Lekka i orzeźwiająca sałatka, której podstawowym składnikiem jest natka pietruszki. Do tego ugotowana na sypko (i ostudzona!), drobna kaszka kuskus lub nieco większa kasza bulgur oraz
cool and mintySmaczne i zdrowe kotlety z kaszy jaglanej. Szybkie do zrobienia pod warunkiem , że wcześniej ugotowaliśmy i dokładnie ostudziliśmy kaszę - polecam wykorzystać tę pozostałą z obiadu. Z
cool and mintyokoło 10 minut). Kolejno dodaj całązawartośc puszki mleka kokosowego oraz sól. Gotuj wszsytko do całkowitej miękkości soczewicy (jeszcze jakieś 10 minut maksymalnie). Na samym końcu dodaj kolendrę. Podawaj z ryżem i z kolendrą. Smacznego Artykuł Curry z dynią, bakłażanem i soczewicą pochodzi z serwisu
greenscarfdanie główne zamawiam CZERWONE CURRY do wyboru kurczak (28zł) lub z krewetkami (31zł), wybieram krewetki. Curry podane jest z bakłażanem, pędami bambusa i na osobnym talerzyku z ryżem jaśminowym. To curry było pyszne, krewetki zrobione w punkt, smak pyszny, gęste i kremowe. Polecam bardzo! Drinki do dania głównego... z wiśnią i mango. Wiśniowy słodki i przepyszny! Luby zamawia
SMYKWKUCHNIbyć twarda. Czerwona soczewica po ugotowaniu jest różowa:) Polecamy Wam następujące dania z soczewicy Zupę z czerwonej soczewicy masoor dal Prostą, iracką zupę z soczewicy z pulpetami Sałatkę z ryżu, soczewicy, krewetek i chorizo Sałatkę z pieczonego łososia, soczewicy, szparagów Artykuł Jak ugotować czerwoną soczewicę pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzKilka miesięcy temu na blogu pojawił si ę przepis na rozgrzewające, wegetariańskie curry z ciecierzycą i szpinakiem . Dziś chciałam Was zaprosić na c udownie
La grande e la piccola cuocazawijamy w plastry bakłażana i układamy naczyniu żaroodpornym. Całość zalewamy sosem z patelni i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 -35 min. Możemy podawać z pieczywem, ryżem lub makaronem. Artykuł ROLADKI Z BAKŁAŻANA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakkolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i pomidorkami z mleczkiem kokosowym. Podałam je z makaronem ale śmiało można zjeść z ryżem ugotowanym na sypko. Do dania użyłam mrożonego szpinaku Hortex, który możecie kupić w formie liści lub rozdrobniony. Ja użyłam tego w liściach. Mrożone warzywa są świetną pomocą w przygotowaniu potraw
Ewa w kuchnicałość nabrała bardziej kokosowego smaku. To już jest w Waszej gestii. Na sam koniec wrzucamy czerwoną fasolę i gotujemy jeszcze minutę lub dwie. Danie jest gotowe. Podajemy z ryżem kokosowym, jaśminowym lub basmati. Kuchnia tajska jest ostra, wiec nie przesadźcie z chili :) Chyba, że lubicie ostrą jazdę :) My lubimy hihi... Smacznego ! Koniecznie napiszcie jak Wam smakowało. Jeśli macie ciekawe
vegetanieSałatka z tuńczykiem i warzywami jest klasykiem w naszej kuchni, ale inne przepisy też możemy polecić: Dietetyczna sałatka z tuńczykiem Wielkanocna sałatka z tuńczykiem , Ogórki faszerowane sałatką , Sałatka z ryżem i tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą – składniki: 1 sztuka tuńczyka w puszce w oleju garść czarnych oliwek 2 mini sałaty rzymskie garść pomidorków koktajlowych ½ ogórka wężowego 1 czerwona cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolorowa i pyszna zapiekanka.Jest bardzo sycąca i nie wymaga skomplikowanych składników i szybko się ją robi. SKŁADNIKI 2 woreczki ryżu 650 g piersi z
Mała w garnku mieszaKochani, dzisiaj przepis na złoty ryż z kurkumą i krótko o 9. edycji Food Blogger Fest. Byłam, widziałam i smacznie pojadłam. Tak jak się to na
dolcevitainmykitchenkoniec duszenia dodać masło orzechowe i resztę masła - dobrze wymieszać. Można dodać więcej wody lub odrobinę słodkiej śmietanki, jeśli ktoś lubi potrawy z większą ilością sosu. Danie podawać z ryżem i dowolnymi, ulubionymi dodatkami
Codzienna kuchnia niecodziennapiórka cebulę (warzywa powinny przykrywać kawałki kurczaka). Wierzch oprószamy solą ziołową. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez kolejne 20 minut, tym razem już bez przykrycia. Podajemy z ryżem lub pieczywem
Qchnia po prostuRisotto z sosem pomidorowym Zimno za oknem, chciałoby się zjeść coś ciepłego, pożywnego nie jak zwykle zupę czy ziemniaki. Wybór padł na risotto. Danie to jest
zielonacukinka