ryż - 22970 przepisów (strona:268/1532)

Gołąbki bez zawijania 236

całkowicie wszystko zmięknie. Przekładamy do miski i odstawiamy. W małym garnku gotujemy ryż zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie do dużej miski dodajemy ostudzony ryż, kapustę z cebulą oraz mięso mielone. Dodajemy jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i wyrabiamy, masa musi być lepiące i kleiste. Następnie do naczynia żaroodpornego wlewamy sok i dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zupa ze świeżych ogórków z sokiem z ogórków małosolnych 130

średnim ogniu cebulę i czosnek. Dodać ogórki, ziele angielskie i liście laurowe. Mieszając co jakiś czas dusić na średnim ogniu przez około 4-5 minut. W tym czasie przepłukać ryż i podgotować(...)około 1 litrze lekko osolonej wody (rosołu lub bulionu). Ryz powinien być al dente. Razem z wodą przelać go do garnka z ogórkami. Gotować razem do miękkości ryżu i  ogórków. Na koniec wlać wodę z ogórków małosolnych, zagotować, przyprawić solą i mielonymi płatkami chilli (lub pieprzu). Gdyby zupa była zbyt gęsta, można dolać płynu. Zupę podawać z dobrą kwaśną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasteczka słodkie jeżyki (bez pieczenia) 244

Składniki: 150 g białek czekolady 1 czubata łyżka pasty orzechowej – użyłam pasty orzechowej z miodem Big Nature 1 szklanka kaszy orkiszowej półekspandowanej (można zamienić na inną lub użyć ryż(...)preparowany) czekoladowa posypka Przygotowanie: Czekoladę wraz z pastą orzechową rozpuszczamy w kąpieli wodnej (pod koniec wszystko mieszamy, aby składniki ładnie się połączyły). Do miski wsypujemy kaszę półekspandowaną (lub np. ryż preparowany), dodajemy naszą rozpuszczoną czekoladę z pastą orzechową, mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masę nabieramy dużą łyżką i układamy porcje na papierze, lekko dociskamy. Każde tak powstałe ciasteczko

Słodkie okruszki
Sałatka z tuńczyka i ryżu 118

sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku     *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i całkowicie studzimy *** *** Pora dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kosteczkę *** *** Kukurydzę odsączamy z zalewy i dokładamy do miski(...)przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka z tuńczyka i ryżu pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kurczak z cukinią 289

udek kurczaka bez skóry i kości 2 średniej wielkości cebule 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów kilka-kilkanaście listków bazylii 2-3 cukinie sól, pieprz zioła prowansalskie Dodatkowo: ryż (u mnie długoziarnisty) Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju. Gdy się zeszkli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz kawałki kurczaka. Doprawiamy solą oraz(...)ziołami prowansalskimi. Dokładamy do mięsa z pomidorami. Chwilę podsmażamy wszystko razem. Pod koniec dodajemy posiekaną bazylię. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem

Smaki Na Talerzu
Aroz con repolho czyli brazylijskie gołąbki bez zawijania 166

Składniki: - kapusta - jakieś parówki - cebula - ryż - koncentrat pomidorowy Wykonanie: Parówki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy poszatkowanej kapusty, chwilę smażymy, dolewamy wody i dusimy pod przykryciem. Ryż gotujemy. Kiedy kapusta zmięknie dodajemy ryżu, trochę wody oraz koncentrat i jeszcze chwilę dusimy

Kryzysowa Książka Kucharska
Potrawka gołąbkowa 476

garnka wlewamy 1 litr wody, dusimy przez 30 minut. Po tym czasie wsypujemy suchy ryż, oraz posiekany drobno koperek. Gotujemy przez około 10-15 minut aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy wodę.  3. Potrawkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przed podaniem potrawkę posypujemy posiekanym koperkiem

Szefowa kuchni
Jak jeść i gotować przy niewielkiej ilości czasu 116

wystarcza nawet na kilka posiłków, które z termosu zjeść można również poza domem. Aby przygotować w ten sposób danie bardziej treściwe, do garnka dodać warto także mięso, soczewicę, kasze, ryż czy komosę ryżową. W ten sposób łatwo i szybko zrobić można pełnowartościowy i sycący posiłek obiadowy. Aby dodatkowo przyspieszyć robienie zupy, zamiast świeżych warzyw wykorzystać można mrożone. W takim(...)dodać można także trochę mąki. Na koniec wystarczy całość przyprawić. Gotowy sos jest w stanie wytrzymać w lodówce nawet 2-3 dni. Najlepiej podawać go z różnymi kaszami, makaronem, ryżem czy ziemniakami. Warto też dokroić i dodać surowe warzywa, np. marchew czy kapustę. W zimie jako dodatek szczególnie dobrze sprawdzają się kiszonki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Praktyczne mrożonki Nadwyżek jedzenia

