wołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem dostarczanych składników odżywczych. Tym bardziej, że w dzisiejszych czasach mamy szeroki wybór kasz, różne rodzaje ryżu, a nawet nasiona warzyw strączkowych powróciły do łask. Dzisiejsze papryki faszerowałam mixem kasz: pęczakiem, bulgur i odrobiną zielonej soczewicy. W marketach znajdziecie takie mieszanki różnych producentów, uważam, że jest to świetna
W kuchni Katietroszkę soli i pieprzu. 3. Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdą nakładamy naszą pierzynkę. 4. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Podajemy z kaszą, frytkami, ryżem i surówką. Smacznego
kruche babeczkimieć w domu piekarnik i blender. Jako główny dodatek – pasta miso. Kto lubi kuchnię azjatycką na pewno ją zna. Jest to pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu i soli. Ma bardzo specyficzny smak, więc jest wielu jej zwolenników, ale również przeciwników. Jeśli kiedykolwiek jedliście zupę miso i przypadła Wam do gustu to wypróbujcie również tą pastę kanapkową
wiecejwarzyw.plIndii, ale również tajskimi, japońskimi, czy greckimi. Sos oparty na mieszance curry idealnie komponuje się z drobiem oraz rybami. Oprócz tego przyprawę można wykorzystać do zup, sałatek, potraw z ryżem, czy urozmaicenia kuchni wegetariańskiej. Curry nadaje naszym potrawom egzotycznego smaku. Warto to docenić i wypróbować w kuchni nowe pomysły oparte na egzotycznej kuchni. Nowe smaki mogą się okazać ciekawe
Trochę smakuzbóż Zdrowe batoniki z płatkami owsianymi, orzechami, amarantusem i sezamem Czekoladowe praliny z prażonego słonecznika, daktyli i mąki kokosowej Kajmakowe kuleczki z mleka w proszku Czekoladowe szyszki z preparowanego ryżu Orzechy w miodzie Kandyzowany ananas Puszyste kokosanki Chałwa sezamowa z miodem Oryginalne przetwory ucieszą tych, którzy lubią dobrze zjeść. Można wykorzystać to, co pozostało jeszcze w spiżarni z ubiegłorocznych zapasów
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszne kokosowe jajeczka z wafli ryżowych przyrządzimy w mgnieniu oka i będziemy mieć więcej czasu na odpoczynek z bliskimi. Polecam :) 15 szt: opakowanie wafli Sonko Slim Wafle ryżowe z ryżem białym jaśminowym i kokosem 0/5 szklanki nerkowców (ok 3 łyżki) 10 łyżek wiórków kokosowych kubeczek jogurtu kokosowego ok. 160 g (użyłam słodzonego) 2-3 łyżki syropu klonowego
Mienta blogdoskonale się do tego nadaje. Będzie jak znalazł na lekką kolację lub obiad, kiedy nic innego nie będzie w lodówce, albo nie starczy czasu na gotowanie. Picadillo można podać ryżem, tacos, można zjeść z dobrym pieczywem albo zawinięte w tortillę lub naleśnik. Składniki i przepis znajdziecie tutaj Artykuł Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSałatka ta nie tylko ładnie wygląda, ale jest też bardzo smaczna. Zapewniam, że idealnie sprawdzi się na wszelkich imprezach okolicznościowych oraz świętach. Ja jakiś czas temu
Di gotujeCzy kotlet bez mięsa to dalej kotlet? :P Myślę, że dyskusja na ten temat mogłaby być długa i burzliwa. Dlatego odłóżmy kwestię nazwy na bok i
HealthyCreationsDzisiaj przepis, który doda Waszym kanapkom życia i koloru! :D Przepis na soczyście zieloną pastę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak
HealthyCreationsNależąc do różnych kulinarnych grup fejsbukowych, natknęłam się na sałatki, w których głównym składnikiem był kurczak i seler naciowy. Poszperałam, pomyślałam i jest. I tak na
KardamonovySposób wykonania: 600 g polędwiczki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 cebula 1 marchewka 1/2 pora (jasna część) 4 ząbki czosnku 1 papryczka chilli (lub 1/2 łyżeczki
Qchnia po prostuZając jest jednym z symboli święta Wielkiej Nocy. Zarówno obdarowujemy się nim (a właściwie dzieci ) jak i gości on na stołach w czasie Wielkanocy. Najczęściej jest
Lamarida.plpełni Twoją formę do pieczenia tart. Włącz piekarnik i ustaw temperaturę 180°C Przełóż ciasto do formy, następnie przykryj je folią aluminiową a potem przy pomocy suchej fasoli lub ryżu je dociśnij. Wstaw je do pieczenia na około 15 minut. Składniki SPÓD ZAPIEKANKI 250 g mąki pełnoziarnistej lub pszennej 125 g masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody 1 żółtko
Eat me! Fit me!gotowania odparowało by nam za dużo płynu, możemy dolać szklankę wody, tak samo jak nasz gulasz byłby za gęsty. Jeśli lubimy bardziej pomidorowy smak, możemy dodać passatę. Podajemy z ryżem lub innymi dodatkami. Smacznego
kruche babeczki