seler - 8745 przepisów (strona:136/583)

Meksykański garnek na wyjazdy, domowe jedzenie do słoika 127

duże czerwone papryki grubościenne 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka fasoli pinto lub białej zwykłej 2 cebule średniej wielkości 5 ząbków czosnku 5 łyżek koncentratu pomidorowego 4 łodygi selera naciowego 1 łyżka mielonego kuminu 1 łyżka, płaska mielonych nasion kolendry 2 łyżki mielonej ostrej papryki lub słodkiej jeśli wolisz łagodnie 2 łyżki brązowego cukru lub miodu sól do smaku smalec(...)przykryć wszystkie składniki, ale żeby nie zaczęły pływać. Nakryj pokrywką i gotuj na małym ogniu, do czasu aż mięso zacznie się robić miękkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie dodaj pokrojony seler naciowy i odcedzone z zalewy : obie fasolę i kukurydzę . Dopraw cukrem, mieloną kolendrą, papryką solą do smaku. Gotuj jeszcze około 20 minut. Po tym czasie, przełóż wszystko do czystych słoików

Ogrodnik w podróży
Tagine – wegetariański 103

sól do smaku świeżo mielony pieprz do smaku 2 duże marchewki pokrojone w kostkę 3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę 1 duża czerwona papryka pokrojona w kostkę 2 łodygi selera naciowego pokrojone na cienkie plasterki 1 średnia cukinia pokrojona w kostkę 1 średnia cebula pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku zmiażdżone 1 puszka krojonych pomidorów 400 g 2 puszki ciecierzycy(...)rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, podsmażyć około 3 minuty, kiedy zmięknie dodać imbir, cynamon, czosnek, paprykę w proszku i dalej smażyć przez 1 minutę. Następnie dodać paprykę, seler, ziemniaki, marchew, cukinię, namoczony szafran i pomidory, podlać szklanką wywaru. Całość przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić około 15 minut. W między czasie w razie potrzeby dodać odrobinę wywaru warzywnego

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowa vegeta 66

Course Dodatki Cuisine International Keyword włoszczyzna Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 200 g mieszanki suszonych warzyw: pasternak lub pietruszka marchew, por, seler, lubczyk 3 łyżki suszonej natki pietruszki i/lub suszone liście selera 30 g suszonej cebuli 50 g soli morskiej dałam himalajską 6 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren czarnego pieprzu 4 łyżki

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa krem pomidorowa z szpinakiem i jogurtem – przepis idealny w diecie odchudzającej 110

liści szpinaku. Podana z jogurtem i pestkami dyni. Czyli dużo różnych konsystencji oraz dużo różnych smaków. Może stanowić idealną niskokaloryczną opcję na obiad lub kolację. Składniki: cebula 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku papryczka chilli sól, pieprz łyżka oliwy z oliwek 2 marchewki pasata pomidorowa 500g litr wody lub bulionu szpinak 100g dodatkowo: szpinak do ozdoby, jogurt naturalny, pestki(...)dyni Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, chilli oraz seler naciowy. Kiedy zmiękną dodaj startą na grubych oczkach marchew. Chwile podsmaż. Następnie zalej pasatą oraz bulionem. Gotuj 30 minut a następnie zmiksuj. Dopraw do smaku. Do jeszcze gorącej zupy wrzuć szpinak. Wymieszaj. Nie musisz już gotować, szpinak zmniejszy swoją objętość. Podawaj z posiekanym świeżym szpinakiem, jogurtem

wysmienity
Buddha Bowl miska szczęścia pełna obfitości 88

warzywa strączkowe: soczewica, ciecierzyca, bób lub fasola zdrowy tłuszcz i kwasy OMEGA: oliwa z oliwek, olej awokado, olej sezamowy, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, nerkowce, nasiona sezamu świeże warzywa: ogórek, seler naciowy, kalarepa, marchew warzywa gotowane lub grillowane: ziemniaki, cukinia, brokuł, korzeń selera i pietruszki, szparagi kiszonki: kiszona rzodkiewka, kiszone jabłka, ukiszony kalafior, ogórki małosolne zielenina: rukola, roszponka, liście młodego szpinaku

ProstePesto.pl
Zupa z młodej kapusty 64

ziela angielskiego 1 łyżka drobnego makaronu 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Marchewki kroimy w talarki. Ziemniaki w dużą kostkę. Pietruszkę i seler obieramy. Natkę siekamy. Ze strąków groszku wyciągamy ziarna. Wszystko zalewamy zimną wodą (tak około 1,5 litra), dodajemy ziele angielskie , gałązkę lubczyku, listek laurowy, płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień(...)Gotujemy przez kwadrans. W tym czasie pomidory sparzamy, kroimy na 16tki (usuwamy stwardniałą część). Kapustę grubo szatkujemy. Po 15 minutach usuwamy pietruszkę, seler i lubczyk. Dodajemy kapustę, gotujemy pod przykryciem przez kwadrans (na średnim ogniu). Wrzucamy pomidory i makaron. Gotujemy do jego miękkości. Na rozgrzane masło wsypujemy mąkę, chwilę smażymy, dolewamy chochlę wywaru z zupy, dokładnie rozrabiamy, dodajemy do całości

R'n'G Kitchen
Roślinny jadłospis na cały tydzień #4 146

końcem gotowania dodaj ciecierzycę z puszki. Smacznego J Kolacja: Pieczone warzywa z sosem orzechowym [606 kcal / W: 90 / B: 20 g/ T: 23 g] 1 ziemniak marchewka pietruszka 1/2 selera burak papryka 10 g oliwy sól, pieprz 20 g masła orzechowego 200 ml wody 10 g sosu sojowego ząbek czosnku łyżka płatków drożdżowych papryka wędzona Warzywa, tj. ziemniaki, marchew, pietruszkę(...)buraka i seler obierz i pokrój w kostkę lub słupki. W misce wymieszaj oliwę z solą i pieprzem. W tej mieszance wymieszaj warzywa, ułóż je na blasze i piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. W tym czasie przygotuj sos: do rondelka przełóż masło oraz wodę i gotuj do czasu aż masło się roztopi. Następnie dodaj czosnek

365 dni dookoła kuchni
Zupa z botwinki 122

talerzu. Do jednej z tych zup należy zdecydowanie moja ulubiona  zupa z młodych buraczków czyli botwinka. 1 duży pęczek botwinki 1 duża marchewka 1 pietruszka korzeń mały kawałek selera garść pokrojonego na półplasterki pora 3  średniej wielkości ziemniaki  ok 1-1,5 litra bulionu mięsnego użyłam gotowany na żeberkach 3-4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe(...)koperku Opcjonalnie wegeta i kilka listków świeżego lubczyku, jajka Zaczynamy od botwinki, odcinamy łodygi i młode listki, płuczemy. Buraczki obieramy małe kroimy na plasterki duże na kosteczkę. Marchewkę,pietruszkę,seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki kroimy w kosteczkę. Do bulionu dodajemy sól, pieprz,ziele angielskie, liście laurowe, drobno pokrojony czosnek, wegetę. Zagotowujemy następnie  dodajemy

Andzia Pichci
Rosół wołowy / Beef broth 74

need a lot of time. Either way – cooking is the pleasure of eating SKŁADNIKI: 0,5 kg wołowiny z kością (porcja rosołowa) 1 włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por) 5 kawałków selera naciowego 1 średnia cebula 1/2 główki czosnku ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, kostka rosołowa, pepperoncino INGREDIENTS: 0,5 kg beef with bone (stewing portion

Martyna Cooks
Sałata z jajkiem i awokado / Green salad with eggs and avocado 82

Obiad, Kolacja, Sałatka By MartynaCooks – Serves: 1 Prep Time: 15 min. Total Time: 15 min. Lekka i szybka propozycja na letni lunch! Ingredients ✔warzywa - mix sałat, rukola, cykoria, seler naciowy, pomidorki koktajlowe, szczypior - dowolna ilość ✔awokado - pół owocu ✔jajka (ugotowane na twardo) - 2 szt. ✔pestki dyni - 1 łyżka (10g) ✔dressing - 1 łyżeczka oliwy z oliwek + pieprz + sól(...)Recipe", "url": "http://martynacooks.com/salata-z-jajkiem-i-awokado-green-salad-with-eggs-and-avocado/?utm_source=rss&utm_medium=rss", "author": { "@type": "Thing", "name": "MartynaCooks" }, "datePublished": "09/05/2020", "cookTime": "P", "description": "Lekka i szybka propozycja na letni lunch!", "image": "", "recipeIngredient": [ "✔warzywa - mix sałat, rukola, cykoria, seler naciowy, pomidorki koktajlowe, szczypior - dowolna ilość", "✔awokado - pół owocu", "✔jajka (ugotowane na twardo) - 2 szt.", "✔pestki dyni - 1 łyżka (10g)", "✔dressing - 1 łyżeczka oliwy z oliwek + pieprz + sól