Kulinarne Przeboje
Zdrowy i syty lunch mix. Propozycja na danie w pudełku. 187

mojego bardzo sycącego pudełka na wynos. Składniki na kulki 1 woreczek LUNCH mix https://www.sklep.kupiec.pl/ : ryż parboiled 35%, kasza bulgur ( z pszenicy durum) 25%, kasza owsiana łamana 22%, ryż czerwony 18%. 500 g mięsa mielonego wołowego sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku zioła Małgorzaty opcjonalnie 2 łyżki siekanej natki pietruszki tarty parmezan salsa pomidorowa z butelki

Z Kuchni Do Kuchni
Faszerowana kapusta po ormiańsku 157

właśnie taką zapiekaną kapustkę dostaniemy w Armenii. Nasza kapusta jest wegetariańska. Zamieniłam wołowe mięso na pieczarki, a ryż na kaszę gryczaną. Kapustka wyszła bardzo smaczna i chociaż uwielbiam ryż we wszystkich daniach, nawet w cieście

dolcevitainmykitchen
fasola Jaś z mielonym kotletem i ryżem... 160

łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka mięso mielone z łopatki 70 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba ryż 4 saszetki, natka pietruszki 1/2 pęczka Fasolę Jaś moczyć całą noc w wodzie, wodę potem wylać, wlać świeżą wodę i gotować do miękkości(...)fasoli, pod koniec dodać kostkę rosołową, sok pomidorowy, paprykę ostrą, cząber. Mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, cebulą pokrojoną, kucharkiem, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Ryż w saszetkach ugotować w osolonej wodzie, podawać z fasolą, kotletami - pyszne, sycące danie na obiad z fasolą w pomidorach, kotletem mielonym i ryżem, danie smakuje wyśmienicie..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Risotto z mięsem mielonym, chili i papryką 125

łyżki oliwy z oliwek -sól, pieprz Przygotowanie  Cebulę drobno posiekać. Papryczki chili pokroić w plasterki. Łyżkę oliwy rozgrzać w garnku. Włożyć połowę cebuli i papryczki. zeszklić. Wsypać ryż, przesmażyć pół minuty i zalać wodą (ilość według zaleceń na opakowaniu). Lekko osolić, ugotować i odstawić. Na patelni rozgrzać resztę oliwy. Dodać pozostałą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Paprykę(...)wyłożyć na patelnię i podsmażyć. Dodać mięso i smażyć aż się zetnie. Dodać pomidory w puszce. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 10 minut na mniejszej mocy palnika. Do ugotowanego ryżu z papryczkami przełożyć mięso z sosem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco. Smacznego

Zielona Kuchnia
Pieczony dorsz podany na risotto z cukinią 148

zrumienić, dodać ryż Arborio i poczekać mieszając jednocześnie na zeszklenie się ziaren. Podlać winem, deklasować, w kolejności wlewać stopniowo po jednej chochli gorącego wywaru, mieszając do czasu aż ryż napęcznieje ale nadal pozostanie al dente. Na koniec dodać podsmażoną cukinię, jeden lub dwa plastry zimnego masła, zamieszać, podsypać trzema garściami startego parmezanu, wymieszać i połączyć wszystkie składniki

Wino Francja Kuchnia
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 136

mgnienia  6 jajek Szczypiorek  50 g ryżu Groszek zielony lub kukurydza 1 puszka  Ser żółty 25 dag Tuńczyk w sosie własnym Kilka łyżek majonezu Ryż gotujemy(...)sypko.  Jajka ugotować na twardo,ser żółty zetrzeć na tarce.  Żółtka oddzielić od białek posiekać drobno. Groszek lub kukurydzę odcedzamy. Szczypiorek drobno pokroić. Układamy po kolei ryż ,groszek lub kukurydzę,ser białka ,tuńczyk ,żółtka,szczypiorek .Każdą warstwę smarujemy majonezem.  Przykrywamy folią spożywczą i schładzamy

Andzia Pichci
Meksykańska enchilada faszerowana ryżem, kurczakiem, papryką i czerwoną fasolą 183

czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej  sól olej koncentrat pomidorowy  300g startego żółtego sera 2 duże świeże pomidory 1 czerwona cebula  szczypior 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni(...)dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy ryż i  starty ser (dużą garść zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy. 2. Na placki tortilli Wykładamy farsz, tortillę zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli smarujemy niewielką

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania