Zaczynam odczuwac goraczke przedswiateczna. Gdzie sie nie rusze tam wszyscy dyskutuja o prezentach, o swiatecznym menu, planuja Wigilie. Czuje sie jakos niezorganizowana w tym roku, a mysl o swietach mimo iz bardzo przyjemna to jednak zostala zepchnieta przeze mnie na dalszy plan. Nawet menu nie obmyslilam w tym roku.Czuje za to wielki stres zwiazany z moim remontem. Nie wiem o czy myslec w pierwszej kolejnosci, jak wszystko rozplanowac by nie przegrac wyscigu z czasem.Potrzebuje chwili relaksu wiec znajduje... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...U mnie tez na obiadek dziś schab. Nie na słodko, więc narobiłaś mi smaku na taki morelowy...
No pysznie wygląda to mięsko Karolko:) Takie swiąteczne wlaściwie :)Pozdrowienia.
Ja jakoś im bliżej świąt, tym bardziej ich nie chcę...odsuwam od siebie wszystkie myśli na ten temat...tak jakoś.Ale takim schabem bym nie pogardziła. Nawet i bez świąt...
wyglada przepysznie! ja tez w tym roku jakas taka niepoukladana jeszcze ;-) a nie mam remontu na glowie! :-) zycze powodzenia!
Wspanialy kolor ma ten Twoj schab Karolko! A dotatek moreli i migdalow to swietny pomysl :)Pozdrawiam!
Aga polecam taki schabikAsiejko moja mama jakos nigdy nie nadziewala mies wiec troszke Ci zazdroszcze.Zauberi taki schabik jest fajny, bo pasuje na kazde swieto.Chantel ja tez :)Dragonfly ja tez lubie polaczenia miesa z owocami, ale jest sporo takich osob, ktore za takim polaczeniem nie przepadaja.Wielgasia :)Majanko, bo to byly proby przed swietami ;)Arven u mnie z tymi swietami bylo bardzo podobnie, jakos przyszly zbyt szybko i tak samo minely.Cudawianki i juz po swietach i po remoncie. Teraz moge odoczac.Karmel-itko mi chyba bardziej smakuje ten z morela, ale najlepszy jaki jadlam to byl z zurawina.Bea ten piekny kolorek to zasluga konfitury.Pozdrawiam Was goraco