ryż - 22970 przepisów (strona:935/1532)

Kotlety rybne siekane 114

szybko. Nie wymagają mielenia mięsa – wystarczy posiekać rybę lub pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować i usmażyć. To świetne danie obiadowe, które można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, duszonymi warzywami, surówkami lub sałatkami obiadowymi. Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 mała cebula 5 łyżek mleka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej łyżka natki pietruszki sól

Kulinarne S.O.S.
Kuskus z kalafiora – gotowy w 15 minut i fit! 200

dużo zamawianego online jedzenia zrobiły swoje. Kalafior to cudowny dodatek, który pozwala na sprytne podmiany na talerzu – ten przepis na kalafiora wykorzystuję zamiast zwykłego pszennego kuskusu czy brązowego ryżu. Tajemnicą delikatności i charakteru tego podrobionego do granic kuskusu jest sposób obróbki cieplnej i kompozycja przypraw dodanych do kalafiora. A najlepsze jest to, że taki kuskus z kalafiora świetnie smakuje

Karo in the Kitchen
Kurczak pięć smaków z ananasem 107

mące i smażymy na złoty kolor. Dodajemy mieszankę warzywną, ananasa pokrojonego w kostkę razem z zalewą, sos sojowy i pokruszone chili. Gotujemy wszystko około 15 minut. Podajemy z ryżem, posypane szczypiorkiem i sezamem

Kardamonovy
Cordon bleu z kurczaka 129

bułce tartej. Smaż cordon bleu w dużej ilości rozgrzanego oleju. Mięso powinno smażyć się 14-17 minut aby usmażyło się w środku. Podawaj od razu z ziemniakami, kaszą lub ryżem oraz sałatą. Smacznego! Artykuł Cordon bleu z kurczaka pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Gołąbki bez zawijania 185

Czy jest ktoś kto nie lubi gołąbeczków? Chyba nie. Podejrzewam, że to jest jak z rosołem i pierogami. Klasyka naszych obiadów. I każda rodzina ma swój

Karczma Honorietty
pierś z kaczki po koreańsku 323

Kiedy cukier się rozpuści, włożyć kaczkę, chwilę przesmażyć z każdej strony – nie za długo, żeby mięso nie wyschło. Na koniec dodać dymkę, pocietą w kilkucentymetrowe kawałki. Podawać z ryżem

stajnia gołębie od kuchni
Ryż z ciecierzycą i pomidorami 102

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Przekąski imprezowe – top 10 najlepszych przepisów na spotkania ze znajomymi 230

ryżowe z tatarem z łososia Kolejny prosty, ale bardzo efektowny patent, który wygląda na znacznie trudniejszy i bardziej kosztowny niż jest naprawdę. Składniki na ok 10 sztuk: 125 g ryżu do sushi albo zwykłego rozgotowanego 1 łyżka octu ryżowego szczypta soli i cukru wasabi i imbir do podania Tatar z łososia: 100 g świeżego łososia (pokrojonego w drobną kosteczkę

Ugotowane pozamiatane
Risotto z pieczonymi burakami, Przystanek Pierogarnia i Siesta Cafe(Kraków) 169

Jest bardzo smaczne. Przygotowałam jak w tym przepisie , ale zamiast koziego sera, użyłam wędzonego sera żółtego. Większą część dodałam do risotto, a mniejszą częścią posypałam danie

Qlinarnie i Qlinarnie
Kurczak w marchewce 119

Lubisz pierś z kurczaka ;)? Ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Do jego przygotowania potrzeba jedynie 5 składników, a dzięki jego prostocie będzie go mógł wykonać praktycznie

Blog kulinarny S9.PL
Pyszny strogonow drobiowy 250

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na strogonowa drobiowego. Tak przygotowany strogonow jest przepyszny i możemy go podać z makaronem, kaszą, ryżem lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół

Uwaga Babcia Gotuje
Jedzonko do pracy #70 150

Muffinki jajeczne z różnymi dodatkami (papryka, pomidor, szynka i ser) podobne do tych  z tego przepisu . Lunch: Azjatyckie klopsiki w pikantnej glazurze na bazie sosu sriracha na brązowym ryżu oraz surówka z czerwonej kapusty . Smacznego

Codzienne Gotowanie
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 142

pekinką. Nieco mdława kapusta pekińska, nabiera charakteru dzięki dodatkowi ostrego samego w sobie pora. Takie zestawienie smakuje świetnie. Surówka jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs, kasz, ziemniaków, ryżu itp. To co fajne, że możemy sami sobie dobierać jej ostrość dozując odpowiednią ilość dodawanego pora. Dla tych, co preferują wersję łagodniejszą, dajemy pora mniej, dla tych którzy lubią coś ostrzejszego

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania