schab pieczony w sosie - 741 przepisów (strona:25/50)

Pieczony kurczak w całości 246

Pieczony kurczak to danie, które z pewnością może stać się Waszą ulubioną potrawą na niedzielny obiad. Nie potrzebujecie do jego przygotowania poświecić zbyt dużo czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim 203

gustu - lekki, delikatnie musujący, cudownie gasi pragnienie w upalne dni, które są już dziś tylko wspomnieniem... Podwójnie jabłkowy dopalacz dał w efekcie danie mięsne w orzeźwiająco-kwaskowym sosie :) Składniki: 1 kg schabu,4 dorodne antonówki 250 gram szalotek,250 wędzonego boczku,garść rodzynek8-10 kapsułek kardamonu (nasionka wyjmujemy z kapsułek i rozcieramy w moździerzu)0,5 litra cydru lubelskiego (dostępny(...)podsmażony boczek. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, a na dno wykładamy podduszone jabłka podduszone z szalotkami i boczkiem (około połowę), a na to układamy schab. Wszystko przykrywamy resztą jabłek i zalewamy cydrem. Reszta cydru dla kucharza :) Piec przez około 80 minut w temperaturze 175°C (z termoobiegiem).  Po wyjęciu z pieca udekorować świeżym tymiankiem

Delicious Titbits
Schab z brzoskwinią w galarecie 204

pieczenia się mięsa* 6-7 łyżeczek żelatyny ewentualnie sól do smaku do dekoracji 4-5 połówek brzoskwiń z puszki kilka łyżek majonezu natka pietruszki *ewentualnie można wykorzystać wywar warzywny Najlepiej dzień przed: schab umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami (solą, pieprzem oraz słodką papryką). Wstawić do lodówki. Na drugi dzień, do garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć schab z każdej strony(...)dolać wodę, ponieważ musi powstać 1 l płynu. Sos podgrzać, posmakować, ewentualnie dosolić i do gorącego wsypać żelatynę. Całość dokładnie wymieszać. Wywar pozostawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie pokroić w plasterki. Majonez przełożyć do szprycy. Schab ułożyć na półmiskach, następnie ułożyć na nim brzoskwinie, a dla dekoracji wycisnąć majonez. Ewentualnie pomiędzy kawałkami schabu włożyć natkę pietruszkę. Całość zalać lekko tężejącą galaretką

Ugotować
Schab pieczony w kapuście 225

przyznaję że nie lubię kiedy jest pieczony bez dodatków. Zawsze wychodzi taki suchy. W tym przypadku mięso pozostaje kruche, łatwo się je kroi, a dzięki kapuście, mamy niemal cały obiad gotowy ;) Składniki: 2 kg schabu bez kości 1 kg kiszonej kapusty 100g grzybów leśnych 1 szklanka bulionu 2 łyżki sosu sojowego 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku

Kuchnia w czekoladzie
Schab... 121

inną przyprawą. -- -- Tak przygotowany do pieczenia schab chowamy do lodówki na noc lub pieczemy od razu . Piekarnik rozgrzany do 200 st.C 1,5 kg mięsa pieczemy 90 minut. Potem po wyjęciu dwoma widelcami wyjmujemy mięso na półmisek... Pozostałe w naczyniu warzywa odcedzamy przez sitko i dokładamy do półmiska. Pozostały po pieczeniu sos wykorzystujemy lub nie. (jest przepyszny) -- Serwujemy na gorąco

chleba naszego
Schab w marynacie miodowej 146

miodu 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: schab umyj, osusz i pokrój w plastry z imbiru, soli, miodu i sosu sojowego przygotuj marynatę plastry mięsa włożyć do naczynia z marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin następnie, nie odsączając kotletów położyć je w naczyniu żaroodpornym / na tacce aluminiowej i piec ok 30 minut w 180 stopniach / grillować Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schab z dzika z ćwiartkami ziemniaków 200

Przystępne Pomysł na mięso z dzika z pieczonymi ziemniakami. Składniki schab z dzika 1 kg ziemniaków przyprawa do ziemniaków Marynata: 4 łyżki musztardy 6-8 ząbków czosnku 2 łyżeczki cząbru 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka octu balsamicznego Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie marynaty: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać musztardę, sos balsamiczny, […] Artykuł Schab z dzika z ćwiartkami

PysiaGotuje.pl
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 407

schab tylny. I taki polecam Wam na te marynowane i pieczone kotlety. Cały kawałek mięsa – około kilogramowy – kroimy w poprzek włókien mięśniowych na dwucentymetrowe kotlety. Nie rozbijamy ich i nie odcinamy żadnego tłuszczu – nie ma potrzeby. Nie solimy i nie pieprzymy – wszystkie przyprawy są już w marynacie.   Marynatę do mięsa szykujemy tak samo jak majonez lub sos włoski(...)zjecie wieczorem. Przed pieczeniem wyjmujemy je odpowiednio wcześniej z lodówki żeby zdążyły się ogrzać. Piekarnik rozgrzewamy do 190⁰C, góra-dół, bez termoobiegu. Naczynie z kotletami wkładamy na środkową półkę do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 35-55 minut (czas dobieramy w zależności od ich grubości – u mnie kotlety „na dwa palce” piekły się równo 43 minuty

Karo in the Kitchen
Najlepsze przepisy z blogów #2 | Przepisy z orzechami 175

mole czy meksykański sos z czekoladą BLOG: http://www.jadlonomia.com/ Snickers krem BLOG: http://smakowitykasek.pl/ Strucla orzechowa BLOG: http://www.everycakeyoubake.pl/ Orzechowe ciasto z cukinią BLOG: http://www.mojewypieki.com/ Miodownik z orzechami BLOG: http://cupcakefactory.pl/ Brownies z orzechami włoskimi BLOG: http://picante-jalapeno.blogspot.com/ Rogaliki orzechowe BLOG: http://straga.pl/ Kurczak w glazurze z masła orzechowego BLOG: http://karmelowy.pl/ Schab tulipan pieczony z orzechami BLOG

Kuchnia Bazylii
Schabowy po amerykańsku 171

poradzę jak ja lubię piec.. ..czas to zmienić i pokazać coś innego..tak więc zapraszam na k olejną odsłonę schabowego..tym razem schabowy po amerykańsku...ale czemu po amerykańsku trudno powiedzieć..przepis znaleziony  tutaj.  U mnie oczywiście było więcej niż 2 plastry.. 2 pl astry schabu sos sojowy jajko  olej bułka tarta sól, pieprz

Moje domowe kucharzenie
dziczyzna 158

sarny z sosem z grzybów comber z sarny   comber z jelenia bitki z karkówki z jelenia    potrawka z jelenia po niemiecku ragout z jelenia   karczek z dzika   schab z dzika z grzybami schab z dzika na jałowcu wędzony schab z dzika na sianie schab z dzika gołąbki z dzika   pieczona szynka z dzika

królestwo garów
Schab pod pierzynką ze szpinaku i żółtego sera 178

ŚMIETANKĘ ,CHWILĘ MIESZAMY AŻ ZACZNIE BULGOTAĆ SCHAB UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM( U MNIE ZNALAZŁ SIĘ TEŻ KAWAŁEK PIERSI Z KURCZAKA,DLA MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO  TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE) ,PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM

Swojskie jedzonko
ROLADA SCHABOWA W MARYNACIE MUSZTARDOWEJ NADZIEWANA CEBULĄ + FILMIK 219

całkowicie odparować.  Na rozwinięty schab wykładamy ostudzoną cebulę, mięso zwijamy delikatnie jak roladę, następnie związujemy nicią.  Roladę pieczemy w naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczenia, w temperaturze 180 % C, przez około 1- 1,5 godziny.  Po całkowitym ostudzeniu z mięsa zdejmujemy nić, kroimy mięso na plastry. Z powstałego wywaru można przygotować sos pieczeniowy.  Mięso podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowe zdrowe i najlepsze - pieczona szynka 224

Wszyscy dobrze wiemy, że zdecydowanie lepiej jest upiec własny kawałek szynki czy schabu, niż kupować gotowe nafaszerowane  nie wiadomo czym wędliny. Staram się tak robić, chociaż nie zawsze mam na to czas. Dzisiaj prezentuję przepis na pyszną szyneczkę pieczoną w naczyniu żaroodpornym.Pieczeń zachowuje swoją soczystość i może być podana(...)zarówno na ciepło, jak  i na zimno. Do tego odpowiedni sos  chrzanowy lub żurawinowy. POTRZEBUJEMY: ok. 1,5 kg szynki bez kości, można w dwóch mniejszych kawałkach MARYNATA: 5-6  ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 5-6  ząbków czosnku  zioła typu tymianek, kolendra, rozmaryn, majeranek 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję