Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. – Schab ze śliwką – Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. – Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. – Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem – Schab faszerowany podgrzybkami – Schab pieczony w niskiej temperaturze – Schab faszerowany cukinią – Schab pieczony faszerowany warzywami – sałatka z panierowanym schabem – Przepis na schab
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięResztę pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu. Formę do tary wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut, następnie zdjąć papier i piec ciasto jeszcze 10 minut. Na ciasto wyłożyć 1/2 cebuli, na niej ułożyć podsmażoną kaszankę, resztę
królestwo garówniż uczyła mnie moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier Umyte buraki ugotuj w całości
Kulinarne S.O.S.przepis na tradycyjne meksykańskie Chilli Con Carne z mielonego mięsa, fasoli i czerwonej papryki. Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe doprawione kminem rzymskim, oregano i chilli. Podajemy je z ryżem i/lub nachosami. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 łyżki oliwy cebula 3 ząbki czosnku czerwona papryka puszka czerwonej fasoli 500 ml passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki łyżeczka chilli, oregano
wyzwania kuchennePrawdopodobnie nigdzie indziej nie znajdziecie tego przepisu. To nasze autorskie kulinarne odkrycie – niezwykle pyszny i zdrowy suflet awokado. Oczywiście bez problemu znajdziecie przepisy na awokado
Kulinarna PolskaSałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Kolorowa sałatka meksykańska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 puszka
Kulinarne przygody Gatitylalki, a tam pędzące po pokoju samochodziki… To jednak są rzeczy, które uwielbiają robić razem. A jedną z nich jest malowanie. Czasem się zastanawiam, gdzie znikła cała ryza papieru Od jakiegoś czasu jednak malowanie na kartkach odeszło w cień. Dlaczego? Bo w naszym domu pojawiła się wyjątkowa tablica kredowa w kształcie szopa od MaMati. Kilka słów o… MaMatki
Słodkie okruszkidługiego duszenia otrzymamy przepyszne, mięciusieńkie mięso, które bez problemu będziemy mogli "poszarpać" widelcem, a nawet samymi palcami. Takie mięsko może stanowić danie obiadowe - podajemy je z frytkami, ziemniakami czy ryżem + obowiązkowo jakaś pyszna suróweczka, ale rewelacyjnie smakuje także na kanapkach. Dobór przypraw do mięsa jest zupełnie dowolny. Marynatę możemy stworzyć wybierając do niej nasze ulubione przyprawy. Składniki
Walijskie Pichceniebazylia, oliwa, parmezan a tutaj mamy natkę migdały i ocet jabłkowy. Niemniej jednak pasta/pesto wyszło znakomicie i polecam gorąco. Będzie idealnym dodatkiem do kanapek, czy makaronu, kaszy albo ryżu. Natka dobra na odporność - ma dużo witaminy C. Pietruszkowe pesto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProsta i smaczna zapiekanka. Doskonała na obiad w środku tygodnia, lub ciepłą kolację. Kiełbasę warto obrać ze skórki przed pokrojeniem i smażeniem. Dobrze też, by nie
Smaki Na Talerzupokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną cebulę oraz szczypiorek. Całość wymieszaj razem ze śmietaną i chrzanem. Do smaku przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Sałatkę podawaj z… ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami, plackami, kotletami lub krokietami. Polecam Wam też inne dodatki do obiadu… – Surówka z marchewki – Sałatka obiadowa z cukinii – Kalafior
Kulinarne S.O.S.szybko. Nie wymagają mielenia mięsa – wystarczy posiekać rybę lub pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować i usmażyć. To świetne danie obiadowe, które można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, duszonymi warzywami, surówkami lub sałatkami obiadowymi. Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 mała cebula 5 łyżek mleka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej łyżka natki pietruszki sól
Kulinarne S.O.S.dużo zamawianego online jedzenia zrobiły swoje. Kalafior to cudowny dodatek, który pozwala na sprytne podmiany na talerzu – ten przepis na kalafiora wykorzystuję zamiast zwykłego pszennego kuskusu czy brązowego ryżu. Tajemnicą delikatności i charakteru tego podrobionego do granic kuskusu jest sposób obróbki cieplnej i kompozycja przypraw dodanych do kalafiora. A najlepsze jest to, że taki kuskus z kalafiora świetnie smakuje
Karo in the Kitchenmące i smażymy na złoty kolor. Dodajemy mieszankę warzywną, ananasa pokrojonego w kostkę razem z zalewą, sos sojowy i pokruszone chili. Gotujemy wszystko około 15 minut. Podajemy z ryżem, posypane szczypiorkiem i sezamem
Kardamonovy