rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła klarowanego. Przed podaniem rybę przykryć podsmażonym porem i odczekać około 5 minut, aby przeszła aromatem pora. Tak zrobiony dorsz świetnie smakuje podany z ryżem. Zobacz również: dorsz z warzywami
Kuchcik gotujegotowy dodajemy paprykę i smażymy około 5 minut, następnie wrzucamy cebulkę, marchewkę, ananasa i szklimy całość jeszcze 3 minuty. Doprawiamy do smaku przyprawami i sosem hoisin. Podajemy z ryżem. Smacznego
Życie ze smakiemułożyć w żaroodpornym naczyniu. Całość zalać śmietanką do połowy wysokości mięsa, zapiekać w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 30 minut. Roladki można podawać z ziemniakami lub ryżem w towarzystwie ulubionych surówek
W garach u Gosidoprawić do smaku solą lub sosem sojowym i ewentualnie cukrem. Następnie zupę pomidorową zagotować, po kilku minutach wyłączyć ogień. Gotową zupę pomidorową podajemy z ugotowanym oddzielnie makaronem, ryżem, grzankami lub groszkiem ptysiowym. Jako wkładkę do zupy można także podać makaron z naleśników lub ser kozi. Smacznego :) Zupa pomidorowa: klasyczny, prosty przepis
Moja Książka Kucharskazupy jest albo śmietanka do zup albo można również użyć śmietany 36%. Nie dodałam kwaśnej śmietany, gdyż ona nadałaby zupie lekko kwaskowatego smaku. Zupę podać można z grzankami, ryżem lub groszkiem ptysiowym. Lubisz czosnek? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sos czosnkowy . The post Zupa czosnkowa appeared first on MeCooks
mecooksTen szybki obiad w postaci kaszki kuskus z warzywami nieodparcie kojarzy mi się z „Kwiatem Kalafiora” M. Musierowicz. Danie jest proste, ale jednak ma
WiszniówkaByły dwa brokuły. Z obiadu został ugotowany ryż. I tak brokuł z ryżem wylądowały razem w jednej sałatce. Dobrze razem smakują a całość jest pożywna. Taka
Monia miesza i gotujeLiczba porcji : 4 Trudno o bardziej polskie danie niż gołąbki: kwaskowe w sosie pomidorowym, lub pachnące grzybami, podlane śmietaną, z mięsem, albo jarskie, z kapusty kiszonej, lub świeżej, z ryżem, albo kaszą, misternie zawinięte w cienkie jak muślin liście, uduszone, lub upieczone w piekarniku. Zapach, aromat, niecodzienna forma i kształt, soczystość napęczniałego od sosu farszu, ukrytego pod miękkim welonem ugotowanej
Niedzielny kucharzpropozycję golonki ale indyczej. Nie co mniej kaloryczna a równie smaczna. Danie treściwe, można podawać samodzielnie , dobrze smakuje z sosem czosnkowym, równie doskonała jest w duecie z ryżem. Polecam. Składniki 3 indycze golonki 1 średnia marchew 1/2 główki czosnku … Czytaj dalej Golonka indycza pieczona
gotuj ze mnąKrewetki z makaronem w sosie Teriyaki Krewetki z warzywami, chińskim makaronem oraz smacznym i aromatycznym sosem teriyaki to przepyszna propozycja na oryginalny i szybki w przygotowaniu
Blog z Apetytemktóry sprawdzi się na co dzień, jak również i od święta. Mięso wychodzi miękkie, kruche oraz idealnie doprawione. Całość ma wyrazisty smak i świetnie komponuje się z ulubioną kaszą, ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami. Polecam! (około 6 porcji) 1 kg schabu wieprzowego 1 łyżeczka papryki słodkiej (płaska) 3 łyżki mąki pszennej 2 cebule 5 łyżek oleju Sos: 750 ml bulionu
Di gotujebędzie miękka. Dodać kofty, zmniejszyć płomień na minimalny i gotować kolejne 20 minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając Przed podaniem posypać natką kolendry. Serwować z pieczywem lub z ryżem. Uwaga: kofta korma z czerwoną soczewicą jest daniem dość pikantnym, więc ilość ostrych przypraw możecie nieco zmniejszyć. Korma kofta z czerwoną soczewicą z wolnowaru Przygotować kofty (pulpeciki mięsne) zgodnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJesienią zamroziłam kilka woreczków z upieczoną dynią Hokkaido i teraz dopiero zaczęłam ją zużywać. Na pierwszy ogień poszło risotto i smakowało wspaniale. Takim zdrowym dodatkiem były
Gotowanie...to proste !dużo dobra w postaci mrożonych warzyw i grzybów. W każdej chwili mogę po coś do niej sięgnąć i szybciutko będzie smakowity obiad. Zobacz przepis na kawałki Kurczaka duszonego z ryżem i kurkami Szybkie, jednogarnkowe danie to doskonały pomysł na obiad kiedy macie mało czasu Klopsiki duszone z makaronem i warzywami czas przygotowania: 30 minut składniki na 2-3 porcje: KLOPSIKI
Smaczna Pyzalubiącym dań pikantnych możemy podać szaszłyki bez sosu. “Tajskie szaszłyki z indyka z warzywami, pieczone w piekarniku lub na grillu” świetne będą na obiad z ugotowanym ryżem jaśminowym lub na kolację bez dodatków. * Na pomysł zrobienia takich szaszłyków wpadła moja 7-letnia córcia, która przyleciała do mnie z książką ze zdrowymi przepisami i pytaniem, czy możemy razem ugotować
Moja Delicja