dzikiem 1 cykoria 1 mała papryczka pomarańczowa 1 mała papryczka czerwona 1 pierś z kurczaka ugotowana 4 pomidory suszone 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu sól, pieprz natka pietruszki Ryż gotuję zgodnie z instrukcją opakowania, przelewam zimną wodą. Pierś z kurczaka kroję w kostkę. Papryki też kroję w mała kostkę. Z cykorii odcinam końcówkę i resztę kroję. Pomidorki też
wesoła kuchniasałatka jest bardzo syta. 0,5 szklanki makaronu w kształcie ziaren ryżu (pełnoziarnistego) 2 ogórki szklarniowe 30 dag szynki konserwowej 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Ryż (makaron w jego kształcie) gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Hartujemy w zimnej wodzie, odcedzamy. Ogórki obieramy, kroimy w kosteczkę. Tak samo robimy z szynką. Koperek siekamy bardzo drobno
VioletoweKucharzeniepuszka pomidorów 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek chilli / 1/2 świeżej chilli 1 łyżka curry sól pieprz oliwa / olej kokosowy 2-3 łyżki śmietany 18% lub mleczka kokosowego (opcjonalnie) ryż Przygotowanie: Na patelni zeszklić pokrojona w kosteczkę cebulę, następnie dodać pokrojonego w kostkę(...)kurczaka, smażyć. Dodać pokrojone pomidory, chilli i przyprawy. Dusić około 15-20 minut. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę (możemy ten krok pominąć), dusić jeszcze około 3 minut. Podawać z ryżem. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniwody 2 duże ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka kolendry 1 płaska łyżeczka kuminu 3 liście limonki kaffir 1 opakowanie pasty Red Curry Kanokwan 3-4 łyżki oleju kokosowego sól ryż do podania Zapisz Zapisz
Karo in the Kitchenjaśminowego - 1 puszka tuńczyka w oleju - 4 ugotowane jajka rozmiar L - majonez do wymieszania - sól, pieprz Jajka i paluszki rybne kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru oleju. Ryż po ugotowaniu studzimy całkowicie. Groszek zielony odcedzamy na sicie. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Gotowe! Smacznego
SMYKWKUCHNIkilka różyczek brokuła - opcjonalnie (u nas bez) MARYNATA: 1 jajko 1 łyżeczka sosu sojowego (najlepiej ciemny) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju 4 łyżki wody DODATKOWO: ryż (najlepiej smakuje nam robiony jak w tym przepisie) olej do głębokiego smażenia - nie dużo Wołowinę kroimy na cienkie plasterki. Składniki marynaty, oprócz oleju mieszamy ze sobą. Olej wlewamy dopiero, kiedy(...)daliśmy za mało mąki do marynaty. Należy rozpuścić pół łyżeczki mąki ziemniaczanej w wodzie, zahartować przez dodanie do tego odrobiny sosu. Wlać do woka i wymieszać. Najlepiej smakuje z ryżem, opcjonalnie z sałatką. Smacznego
Kuchnia od dwojgałyżka cukru kokosowego 2 łyżki ksylitolu garść czarnej porzeczki liofilizowanej (ELENA) garść czerwonej porzeczki liofilizowanej (ELENA) garść jagód liofilizowanych (ELENA) garść mieszanki owoców liofilizowanych (ELENA) Przygotowanie: Ryż zalej 400 ml wody i gotuj ok. 10-15 minut. Następnie przełóż do malaksera/blendera/miksera, wlej napój roślinny, dodaj cukier i miksuj do momentu uzyskania gładkiej, bezgrudkowej konsystencji. Teraz
Zdrowie na języku :Pgarnka przelewamy przecier, dodajemy masło, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy. Całość podgrzewamy mieszając do momentu aż masło się stopi. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż. Na nim układamy mięso a następnie całość zalewamy sosem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy półtorej godziny w 180°C. Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią
Qchnia po prostuwodą. doprawiamy papryką słodką mieloną, papryką wędzoną oraz pieprzem, gotujemy na małym ogniu aż powstanie gęsty sos. W między czasie próbować i jeśli jest taka potrzeba dosolić. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy go do naszego sosu i dokładnie mieszamy. Smacznego
Moje-pitraszeniesłodkiej i ostrej 6 szklanek wody 1 kg szydełek z kurczaka 2 duże cebule 2 szklanki ryżu 2 spore marchewki Sposób przygotowania: Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka
Menu Zdrowiamąki migdałowej łyżka miodu 3 łyżki rodzynek łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli garść płatków migdałowych podprażonych na patelni do dekoracji Jak przygotować zupę migdałową? Ugotuj ryż w wodzie zgodnie z propozycją na opakowaniu, a kiedy będzie prawie miękki dodaj mleko, migdały, miód, rodzynki, wanilię i sól. Podawaj udekorowane płatkami migdałów. Migdały lekko pęcznieją, więc jeśli
Ugotowane pozamiataneryż z jabłkami ..A szczególnie po okresie obfitym w jedzenie ..danie dietetyczne jak najbardziej wskazane..Robię na kilka sposobów ..chciałam zaprezentować jeden z nich.. Składniki: 2 torebki ryżu /Można ugotować szklankę ale ja z wygodnictwa ugotowałam ten w torebce/ 5 dużych jabłek 1/2 soku z cytryny skórka otarta
Ugotujmy Cośkonserwowe 1 mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Filet z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw jak na rosół,wystudzić i pokroić w niedużą kostkę. Ryż ugotować na sypko i pozostawić do wystygnięcia. Papryki oczyścić z nasion,pokroić w kosteczkę,ogórki konserwowe również pokroić w kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. Wymieszać w misce wszystkie produkty
Kolorowa kuchnia Elkiminut w 180 C. # Zaryżykuj # UncleBens # wyzwanie # ryż # konkurs # Zaryżykuj
Życie zaczyna się w kuchniwody. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem i zielem. Gotujemy około 20 minut. W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodajemy ryż, gotujemy do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Posypujemy świeżą natką pietruszki, zagotowujemy i wyłączamy zupę
Życie zaczyna się w kuchni