sałaty - 3500 przepisów (strona:126/234)

Sałatka w słoiku do pracy . Salad in a jar 168

Pomidor układamy na dnie słoika, układamy kiełki słonecznika, dokładamy duszone pieczarki z cebulą i oliwą, układamy garść rukoli, na wierzchu układamy ćwiartki jajek, posypujemy je prażonym słonecznikiem. Tak przygotowaną sałatę zakręcamy i zabieramy ze sobą do pracy. Przed konsumpcją potrząsamy słoikiem, aby oliwa na której dusiły się pieczarki, wymieszała się z pozostałymi składnikami, sałatkę słoikową zjadamy ze smakiem. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filet z Kurczaka ze Szpinakiem w Szynce Parmeńskiej 178

czasie wystarczy wyciągnąć patelnię z piekarnika i flety wyłożyć na talerz. Ja jadłam z energetyczną sałatką z quinoa , a moje dziecko poszło w klasykę, czyli ziemniaki i sałata z ogórkiem i śmietaną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Koktajl szpinakowy - zielony detox 103

bojach. Jest bardzo orzeźwiająca, a przez dodatek imbiru może się wydawać lekko piekąca. W najbliższym czasie planuję osiągnąć kolejny etap zielonego wtajemniczenia i zająć się jarmużem albo miksem z sałatą. KOKTAJL SZPINAKOWY z KIWI i IMBIREM Składniki: 1 duża garść szpinaku typu baby ok. 1 cm korzenia imbiru 2  kiwi 1/2 szklanki soku pomarańczowy (lub wody niegazowanej) kilka gałązek

Bon appetit mon amie
Pasztet z królikiem. 178

trudny choć czasochłonny :-) Pasztet z królika zazwyczaj piekę przed Wielkanocą - jest u nas w domu tradycją, że obok jaj na świątecznym stole stoi domowy pasztet. Podgrzewam go, układam na sałacie w towarzystwie chrzanu i żurawiny. Coś wspaniałego :-) Składniki na  2 foremki po 40 cm długości każda. królik - około 2-2,5 kg ćwiartki z kurczaka - 1 kg boczek wieprzowy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Surówka z pora, jabłka i marchwi 134

ostry w smaku. My lubimy surówki, bo można je bardzo wdzięcznie komponować w zależności od tego, co akurat mamy pod ręką w lodówce. Świetnie sprawdzi się tutaj nawet sałata lodowa, rzodkiewki czy ogórek świeży. Gotowanie to zabawa i masa eksperymentów, więc zachęcam do szukania swoich smaków, choćby modyfikując przyprawy – dodając cukier czy sok z cytryny lub zastępując jogurt

Mieszam w Garnku
Surówka z pora, jabłka i marchwi 135

ostry w smaku. My lubimy surówki, bo można je bardzo wdzięcznie komponować w zależności od tego, co akurat mamy pod ręką w lodówce. Świetnie sprawdzi się tutaj nawet sałata lodowa, rzodkiewki czy ogórek świeży. Gotowanie to zabawa i masa eksperymentów, więc zachęcam do szukania swoich smaków, choćby modyfikując przyprawy – dodając cukier czy sok z cytryny lub zastępując jogurt

Mieszam w Garnku
sałatka wiosenna z kopytkami 164

praskę dodać mąkę , sól i delikatnie zarabiać ciasto. Formujemy wałek i wycinamy nożem kształtne kopytka. Smażymy na średnim ogniu na  smalcu z każdej strony. dodatkowo: bukiet warzyw *pomidory *sałata *groszek cukrowy *por *rzodkiewki *kiełki *orzeszki ziemne smażone na suchej patelni *kwiaty brukselki *cebula marynowana  przepis  tutaj  KLIK *oliwa chilli Wszystkie składniki układamy na talerzu i polewamy

na gazie
Sałatka z rukolą i pieczonym indykiem 137

sałatka z serii do pudełka (i nie tylko :)) - do pracy/szkoły :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - około 335 kcal) 100 g pieczonego indyka 1 duża garść rukoli (lub innej ulubionej sałaty) 30 g sera feta 1/4 awokado 3 plastry suszonych pomidorów w oleju sok z cytryny świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Pieczonego indyka (może być kurczak) kroimy w kostkę. Mieszamy z umytą

Moje Kuchenne Rewelacje
Sambusak z serami, pierożki 134

porcję masy. Złożyć na pół i dokładnie zlepić boki. Posmarować pierożki rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 30 minut. Podawać gorące z sałatą i pomidorkami. To było cudowne danie polecam. Miłego Walentego

Kuchnia Pokoleń
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 159

Marchew , sztuka - 50 gram - 10 kcal Ogórek , sztuka - 10 gram - 10 kcal Pomidor , sztuka - 150 gram - 21 kcal Rzodkiewka , sztuka - 10 gram - 1 Rzeżucha , łyżeczka - 5 gram - 1 kcal Sałata , mała główka - 30 gram - 3 kcal Seler Naciowy , gałązka - 20 gram - 2 kcal Ziemniak gotowany , sztuka - 150 gram - 90 kcal     1500- 1524 KCAL DO ZJEDZENIA PRZEZ CAŁY DZIEŃ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bezglutenowa i wegańska ciabatta. 136

bardziej ciabattowego kształtu. Możecie też wzbogacić je o oliwki, lub ulubione przyprawy. Ja jednak polecam na początek spróbować wersji minimalistycznej. Gotowe bułeczki najlepiej smakują z dojrzałym awokado, orzechami włoskimi, sałatą, pomidorkami suszonymi i sosem pesto. Mniam. Bezglutenowa i wegańska ciabatta   Składniki: 240g mąki z tapioki 120g mąki gryczanej (najlepiej jasnej) 240ml + 80ml mleka migdałowego 4 łyżki oleju kokosowego

Fill The Bowl
Surówka z marchwi z chrzanem 142

żeby te przedszkolne surówki były moimi ulubionymi, ale marchewka, to niezaprzeczalnie smak dzieciństwa. Kiedyś, rodzice dbali o to, aby do każdego obiadu pojawiała się surówka, a na kanapce lądowała sałata, ogórek czy pomidor. Pamiętam jak w przedszkolu serwowano nam nawet kanapki z surówką z kapusty kiszonej z wędliną. Całkiem je lubiłam Dzisiaj, kiedy ciągle się spieszymy, mało kto pamięta

Mieszam w Garnku
Steki wołowe zawijane w bekonie, na sosie pieczarkowym 157

mięsie i przestały buzować. Odcinamy i wyrzucamy sznurki – teraz już nic się nie rozpadnie i nie zmieni formy. Podajemy steki na sosie grzybowym, z domowymi frytkami i zieloną sałatą z prostym winegretem. Niczego więcej nie potrzebują. SKŁADNIKI 300-350g stek z rostbefu 150-200g pieczarek 4 cieniutkie długie plasterki surowego wędzonego boczku 50g (1/4 kostki) zimnego masła pokrojonego

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania