Mimo, że wyglądem nie przypominają szyszki to właśnie tak je nazwałam. A to dlatego, że miały być zdrowszą wersją popularnych niegdyś słodyczy z ryżu preparowanego, które nazywano dokładnie szyszkami. Swoją drogą, ktoś je tu jeszcze pamięta oprócz mnie? 😄 Kulko-szyszki mojego autorstwa również powstały ze zbóż ekspandowanych, a elementem scalającym są daktyle oraz bezcukrowe czekolady Torras. Wyszły nieziemsko pyszne 😍 Składniki
Zdrowie na języku :Pniewielkie kawałki. Mieszamy i smażymy przez około minutę. Następnie polewamy sosem i smażymy przez około 3 minuty do jakiś czas mieszając. Koreańskei bulgogi z tofu i brokuła podajemy z ryżem, komosą ryżową albo kaszą. Koniecznie posypujemy ziarnami sezamu i ewentualnie zieleninką Smacznego! Artykuł Koreańskie bulgogi z tofu i brokułów pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plwieprzowego. Souvlaki mogą być owinięte w boczek nadziane na szpadkę. Mięso można podawać klasycznie na talerzu lub z pitą, sosem tzatziki i z warzywami. Moje souvlaki są podane z ryżem, ogórkiem i sosem tzatziki. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w grubszą kostkę skórka i sok z 2 cytryn 4 ząbki czosnku 100 m czerwonego wina 300 ml oliwy
Kuchnia w oparachPomysł na proste i smaczne danie, na obiad lub kolacje ciepłą ;) Składniki na 3-4 osoby: 1 i 1/2 torebki ryżu 1/3 szkl wody z pod
Gotowanie...to proste !Buddha bowl to bardzo modne ostatnio zdrowe i odżywcze miski pełne smaku i wspaniałych zbilansowanych składników. A co oznacza Buddha bolw ? Po polsku to dosłownie miska
Kulinarne przygody GatityDzisiaj dietetyczna wersja chili con carne, z indykiem, warzywami i ryżem. I choć osobiście za indykiem nie przepadam, tutaj zrobiłam wyjątek. Danie bardzo pożywne
Smaczne Zdrowelodówce. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Trufle czekoladowe → Kuleczki sezamowe w karmelowej skorupce → Kartofelki marcepanowe z suszonymi śliwkami i cynamonem → Walentynkowe bajaderki → Czekoladowe kulki z ryżu preparowanego z orzechami włoskimi
Oryginalny smakkremowy sos śmietanowo musztardowy. Banalne wykonanie a smak.. cudowny! - 20 minut szykowania i 20 minut smażenia - prosty i pyszny pomysł na obiad - do podania z kaszą, ryżem, makaronem
AniaGotuje.plPrzepis na zupę pochodzi z książki Danuty i Henryka Dębskich "Zupy świata" . Przerobiłam już z tej książki niejedną zupę i wszystkie są smakowite i
Moje Małe CzarowanieMoja córka jest fanką programów typu: Jak to jest zrobione, Wiem co jem i wiem, co kupuję, Pani Gadżet, MasterChef, Człowiek kontra jedzenie.... I lubi zaskakiwać
bistro mamaBardzo często robię gołąbki-oczywiście według przepisu mojej mamy :).Kilka osób mnie już pytało jak robię gołąbki. Dlatego też postanowiłam dodać przepis. Bardziej nam smakują gołąbki
Mała w garnku mieszasię wymieszały często mieszając. Jeśli sos wyjdzie za gęsty podlać wodą. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki wymieszać.Sosik podajemy z ziemniakami,kaszą lub ryżem-co kto lubi :)Ja podałam z tłuczonymi ziemniaczkami oraz surówką z pora i marchewki . SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaButter chicken w oryginale nazywany jest Murgh Makhani, czyli kurczak w maśle – Murgh to kurczak, Makhani to masło. To … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry Cornernadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków. Smażyć na mocno rozgrzanym grillu elektrycznym lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, aż mięso nie będzie surowe. Podawać z ryżem, dodatkową porcją sosu sriracha, ćwiartkami limonki, przybrane kolendrą. Smacznego
Codzienne Gotowanie