Martyna Cooks
Tortilla z kurczakiem i warzywami 89

końcu to cudowne bogactwo smaków i aromatów 💗 Tortilla z kurczakiem i warzywami - przepis na 6 sztuk Do przygotowania tortilli będziesz potrzebować: 6 tortilli pełnoziarnistych, 2 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 1/4 małej główki czerwonej kapusty, czerwoną paprykę, kawałek papryczki chili, pierś z kurczaka, 5 ząbków czosnku, pół łyżeczki kuminu, pół łyżeczki kozieradki, kubeczek jogurtu, łyżkę oleju rzepakowego, sól i pieprz(...)smaku.  1. Czerwoną kapustę drobno posiekaj i zalej wrzątkiem do zblanszowania. 2. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w drobną kostkę, a seler najpierw obierz z włókien, po czym przekrój wzdłuż i pokrój w drobną kosteczkę. 3. Papryczkę chili posiekaj. 4. Kapustę odcedź na sicie. 5. Kurczaka pokrój w kostkę, natrzyj przyprawami i jednym

Z notatnika dietetyka
Sałatka jarzynowa 76

inny na nią przepis . Ja przykładowo daję zawsze odrobinę musztardy do niej i mieszam majonez z jogurtem żeby było "lżej". Sałatka jarzynowa - 2 marchewki - pół średniego korzenia selera - 1 duża pietruszka w korzeniu - 1 średnie kwaskowe jabłko - puszka kukurydzy - 3-4 ogórki kiszone - 3 średnie ziemniaki - 4 ugotowane jajka na twardo - majonez, jogurt naturalny, musztarda, sól, pieprz do smaku Marchew(...)pietruszkę, ziemniaki i seler gotujemy do miękkości. Trzeba uważać, żeby nie rozgotować. Następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i też kroimy w kosteczkę. To samo robimy z jajkami i ogórkami. Kukurydzę odsączamy i dorzucamy do reszty. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez w proporcji 1:1 z jogurtem naturalnym. sól, pieprz i musztardę

Kuchnia Pełna Emocji
Sałatka ziemniaczana I 81

ugotowane ziemniaki - pół  średniej czerwonej cebuli ( lub jedna mała) - 5-6 cm kawałek białej części pora - jedno średniej wielkości jabłuszko - ok 200g kukurydzy z puszki - 1 duży kawałek selera naciowego - sól, pieprz, majonez do smaku ( ja dodałam 1,5 łyżki majonezu i starczyło) Ziemniaki kroimy w kosteczkę ( nie za małą ani nie za dużą) , cebulę w kostkę a pora(...)cienkie półplasterki. Jabłuszko obieramy , pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę. Selera obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki łączymy razem z kukurydzą i mieszamy. następnie doprawiamy do smaku. Wpis dodaję do akcji

Kuchnia Pełna Emocji
Zupa z warzyw korzeniowych z ryżem, pokolorowana szpinakiem 114

też robiłam inaczej - tak troszkę dla eksperymentu. Składniki : - 4 małe udka z kurczaka - 1 duża biała cebula; - 3 ząbki czosnku - 100 g ryżu brązowego - 100g ryżu białego - 1 mały seler w korzeniu - 1 średniej wielkości pietruszka w korzeniu - 1 średniej wielkości marchewka w korzeniu - 1 duża cukinia - 1 biała część pora - 1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego mrożonego - 1 łyżka oleju rzepakowego(...)jakieś 0,5 l. wody. Mieszam. Pora przekrawam na pół , każdą połówkę znów na pół a potem siekam w cienkie paseczki. Wrzucam do garnka. Mieszam. Do tego dorzucam starty seler, pietruszkę i marchew. Znów mieszam i dolewam  jakieś 0,5 l. wody.  Cukinię obieram, wydrążam środek z pestkami i też siekam w paski. Dorzucam do garnka i mieszam

Kuchnia Pełna Emocji
Misa mocy z pieczoną cieciorką 64

sól i natka pietruszki. Cała misa polana jest lekkim sosem jogurtowym, który dobrze pasuje i do warzyw i do jajka. Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki 1 papryka Mały kawałek selera Mały kawałek białej rzodkiewki lub rzepy Puszka cieciorki 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki (lub słodkiej papryki) 1/2 łyżeczki pieprzy kajeńskiego Mieszanka ziół włoskich (tutaj jest przepis) lub dowolne suszone zioła(...)tymianek, oregano 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 jajka 2-3 łyżki oleju słonecznikowego Dowolne świeże lub gotowane warzywa: groszek, fasolka, rzodkiewka, seler naciowy itp Sos 4 łyżki lekkiego jogurtu 1 łyżeczka sosu sriracha lub tabasco (opcjonalnie) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni z termoobiegiem. Umyj, obierz i pokrój warzywa jak na frytki. Paprykę

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania