ryż - 22970 przepisów (strona:928/1532)

Dorsz zapiekany z porem w sosie śmietanowym 146

surową rybę upiec w naczyniu żaroodpornym, a pod koniec pieczenia dodać do niej podduszonego pora oraz wlać słodką śmietanę. Dorsz przygotowany w poniższy sposób świetnie smakuje podany z ugotowanym ryżem.  Składniki na porcję dla 4 osób: 2 rozmrożone filety z dorsza (wagowo około 0,5 kg) 2 pory (tylko jasna część) 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 ml) sól

Ugotować
Piersi kurczaka z pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietanowym 133

kotletów drobiowych) polecam przygotować piersi z kurczaka duszone wraz z pieczarkami, szpinakiem w sosie śmietanowym. Danie proste, smaczne i szybkie do przygotowania. Świetnie smakuje podane z ziemniakami jak i ryżem.  Składniki na porcję dla 4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka (wagowo około 0,5 kg) 350 g pieczarek 150 g mrożonego szpinaku w liściach 1 mała cebula

Ugotować
Klopsiki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim 129

przyprawy, zagotowujemy. Zmniejszamy grzanie. Do sosu wrzucamy delikatnie klopsiki jeden obok drugiego dookoła. Przykrywamy przykrywką i zostawiamy na wolnym ogniu by gotowały się 15-20 min. Klopsiki podałam z ryżem basmati i ogórkiem kiszonym. Artykuł Klopsiki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kurczak podwójnie pomidorowy 146

minut. Jeśli jest potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Mięso z odparowanym sosem posypujemy obficie drobno krojonym szczypiorkiem i gotowe. Kurczak podwójnie pomidorowy idealnie pasuje do kaszy, kuskusu, ziemniaków czy ryżu. Smacznego

Apetyczna babeczka
Boeuf Strogonow 161

krajach cechuje się różnymi dodatkami i tak np. w Szwecji zamiast wołowiny dodaje się kiełbaski „falukorv”, w Brazylii dodaje się do niego słodką śmietankę, w Japonii podawany jest z ryżem, a we Francji dodaje się do Strogonowa białe wino oraz wędzoną paprykę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Boeuf Stroganow – Składniki: ok. 600 g wołowiny (oryginalnie polędwica wołowa, ale może być też

Kulinarne Przeboje
Pomidorowe risotto z boczkiem, cukinią i szparagami 168

Risotto to popularna potrawa   północnej kuchni włoskiej i moja jak już wiecie też. Idealnie kremowe z mnóstwem warzyw, teraz na straganach zaczynają pojawiać się szparagi

Wanilia i Kardamon
DIETA PUDEŁKOWA WARZYWNO-OWOCOWA -- RECENZJA #dietadabrowskiej #dietapudelkowa 160

smakowały. Gdy sama robiłam post, zupy ratowały mi życie np. bulion warzywny z warzywnym "makaronem", krem z kalafiora, szpinaku,  jabłek i buraka, dyni, papryki i pomidora, pomidorowa z ryżem z kalafiora i bazylią,  czy gazpacho. Tutaj trochę zabrakło mi inwencji kucharza. Moja ogólna wątpliwość do diet pudełkowych to stosowanie plastikowych pojemników, które zakładam, że dużo osób wkłada

Cytryna&Co.
PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 139

śmietankę i przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Zostawiamy jeszcze przez kilka minut na ogniu, już bez przykrywania, aby sos trochę odparował. Podajemy z makaronem, ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 139

śmietankę i przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Zostawiamy jeszcze przez kilka minut na ogniu, już bez przykrywania, aby sos trochę odparował. Podajemy z makaronem, ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Restaurant Week 137

makaron podawany z ratatouille z nutą truflową pod kołderką ze szpinaku i parmezanu Bass Roo Pan Kurczak – kurczak w aromatycznym sosie z tamaryndowca i bazylią, podawany z ryżem i jajkiem Coco Sago – tapioka zanurzona w mleku kokosowym, podana z chipsem papa dam Rozmaryn na słodko – brownie z lodami waniliowymi podane z sosem truskawkowym z rozmarynem

Kucharzyca
Kotleciki z dorsza 130

Delikatne kotleciki rybne, bardzo apetyczne i smaczne. Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty, kapusty pekińskiej . Można podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Składniki 500 g filetów z dorsza świeżych bądź mrożonych 2 kromki białego chleba namoczonego siekana zielona pietruszka, łyżka cebula dymka ze szczypiorkiem siekana jajko sól,pieprz olej do smażenia Filety … Czytaj dalej Kotleciki z dorsza

gotuj ze mną
Papryka faszerowana kaszą i serem typu feta 150

wołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem dostarczanych składników odżywczych. Tym bardziej, że w dzisiejszych czasach mamy szeroki wybór kasz, różne rodzaje ryżu, a nawet nasiona warzyw strączkowych powróciły do łask. Dzisiejsze papryki faszerowałam mixem kasz: pęczakiem, bulgur i odrobiną zielonej soczewicy. W marketach znajdziecie takie mieszanki różnych producentów, uważam, że jest to świetna

W kuchni Katie
Halibut pod kolorową pierzynką 111

troszkę soli i pieprzu.  3. Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdą nakładamy naszą pierzynkę. 4. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Podajemy z kaszą, frytkami, ryżem i surówką. Smacznego

kruche babeczki
Pasta marchewkowa 165

mieć w domu piekarnik i blender. Jako główny dodatek – pasta miso. Kto lubi kuchnię azjatycką na pewno ją zna. Jest to pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu i soli. Ma bardzo specyficzny smak, więc jest wielu jej zwolenników, ale również przeciwników. Jeśli kiedykolwiek jedliście zupę miso i przypadła Wam do gustu to wypróbujcie również tą pastę kanapkową

wiecejwarzyw.pl
Właściwości zdrowotne i smakowe curry 136

Indii, ale również tajskimi, japońskimi, czy greckimi. Sos oparty na mieszance curry idealnie komponuje się z drobiem oraz rybami. Oprócz tego przyprawę można wykorzystać do zup, sałatek, potraw z ryżem, czy urozmaicenia kuchni wegetariańskiej.  Curry nadaje naszym potrawom egzotycznego smaku. Warto to docenić i wypróbować w kuchni nowe pomysły oparte na egzotycznej kuchni. Nowe smaki mogą się okazać ciekawe

Trochę smaku

Proponowane wyszukiwania