Należy do grupy sosów zimnych. Majonez spełnia się nie tylko w sałatkach, szczególnie jarzynowej, z tuńczykiem czy kurczakiem, także jako dodatek do sałat, przekąsek, zimnych mięs, jaj na twardo (bez nich jajka nie smakowały by tak samo;) To także smaczny podkład / baza do różnych sosów i dipów, np. czosnkowego, salsy słodko-kwaśnej (majonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi
Zasmakuj Kuchnichrupiących tostów, sprawdza się ( jak się szybko okazało) jako smaczny dodatek do mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Składniki: 1 nieduża sałata pekińska posiekana w paseczki 3 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w talarki 3 suszone pomidory z zalewy pokrojone w kosteczkę 1 marchewka starta na tarce na większych oczkach
Zasmakuj Kuchnisię oczami. I to prawda jest! No, bo popatrzcie na te kolorowe kanapki. Nie macie ochoty ich zjeść 😊 Kanapka nr 1: Plastry pieczonej polędwiczki w ziołach, ułożone na sałacie, z dodatkiem cząstek pomidorów i kiełków z rzodkiewki. Kanapka nr 2: Plastry awokado na przemian z plastrami białej rzodkiewki z dodatkiem papryczki chili. A wszystko to ułożone na połówkach bułki
Kulinarne przemysleniaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejna śniadaniowa propozycja: dwa plastry szynki długo dojrzewającej, plaster twarogu. mix sałat, pomidorki koktajlowe z makaronikiem z awokado, plasterki białej rzodkiewki z kiełkami a do tego dwie grzanki z masłem czosnkowym. Czy może być coś pyszniejszego? Pewnie tak, ale spróbujcie tego śniadania 😊 Szybko, pysznie, z bogactwem witamin. Do tego proponuję szklankę soku pomarańczowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniauformować burgery, ułożyć na blaszce i włożyć do zamrażalnika na 30 minut, po tym czasie można je już smażyć na patelni i robić burgery! Ja do swoich użyłam sałaty, pomidora i czerwoną cebulę, ot nic wymyślnego
Delusional Trinepiekarnika na 30 minut. Pieczemy w temperaturze 170 stopni. Zapiekankę zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Najlepiej danie zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Dodatki: sałata oliwki szynka żółty ser rzodkiewka szczypior sos czosnkowy Zimną zapiekankę kroimy w kostkę i z pomocą wykałaczek przyozdabiamy dodatkami. Smacznego! Udanego Sylwestra i Dobrego Nowego Roku! :-) Kasia
Poezja Smaków - blog kulinarnyOmlecikiem 2 porcje (2 kanapki, 1 kanapka to ok. 400 kcal) Składniki: jajka 2 sztuki sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia bułki 2 sztuki (ok. 80g jedna) sałata pomidory 2 sztuki ser 2 plasterki (żółty lub twaróg) Wykonanie: Jajka roztrzepujemy widelcem i przyprawiamy. Wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną oliwą. Smażymy do momentu aż omlecik się zetnie. W tedy
rabarbarowobardzo! Naprawdę smakują rewelacyjnie i lepiej od tych tradycyjnych. Dodatkowo wyróżniają się wyglądem i mogą umilić niejedno śniadanie. W sumie to była moja przekąska - podana na mieszance sałat i posypana bluszczykiem kurdybankiem (*). 3 jajka 1 łyżeczka oleju sól, pieprz Dodatkowo: folia spożywcza Miseczki (1 sztuka na 1 jajko) wysłać większym kawałkiem folii spożywczej (aby dał się zwinąć
Di gotujewieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka
Kuchnia Bazyliiwieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka
Kuchnia Bazyliidodajemy cydr i starte na grubych oczkach jabłko i przysmażamy. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy jogurt. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u na ziemniaki z wody i sałata lodowa. Smacznego :) 1 porcja - 210 kcal - białko - 110 g - tłuszcze - 22,5 g - węglowodany - 47 g - błonnik - 7,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony
Moje Kuchenne RewelacjeObiad lub kolacja na szybko z kurczakiem, sałatą ,awokado i serem.Sos jest niezbędny , ja podałam z gorgonzolą i smakował wyśmienicie. Składniki:dla dwóch osób 4 tortille 200 g filetu z kurczaka 1 awokado ,dojrzałe roszponka,lub inna ulubiona zielenina Ser tarty ,żółty Sól ,pieprz,ulubione przyprawy do mięsa Sos gorgonzola : 150 ml śmietany 18 % 100 g sera gorgonzola Sól ,pieprz
Ladylaura.zeszkilj na maśle. Dodaj pieczarki i smaż aż pieczarki odparują. Dodaj do ziemniaków. Na tej samej patelni zrumień lekko brukselkę. Wymieszaj wszystkie składniki. Ułóż na półmisku razem z sałatą. The post Sałatka z brukselką i salsiccia appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniamąkę. Obtoczyć w niej polędwiczki. 4. W rondlu rozgrzać olej. Polędwiczki zanurzyć w jajku i wrzucić na głęboki olej. Smażyć na złoty kolor, Wyłożyć na papierowy ręcznik. Następnie na sałacie tworząc ośmiorniczkę
Kuchnia Paulettessłonecznika. Wszystkie pasty robione są na świeżo, a aktualnie dostępne zawsze wypisywane są na małej tablicy. Standardowo śniadanie to podawane jest z owocami, ale ja poprosiłam o dodatkową sałatę. O dziwo, bardzo smakowała mi tu kawa. Jako, że dobrze toleruję owies (w małych ilościach), zamówiłam cappuccino na mleku owsianym, jednak dostępne są też inne mleka roślinne. Dodatkowo zjecie tu bezglutenowe
Fill The Bowl