seler - 8745 przepisów (strona:330/583)

ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ JAGLANĄ 139

blogu pana Marka Zaremby zwolennika jaglanego detoksu.Jest naprawdę przepyszna,można ją serwować z kaszą,komosą ryżową lub samymi warzywami. SKŁADNIKI 2 marchewki lub kawałek dyni korzeń pietruszki lub kawałek selera 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej cebula ząbek czosnku natka pietruszki 1/3 szklanki fasolki adzuki 1/2 łyżeczki kopru włoskiego(nasionek) szczypta curry i kurkumy 1-2 daktyle siemię lniane sól morska

Mała w garnku miesza
Kapuśniak 188

lubicie bardziej gęste zupy to śmiało możecie dodać zasmażkę. Składniki: 500 g wędzonych żeberek/kości 500 g kapusty kiszonej 5-6 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 cebula 1/2 peczka natki pietruszki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku sól, pieprz Wykonanie: Do garnka wkładamy żeberka, liść laurowy, ziele angielskie,  kminek i zalewamy

magiczna kuchnia Kasi
Dietetyczne risotto koperkowe z kurczakiem dla WZJG 155

pół łyżeczki  curry torebka ryżu do risotto oliwa z oliwek olej kokosowy extra virgin do smażenia sól i pieprz do smaku spora garść tartej marchewki pół garści tartego selera dużo koperku, u mnie mrożony Najpierw ugotuj ryż według instrukcji. Ważne- powinien być sypki. Cebulkę pokrój w piórka, pierś z kurczaka w większe paski lub kawałki. Mięso dopraw solą, curry

Z Kuchni Do Kuchni
Galaretka z kurzych łapek - bomba kolagenowa 204

Składniki: 1,300 kg kurzych łapek około 1,5 l wody 4 listki laurowe 8 kulek ziela angielskiego 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 pora  natka zielonej pietruszki Wykonanie: kurze łapki dokładnie wypłukać, usunąć ewentualnie pozostałe resztki skórki (kupiłam już obrane). Ułożyć w garnku, zalać zimną wodą i zagotować. Zebrać powstałe szumowiny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z kurczakiem na ciepło z chrzanowym dressingiem 160

świeżą bułeczką, ale możecie pałaszować samą. Ilość warzyw jest tutaj dość mała, bo to szybka sałatka, którą można zrobić rano przed pójściem do pracy, ale śmiało można dodać seler naciowy, rzodkiewki czy paprykę. Im więcej warzyw, tym lepiej. Smacznego

Cooking Monster
Zupa po lasowiacku – kuchnia podkarpacka 340

obiad lub kolację. Składniki: 200 g boczku 1 cebula pół główki słodkiej kapusty 2–3 ziemniaki kminek 2 ząbki czosnku przecier pomidorowy włoszczyzna (np. 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera) liść laurowy ziele angielskie 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła sól i pieprz Zupa po lasowiacku - podkarpacki blog kulinarny Boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy

Trzeci talerz
Krokiety z mięsem 160

właśnie go znaleźliście.  Zapraszam na pyszne krokieciki  z mięsem. Składniki: ciasto na naleśniki  tu 600 g mięsa z rosołu 2 marchewki  1 pietruszka 1/2 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz dodatkowo 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Mięso razem z warzywami z rosołu zmielić

magiczna kuchnia Kasi
Szybki kapuśniak z kiszonej kapusty i kiełbasą 196

długo aż boczek lekko się przysmaży. Na patelnię wrzucić posiekaną drobno cebulkę i smażyć razem z boczkiem aż cebulka zmięknie. Teraz dodać kapustę kiszoną, kminek, marchew pokrojoną w kostkę, seler pokrojony drobno. Smażyć aż kapusta zmieni kolor na ciemniejszy. Wlać wodę która została po wyjęciu kapusty ze słoika plus 1,5 litra wody. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Ostrożnie z solą

