięsa 1 cebula 2 łyżki oliwy Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie
Magiczna kuchnia Dariiascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 kg buraków 4 marchewki 5 ziemniaków ½ selera 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 kostki rosołowe 1 łyżka sosu sojowego olej sól, pieprz jogurt grecki natka pietruszki (do dekoracji) Warzywa obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę
kulinarnyswiatdomimoja babcia. Robię więc często ten rosołek rodzinie, a że synowie chętnie się nim zajadają tym bardziej jestem zadowolona. Składniki: skrzydło indycze i skrzydło gęsie 2 cebule 1/2 selera 2 pietruszki 4 marchwie 1 por biała część 2 ziela ang 2 listki laurowe garść makaronu zwierzątka Makarony Polskie kilka ziarenek pieprzu sól,pieprz do smaku świeże gałązki oregano Wykonanie
Z Majeczką w kuchniszczypta cynamonu pół łyżeczki startego imbiru 2 łyżki mleczka kokosowego Przygotowanie: Gotujemy wywar warzywny ( litr wody, 2-3 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera i pora). Oczywiście można iść na łatwiznę i rozpuścić kostkę bulionową w litrze wody :) Gdy bulion jest gotowy wyjmujemy warzywa i wrzucamy odsączoną kukurydzę i gotujemy tak długo aż kukurydza będzie
Amatorka kuchennawiele na kapuśniak a lubimy najbardziej ten przepis, który pamiętamy z dzieciństwa. Składniki: 60 dag kapusty kiszonej 30 dag marchwi pietruszka seler około 5 ziemniaków 1 torebka kaszy jęczmiennej perłowej 2 liście laurowe 2-3 ziela angielskie 0,5kg łopatki
Amatorka kuchennaznowu ugotowałam zupę. Składniki: 1 kg kury rosołowej 2-3 marchewki pietruszka seler por liść laurowy, ziele angielskie 2 łyżki jarzynki 1 cebula Przygotowanie
Amatorka kuchennamożna zastąpić filetem 1 mała cebula 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1/2 szklanki wody raz rękaw do pieczenia 3- łyżki oliwy z oliwek /lub oleju
Zakamarki mojej kuchniprzypaliły Do przygotowania dania użyłam mieszanki mrożonej bukier 9 warzyw Iglotex. W skład wchodzi marchew, brokuł, cebula, pietruszka, fasola szparagowa, groch zielony, papryka czerwona, kukurydza, seler. Zapraszam na stronę IGLOTEX znajdziecie tam cały asortyment firmy i przepisy na ciekawe dania z ich wykorzystaniem Do przygotowania dania użyłam mieszanki prazonych ziaren Piekło- Niebo z ZIARENKOWA
Z Majeczką w kuchniminut. Do przygotowania zupy użyłam Przyprawy węgierskiej, którą otrzymałyśmy od firmy Skworcu w ramach współpracy. W skład tej mieszanki wchodzi między innymi marchew grys, pietruszka nać, pieprz, por, seler i oczywiście papryka słodka i chili mielone. Mieszanka jest świetna do wegierskich dań, doskonale podkreśla ich smak. Przyprawy dostałyśmy w przezroczystych opakowaniach, na których znajduje się tylko naklejka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKrajaczki do krojenia gotowanych warzyw. Warto je mieć w swojej kuchni. Gdy robisz sałatkę warzywną są po prostu niezastąpione. Ugotowane i obrane warzywa np. marchewka,pietruszka,seler itp bardzo szybko pokroimy drobniutko na małą kostkę bez wysiłku. Wystarczy nabić ugotowane warzywo na kratkę i przekręcić nim wokół własnej osi. Nie kosztują wiele a bardzo pomagają w kuchni
Przepisy i porady kulinarneodcedzamy sok i pijemy. Jedynym jej minusem jest przykry zapach z ust po zjedzeniu zwłaszcza surowego warzywa. Ale wystarczy po prostu umyć zęby lub zjeść natkę pietruszki, jabłko, marchewkę, seler by pozbyć się niemiłego zapachu. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarneKrajaczka do warzyw Składniki : 8 szt. dużych marchewek 4 szt. dużej pietruszki 1 szt. średniego selera 3 ziemniaki 2 jabłka 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 3-4 łyżki śmietany 18 % 3-4 łyżki majonezu sól pieprz czarny mielony zielona natka pietruszki Sposób wykonania : Nadchodzi jesień, warto więc wykorzystać ten czas
Przepisy i porady kulinarne