podsmażonej cebuli dodajemy mięso oraz paprykę, szybko przesmażamy i dodajemy 1/2 szklanki wody. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy wszystko przez około 4-5 minut. Danie gotowe. Podajemy z ryżem. To danie zabrałam do pracy wraz z koktajlem ze szpinaku, z jabłkiem i mlekiem migdałowym. A na popołudnie przygotowałam muffiny z jabłkiem :) Wołowina po chińsku, czyli prosty i szybki przepis
Kuchnia na wzgórzudomowym sosem czosnkowym, z pewnością zadowolą nie jedno podniebienie. ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Szybkie, pożywne i pięknie kolorowe danie „jednogarnkowe” z piekarnika. KURCZAK ZAPIEKANY Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczne, sycące i kolorowe danie „jednogarnkowe”z piekarnika. ŚLEDZIE W ZALEWIE GALARETKOWEJ PRZEPIS TUTAJ Przepis na tą pyszną śledziową przekąskę nie jest skomplikowany ani czasochłonny
Blog z ApetytemW ostatnim czasie piekę bardzo dużo pasztetów i ten zasmakował mi najbardziej. Jest dosć lekki, warzywny, ale bardzo aromatyczny i idealny na zimowy okres - imbiru jest
Kasia Sarnanich jest pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pietruszkowym, którą bez problemu można zrobić w 30 minut. Idealnie pasuje zarówno do kaszy gryczanej, jak i różnego rodzaju makaronów oraz ryżu. Składniki Podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 150 ml śmietany 30% Natka pietruszki (pęczek) Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka czyścimy
Programista w kuchnijeść. Oczywiście podane przeze mnie warzywa możesz zmodyfikować i wybrać te, które lubisz najbardziej. Tak przygotowane mięso z warzywami świetnie pasuje zarówno do kaszy jaglanej (na zdjęciu), kaszy gryczanej, ryżu czy nawet makaronu razowego. Składniki 400 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych 1 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku Ulubione przyprawy
Programista w kuchnipomidory i przykrywamy je plastrami mozzarelli z kulki. Polewamy oliwą z suszonych pomidorów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 45 minut (naczynie żaroodporne pod przykryciem). Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Na kotleciki ze schabu układamy listki bazylii. Artykuł Schab pieczony z mozzarellą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plTym razem danie typowo śniadaniowe – jajecznica z mlekiem. Część z Was zdziwi dodatek mleka, ale to właśnie ono sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!JEST SPONSOROWANY * Postanowiłem wspomnieć o tym, że tekst nie jest sponsorowany, bo zdarza się ostatnio, że różni malkontenci zarzucają mi, że jakieś kryptoreklamy uprawiam, że sprzedaję się za miskę ryżu, takie tam. Wyjaśniam więc: Tusk nie płaci mi za szkalowanie oszołomów. W Big Pharmie również nie mam udziałów (a szkoda). Jak bronię syjonistów, to nie dlatego, że ruszył prosto
Marder&Marder ManufactureSkładniki: makaron rurka 1 opakowanie, olej rzepakowy 8 łyżek, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, mięso z kurczaka z rosołu, papryka kolorowa 3 sztuki, pomidory
W Mojej Kuchni Lubięnaczyniu żaroodpornym i piekę( grzaniem góra plus dół) w temp. 220 C przez ok. 20 minut. Wybieram środkową półkę. Gotową rybę w pomidorach z ananasem podaję z ziemniakami, ryżem, surówkami, mizerią lub warzywami
Zasmakuj Kuchnisoczewicy. Dodajemy pomidory z puszki, odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, kminkiem. Gotujemy przez około 15 minut. Ja podałam z ryżem
Delusional TrineBardzo lubię przepisy na szybkie dania, które świetnie sprawdzą się zarówno w roli śniadania, obiadu jak i przekąski. Bardzo często są to wszelkiego rodzaju omlety, fritatty
HealthyCreationsmajonez. Do czego podać surówkę z marchewki i ananasa. Propozycje podania: halibut smażony z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką z marchewki >>> chrupiące udka kurczaka z ryżem jaśminowym i surówką z marchewki>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką z marchewki>>> Smacznego :) Surówka z marchewki i ananasa fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskanich jest niewątpliwie kutia – w swojej podstawowej wersji przygotowywana na bazie pszenicy, maku, miodu i bakalii. W niektórych miejscach jednak, szczególnie na Białorusi, pszenicę często zastępowano kaszą pęczak lub ryżem. Inną powszechnie znaną i lubianą na całym terenie Kresów potrawą był kisiel żurawinowy. Miał on nie tylko walory smakowe, ale też zdrowotne: przygotowany z przetartych cierpkich owoców znacznie ułatwiał trawienie
Codogarawody, rozpuszczając koncentrat i mąkę w wywarze. Na końcu zagęścić słodką śmietanką bezpośrednio do sosu. Dokładnie wymieszać, zagotować, dodać natkę i doprawić w razie potrzeby. Podawać z kluskami lub ryżem i dowolną surówką
Czerwień i błękit