sałaty - 3500 przepisów (strona:124/234)

sałatka z pęczakiem 130

tego ser feta. Już wiem, że będzie to jedna z moich ulubionych. składniki: 100 g kaszy pęczak 150 g suszonych pomidorów nadziewanych serem w oliwie 1/2 opakowania mixu sałat garść czarnych oliwek 2-3 ogórki gruntowe ząbek czosnku garść listków świeżej bazylii łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu sól, pieprz do smaku Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pomidory

6niebo
Mielone z młodą kapustą i koperkiem 183

wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 146

pszennej razowej mąki z domieszką spiruliny, czyli słodkowodnej algi, której zawdzięcza swój zielony kolor. Jest makaronem bezjajecznym. Estetyczny kształt spirali sprawia, że makaron świetnie wygląda na talerzu, wśród sałat, z sosem i warzywami. Należy gotować go w lekko osolonej wodzie, 15-17 minut od czasu do czasu mieszając.  ORZECHY NERKOWCA OLIWA Z OLIWEK NAPÓJ JAGLANY  Napój z prosa

Zdrowie na języku :P
Tarta ze szparagami i buraczkami 162

Pieczemy 15 min w 180 stopniach. Masa lekko nam się podniesie, ale tym się nie przejmujcie, bo w miarę jak będzie stygła, to opadnie. Podajemy solo lub z liśćmi sałaty. Smacznego! Post Tarta ze szparagami i buraczkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
QUICHE Z RICOTTĄ I CUKINIĄ 144

wersję na słono- szybką i prostą quiche z udziałem ricotty i cukini, którą możecie serwować jako przekąskę lub danie główne. Ja na przykład bardzo lubię podawać quiche z zieloną sałatą doprawioną sosem winegret. Dla 4 osób: ● 120 g ricotty ● 2 średnie cukinie ● 3 jajka ● 30 cl gęstej śmietany* ● 60 g świeżo tartego żółtego sera** ● 2 ząbki czosnku ● 2 gałązki tymianku

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dieta CTZO, dzień drugi 124

ryż zmięknie. Dopraw go delikatnie solą do smaku. Podawaj na ciepło z drobno pokrojoną brzoskwinią. Drugie śniadanie 1 jajo gotowane 50 g bułki grahamki 50 g rzodkiewki 12 g sałaty Obiad 40 g jogurtu naturalnego 2% 140 g dorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki 70 g papryki czerwonej 100 g pora

Kucharzyca
Kapusta pekińska z kurczakiem, fetą i pomidorkami 537

rozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła sos do sałatki, przesmażcie kurczaka. Gdy zmieni kolor na jasny, przyprawcie do smaku. Umyjcie sałatę, wysuszcie, poszatkujcie w drobne paseczki. Do miski wrzućcie wszystkie składniki, wymieszajcie porządnie ręką - gotowe. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Paleo tacos, wrapy z mięsem indyczym. 126

mięso będzie gotowe (około 5-7 minut). Dorzucamy wszystkie przyprawy, przecier pomidorowy i rosół. Zmniejszamy gaz i czekamy, aż sos się zredukuje (zagęści). Tak przygotowane mięso podajemy na liściu sałaty lodowej, kapusty pekińskiej lub innym (sztywnym) zielonym liściu Do dekoracji i urozmaicenia smaku dodajemy wszystkie te składniki, o których pisałem powyżej. Smacznego ! Artykuł Paleo tacos, wrapy z mięsem indyczym. pochodzi

PaleoLife
ROLADKI DROBIOWE Z JARMUŻEM I SUSZONYM POMIDOREM Z KASZĄ JAGLANĄ I PESTO WEDŁUG MARKA ZARĘBY 153

kokosowym i wstawić na 10 minut do piekarnika.Wyciąvnąć wykałaczki i potnijcie mięso na kawałki.Gotowe danie skropić oliwą i podawać z ulubioną sałatka.Ja podałam z salatką z sałaty z sosem pomarańczowym winegret.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pomysły na obiad dla niespodziewanych gości 234

smarujemy pomidorową masą. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Hummus z warzywami Składniki: Puszka ciecierzycy, oliwa z oliwek, opcjonalnie pasta tahini, ulubione warzywa: marchew, papryka, rzodkiew, natka pietruszki, sałata, kalarepa, ogórki, Miksujemy ciecierzycę z puszki wraz z dodatkiem 3-4 łyżek oliwy oraz 2 łyżek pasty tahini. Kroimy warzywa na kawałki i układamy na półmisku. Podajemy hummus, jako

Codogara
Słowniański karku czuje miętę 142

się najbardziej jako wędlina. Jako danie główne, była dla mnie trochę zbyt mdła i nieco gumiasta (winię mój brak umiejętności). Ale pokrojona w cienkie plasterki, na dobrej bułce, z sałatą, ogórkiem marynowanym i francuską musztardą była idealna. I ten aromat mięty. Mniam!  To co do mnie nie przemówiło, to miętowe "czipsy"- autorzy polecają podjeść listki , które zapiekają się razem

les mirabelles
Co Lila jadła w środę? 4 130

Śniadanie Garść suszonych owoców i jabłko. Lilcia po tych dwóch miseczkach owsianki nie miała ochoty na dużą przekąskę. Zupa Barszcz czerwony, 2 miseczki to standard. II Danie Mix sałat z sosem (olej lniany, sok z cytryny, odrobina miodu i zioła), jajko i kasza kuskus. Lekkie i pyszne danie (nie mieliśmy ochoty na długie gotowanie). Wszystko zniknęło z tego talerzyka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sałatka ze szparagami i kwiatami bzu. 124

posypał bym też prażonymi włoskimi orzechami. Jak ktoś toleruje i je na diecie paleo to trochę koziego sera też było by super. Składniki: szparagi zielone ogórek brokuł rukola bazylia sałata szpinak Dressing: ⅓ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy DIJON ząbek czosnku ⅓ szklanki oliwy z oliwek szczypta soli Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy ocet balsamiczny doprowadzamy do wżenia i redukujemy jego

PaleoLife
Sałatka Italiana 165

Italiana, kolejny przykład sałatki niebywale prostej a jednocześnie bardzo smacznej. Roszponka idealnie pasuje tutaj w zamian za listki bazylii jednakże bez bazylii ta sałatka nie mogła się obejść. Składniki : sałata roszponka kilkanaście pomidorków koktajlowych mozzarella w mini kuleczkach bazylia suszona  olej rzepakowy z oliwą z oliwek  Przygotowanie : Roszponkę oczyść z ewentualnych korzonków i rozłóż na talerzu, dodaj

Mechanik w kuchni
7 pomysłów na surówkę do obiadu 254

Najprostsza surówka obiadowa z kwaszonych ogórków Surówka obiadowa z białej rzodkiewki Delikatnie chrzanowa surówka marchewkowa Marchewkowo-porowa surówka obiadowa Prosta i zdrowa surówka obiadowa (z jabłkiem) Surówka z sałaty rzymskiej z pomidorem Surówka z kapusty włoskiej i nowalijek Smacznego

Słodkie okruszki