kaloryczna?? Eeeee tam, raz na jakiś czas nie zaszkodzi;) 2 golonki (np przednie) 1,5-2 l bulionu drobiowego 250 ml jasnego piwa 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 3 duże ząbki czosnku 3 ziela angielskie 2 liście laurowe sól Dodatkowo: 1/2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 250 ml jasnego piwa kminek mielony papryka słodka rozmaryn tymianek
Smaki Na Talerzudodatkiem śliwek i grzybków w occie, z jabłkiem. Ilość warzyw też zależy od naszych upodobań. Podaję przepis na moją sałatkę. 2 - 3 marchewki, 1 ładna pietruszka, 1 mały seler, 2 średnie ziemniaki sałatkowe (typ kulinarny A), 1 cebula, 1 duże twarde jabłko, 3 średnie ogórki kiszone, kilka grzybków w occie, kilka śliwek w occie , 2 - 3 jajka ugotowane na twardo
królestwo garówstosować do różnych potraw. Idealnie sprawdzi się w sałatkach, dodatkach do dań głównych i w zupach, które kochamy <3 Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (mały) 3 średniej wielkości ziemniaki 2 pętka kiełbasy myśliwskiej 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 słoik (500 ml) kiszonego kalafiora cukier do smaku sól, pieprz natka
R'n'G Kitchensałatą lodową: Zielona Surówka Z Sałatą I Kiełkami Surówka Z Sałaty I Pomarańczy Sałatka Imprezowa Z Tortellini Sałatka Z Kurczakiem I Sałatą Lodową W Sosie Czosnkowym Lekka Sałatka Z Selerem Naciowym I Sałatą (263 Kcal) Artykuł Surówka kopenhaska pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnedanie i wyjątkowo smaczne. Można podawać z kaszą, ryżem ,ziemniakami. W mojej rodzinie przyjęła się kasza i szczerze polecam tę wersję. Składniki 1/2 kg serc indyczych 1 marchewka kawałek selera naciowego 1 mała czerwona papryka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 kostka bulionowa drobiowa 1 łyżka mąki pszennej kilka łyżek oleju pieprz,sól … Czytaj dalej Potrawka z serc
gotuj ze mnąmorskiej soli. Składniki: przyprawy 49,7% (kurkuma 16,2%, kolendra 7,5%, kozieradka 6%, kminek, imbir 4%, cynamon, chili, czosnek, goździki), sól morska, suszone warzywa 8% (cebula, marchew, seler). Wypróbowałam ją niedawno w swoich kulinarnych podbojach i jestem zachwycona. Świetnie nadaje się do moich ukochanych orientalnych dań – kuchni indyjskiej, a także arabskiej, w której jak wiecie jestem totalnie zakochana
Ostra na SłodkoBardzo smaczna zupka krem. Dla mnie rewelacja, dokładnie mój smak. Dynię obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaka obrać i pokroić. Marchewki obrać i pokroić, seler umyć i pokroić. Chili rozciąć, usunąć błonki i nasionka, oczyszczoną chili pokroić. Jeśli chcecie jeszcze bardziej ostrą można dodać dwie chili. ja miałam bardzo ostrą chili, więc jedna to było wystarczająco. Czosnek obrać
Kuchnia Pokoleńlubicie marnować jedzenia? Jeśli tak, to ta zupa na stałe zagości na waszych stołach. Składniki 500 g pieczonego kurczaka (może być gotowany) 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 1 por (biała część) 1 szklanka mrożonego groszku 1/2 małego kalafiora 1,2 litra bulionu drobiowego 500 ml passaty pomidorowej 5 łyżek ryżu 1 łyżka suszonego lubczyku cukier sól, pieprz
R'n'G KitchenSkładniki: 0,5 l zakwasu żytniego 2 marchewki 2 pietruszki 3-4 ząbki czosnku ćwiartka selera cebula wędzone żeberko 2 kiełbasy chłopskie 2 łyżeczki chrzanu tartego majeranek, sól, pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 3-4 łyżki śmietany kremówki Przygotowanie: Umyte i obrane warzywa (cebulę opalić na gazie) włożyć do garnka i zalać ok 2 l wody
Gaździnka warzyrozwiązanie zarówno na drugie śniadanie do pracy, spotkanie w gronie znajomych czy karnawałową imprezę. Przepis na sałatkę krabową Surimi 2 opakowania paluszków krabowych SURIMI, 6 ogórków konserwowych, 4 jajka, seler naciowy, pęczek szczypiorku, majonez light, sól Appetita, pieprz kolorowy ziarnisty Appetita. Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Wszystkie produkty pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem Appetita i wymieszać. Sałatka
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakolejnym dniu po gotowaniu rosołu lub innej zupy na mięsnym wywarze. Jest świetnym sposobem na nie wyrzucanie resztek i nie marnowanie jedzenia. Mięso wraz z marchewką, pietruszką i selerem, a w tym przepisie, także z podsmażonym (z cebulką i czosnkiem) szpinakiem, rozdrabniamy w malakserze lub mielimy w maszynce. Przygotowany farsz rozprowadzamy na cieniutkich naleśnikach, zwijamy w roladki i panierujemy
cool and mintyziemniaków łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 1-2 cebule (u mnie była to jedna wielka cebula czosnkowa) 1 duża marchew 1 korzeń pietruszki lub około 200 g selera 1-1,5 litra wody przyprawy: płaska łyżeczka kurkumy, łyżeczka suszonego czosnku, łyżeczka gałki muszkatołowej, sól 2-3 łyżki oleju do smażenia wedle uznania: 250 ml mleka (u mnie migdałowe) drobny makaron
greenscarfprzepisu dołączyłam filmik -> na końcu posta. * * * Składniki na wielki gar zupy: kawałek mięsa (u mnie golonka indycza) ok. 3 litry wody 3 marchewki 2 pietruszki (korzeń) kawałek selera (korzeń) kawałek pora 1 cebula 3 ziemniaki ćwiartka główki kapusty włoskiej garść liści laurowych i ziela angielskiego 3 łyżeczki soli szczypta czarnuszki i kozieradki eko-przyprawa do rosołu pieprz majeranek słoiczek
Kawa z mlekiem