Kuchnia Pokoleń
zupa ogórkowa z koprem włoskim... 220

małej ilości wody gotować z 20 minut ogórki starte na zupę, dwa opakowania/woreczki do ziemniaków wlać rosół (zostawić 1 szklankę do śmietany), wlać ogórki, dodać z rosołu pokrojone marchewki, seler, pietruszkę, gotować z 10 minut mąkę wymieszać ze śmietaną, rosołem i wlać do zupy mieszając do zagotowania, dodać pieprz mielony - zupa ogórkowa z koprem ma wyborny smak i zapach...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Barszcz czerwony  na wędzonym boczku 247

gorącej, sycącej zupy. Wybór padł na barszcz czerwony. Ale taki inny...pachnący wędzonym boczkiem, bardzo esencjonalny, rozgrzewający, pyszny.... Składniki: 330 g wędzonego boczku 1 kg buraków 3 marchewki kawałek selera 2 pietruszki średnia cebula 2 -3 ząbki czosnku 250 ml zakwasu z buraków (najlepszy domowy) 2 listki laurowe kilka ziarenek pieprzu 5   ziarenek ziela angielskiego sól pieprz świeżo zmielony

Kuchnia u Krysi
Wegańska fasolka po bretońsku 171

takiej wersji mi pozostało, można jednak odlać wodę z gotowania fasoli i zrobić ją w wersji na gęsto. Składniki: szklanka suchej fasoli Jaś puszka czerwonej fasoli marchew pietruszka kawałek selera kawałek pora 250 ml passaty pomidorowej majeranek, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, polecam również paprykę wędzoną łyżka mąki pszennej Przygotowanie Na wieczór przed planowanym przygotowaniem zupy, fasolę Jaś zalewamy

e-PrzepisyKulinarne
PASTA Z KURCZAKA 189

kurczaka,indyka - zależy z czego robimy rosołek. U mnie była to kura szczęśliwa bo z własnej hodowli. Składniki:   200 g ugotowanego kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek selera 2 ugotowane jajka 2-3 ząbki czosnku sól,pieprz chili,wędzona słodka papryka szczypiorek gęsta śmietana 18% lub majonez ( tyle ile zabierze masa) Kurczaka ugotować z jarzynami. Najlepiej wykorzystać mięsko

Niespełnione zdolności kulinarne
Bellanuna, Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week 203

gruszką i herbatą Radość (ul. Rynek 24) Przystawka Krążki kukurydziane z kompresowanym jabłkiem, cukinią i pesto pietruszkowym Danie główne Lężnie bieszczadzkie zapiekane z serem haloumi na puree z pieczonego selera i kwaśnej śmietany Deser Małdrzyki z sorbetem jabłkowym na cydrze Wesele (ul. Rynek 20-23) Przystawka Roladka z grillowanej cukinii mus z pieczonego buraka i kozi ser Danie główne Gołąbek

Qlinarnie i Qlinarnie
Najlepszy żurek na zakwasie z oliwkami 179

przez 5 godzin (bez soli)   bulion warzywny: włoszczyzna i przyprawy gotowane w 2,5 l wody przez 1,5 godziny włoszczyzna – gotowy pęczek, albo 2 marchewki, pietruszka, seler, por przyprawy – 4 liście laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego, pieprzu i jałowca   wywar grzybowy: 50 g grzybów suszonych (umytych i namoczonych) gotowanych 2 godziny w 2 litrach

Ugotowane pozamiatane
ZEBRA WHOLE SLOW JUICER – test wyciskarki wolnoobrotowej 196

popychacz CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno OWOCE jak i WARZYWA ( jabłka, gruszki, brzoskwinie ( bez pestki ), winogrona, pomarańcze, mandarynki, kiwi, ananasy, buraki, marchew, pietruszka, warzywa korzeniowe, seler naciowy i wiele wiele innych rzeczy, w które obfitują nasze targi i stragany ). CENA A JAKOŚĆ: Pewnie wielu z Was teraz powie, że wszystko fajnie, pięknie, cudowne soczki

Ostra na Słodko