seler - 8745 przepisów (strona:329/583)

Pasta z pieczonej papryki i czerwonej soczewicy 140

zmiksuj na pastę. Potem dodaj posiekany rozmaryn i pestki słonecznika ( ja krótko je podprażyłam). Słodź w lodówce. Pasta dobra jest z pieczywem i warzywami np. z kawałeczkami marchewki lub selerem naciowym. PS. Dla wzmocnienia smaku dodałam 1 łyżeczkę węgierskiej papryki z tuby

AZgotuj!
Zupa pomidorowa 126

Składniki na 4 porcje:   -200 g włoszczyzny: marchewka, pietruszka, seler, por -1 mała cebula - puszka pomidorów bez skórki lub 80 g koncentratu pomidorowego -sól, pieprz  -natka pietruszki -1 łyżka oleju Cebulę kroimy w drobną kostkę, pora w paseczki, resztę  warzyw ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko cebulę, dodajemy resztę warzyw

Kulinarne przemyslenia
Krupnik wiejski z jarmużem 153

glukanu i przeciwuteniaczy, które maja właściwości przeciwalergiczne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne i opóźniające procesy starzenia. Zapraszam do przepisu! Składniki: indycze kości, skrzydełka z kurczaka 2-3 marchewki 1 pieruszka kawałek selera 3-4 ziemniaki szklanka jarmużu lub więcej około 1,5 l wody opalona cebula mrożone listki lubczyku - opcjonalnie 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 5-6 ziarenek ziela angielskiego 2-3 listki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gęsty gulasz warzywny z gotowanym filetem 124

dodatkowo zmiksowałam jeszcze filety. Teraz wracam do tego przepisu, bo jakkolwiek dziwnie nie brzmi/wygląda - jest naprawdę pyszny!:)  2 filety z kurczaka 4 marchewki 2 pietruszki 1/2 dużego selera 2 papryki czerwone  2 cebule 3 ząbki czosnku  1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka śmietany sól, pieprz, vegeta  1. Filety z kurczaka zalewamy 1/2 litra wody, zagotowujemy

Szefowa kuchni
Środa: Shepard’s pie czyli zapiekanka pasterska 208

katalogu economic kitchen). Jednym ze sposobów na wykorzystanie warzyw z długo i wolno gotującego się rosołu jest właśnie zapiekanka . Dusimy mielone mięso na patelni, dodajemy posiekane marchewki, pietruszki i selera, podlewamy winem, na koniec trochę przecieru pomidorowego i sos gotowy. Można wykładać na niego ziemniaczane pure. Jest to danie robione na szybko. Mamy też przepis wymagający trochę więcej pracy

Niedzielny kucharz
Zielony koktajl witaminowy 238

koktajl to bomba witaminowa , świetnie się sprawdzi na przykład w ramach drugiego śniadania w pracy. Składniki 1/3 małej kapusty pęczek pietruszki 1 zielony ogórek 1 zielone jabłko kilka pędów selera naciowego 100 ml wody mineralnej Zielony koktajl witaminowy – przepis Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myjemy. Kroimy je w mniejsze kawałki i wkładamy do blendera. Dodajemy wodę mineralną i całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z topinamburu 100

Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty to warzywo o ziemniaczano-orzechowym smaku, z wyglądu podobny jednak do mini selera lub imbiru. Można go przyrządzać na wiele różnych sposobów, a ja dzisiaj postawiłam na rozgrzewającą zupę. Gęsty krem z topinamburu z rozmarynem, prażonymi orzechami włoskimi i świeżą natką pietruszki oraz dodatkiem oliwy truflowej to zupa wyjątkowa, którą polecam dla całej rodziny, ponieważ topinambur

wyzwania kuchenne
Pasztet ” Tymiankowy prosiak „ 155

drobiowe pasek wędzonej słoniny – około 0,2 kg 2-3 duże liście laurowe 6-8 kulek ziela angielskiego 1 duża marchew 2 cebule 1 duża pietruszka ( korzeń) kawałek selera korzeniowego 1 jajko 1 czerstwa , bułka , namoczona w mleku 3 opakowania, suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej smalec do smarowania formy 1 łyżka pieprzu , sól do smaku Golonko , słoninę

Ogrodnik w podróży
Rosół z kaczki 123

drogadosiebie.pl/zdrowa-zywnosc/rosol/ porcja kaczki (ja użyłam kości i resztki z całej kaczki wyluzowanej) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula listek laurowy ziele angielskie pieprz sól W garnku nastawić ok 4 l wody, wrzucić listek, ziele angielskie i warzywa, cebulę podpiec uprzednio nad ogniem. Do gotujęcej się wody włożyć porcję kaczki , doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Gotować bardzo

Gotowanie jest łatwe
Kasza jaglana z warzywami w curry 215

opakowaniu. Warzywa pokroić i podsmażyć przez około 15 minut na patelni (na minimalnej ilości tłuszczu). Kompozycja warzyw jest dowolna, świetnie sprawdzi się również marchewka lub seler naciowy. Do warzyw dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Następnie doprawić przyprawą curry oraz solą i pieprzem do smaku. Gdy danie będzie już gotowe, należy

KuchniaWeDwoje.pl
potrawka z wiejskiej kury z koperkiem... 156

łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek z rosołu ugotowanego na niedzielę wyjąć kurę wiejską, dokładnie obrać mięso z kości, chrząstek, usunąć skórę, mięso pokroić drobniej marchew 2 sztuki, seler, pietruszka po 1 sztuce widelcem rozgnieść do garnka dodać masło i mięso, z kury, dodać warzywa i podsmażać z 5 minut mieszając wsypać przyprawę curry, kucharka, pieprz cayenne, wlać rosół

W Mojej Kuchni Lubię
Policzki wieprzowe w śmietankowym sosie 126

sosie chrzanowym, lecz w trakcie gotowania doszłam do wniosku, że szkoda byłoby zamaskować chrzanem przepyszne danie. Oczywiście polecam. Składniki: 4 policzki wieprzowe 100 g marchwi 50 g korzenia selera 50 g korzenia pietruszki Sól Pieprz biały Vegeta 1 łyżka almette śmietankowe Bulion warzywny Odrobina oleju Ziele angielskie Liść laurowy Wykonanie: Policzki przyprawiamy solą, pieprzem białym i odstawiamy na chwilę. Obrane

Smaki Ewy
Sałaka śledziowa z buraczkami 156

Przecież śledź to ukochana przez nas ryba, która w okresie zimowym dosyć często gości na naszym stole. Można go przygotować na milion sposobów, inspiracje znajdziecie poniżej: Śledź remoulade z selerem Śledź w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką

Kulinarne przygody Gatity
Barszcz czerwony na zakwasie -wigilijny barszcz 189

Wigilię je pomijamy, gotuję wtedy wywar na samych warzywach.  kości wędzone  około  50 dag 3-4 buraki ( mogą być kiszone)  marchewka pietruszka kawałek selera ½ l barszczu kiszonego kminek 4 ząbki czosnku 6-8 ziarenek pieprzu czarnego 2 listki laurowe 4 kulki ziela ang. Sól i pieprz mielony do smaku Kości płuczemy i zalewamy zimną wodą, około

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania