ryż - 22970 przepisów (strona:261/1532)

DOMOWY PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI 93

papryka  Ryż ugotować, przestudzić. Makrelę obrać, pozbawić ości. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać startą marchewkę, przecier pomidorowy. Dusić,aż warzywa będą miękkie, dodać szczyptę cukru. Następnie dodać ryż i makrelę- jeśli przecieru będzie mało można jeszcze dolać. Wszystko doprawić solą, pieprzem oraz papryką ostrą i słodką.  Paprykarz można przełożyć do słoiczków, wlać na wierzch łyżkę oliwy

Niespełnione zdolności kulinarne
Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 126

zostało ze świątecznej, czy niedzielnej pieczeni, albo kurczaka, kaczki. Mięso przesmażone w woku lub rondlu z warzywami, zyskuje zupełnie nowy smak. Zobacz przepis Ryż yangchow Polędwiczka, krewetki, ryż, jajka i groszek. Wystarczą cztery składniki, żeby zrobić szybkie i pyszne danie. Tajemnica smakowitości smażonego ryżu yangchow. Zobacz przepis Wrapy z pieczonymi paprykami i awokado Naprawdę trudno o łatwiejszy przepis

Niedzielny kucharz
Risotto z kukurydzą 105

się nie zrumienił. Dodajemy ryż, mieszamy, smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wino i smażymy kolejne 3 minuty. Dolewamy wodę oraz płyn z kukurydzy, doprawiamy. Gotujemy mieszając często. Gdy ryż wchłonie cały płyn dodajemy mleko kokosowe oraz kukurydzę – tę dodajemy w ilości wedle uznania. 1/2 puszki w zupełności wystarczy

Kucharzyca
Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 148

zostało ze świątecznej, czy niedzielnej pieczeni, albo kurczaka, kaczki. Mięso przesmażone w woku lub rondlu z warzywami, zyskuje zupełnie nowy smak. Zobacz przepis Ryż yangchow Polędwiczka, krewetki, ryż, jajka i groszek. Wystarczą cztery składniki, żeby zrobić szybkie i pyszne danie. Tajemnica smakowitości smażonego ryżu yangchow. Zobacz przepis Wrapy z pieczonymi paprykami i awokado Naprawdę trudno o łatwiejszy przepis

Niedzielny kucharz
Papryka faszerowana 158

wody 2 łyżki oleju 3 łyżki kukurydzy konserwowej 200 ml passaty pomidorowej Szczypta ostrej papryki Szczypta ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 100 g mozzarelli Sposób przygotowania: Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Następnie na większej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy do tego drobno posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu do momentu jej zeszklenia. Następnie dodajemy również(...)Całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Pamiętajcie żeby co jakiś czas wszystko przemieszać. Następnie do tych składników dodajemy wodę, passatę pomidorową, a także dodajemy odcedzony ryż, kukurydzę, zioła prowansalskie. Ponownie całość dusimy pod przykryciem przez 15 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Każdą paprykę dokładnie myjemy. Następnie każdą stawiamy pionowo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasztet żurawinowo-pistacjowy 124

patelni na małym ogniu. Dodaj seler i cebulę i smaż przez 10 minut, aż będą miękkie. Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę lub dwie. Podkręć ogień i dodaj ryż. Gotuj przez około minutę, a następnie dodaj wino i mieszaj, aż się wchłonie. Wyciągać borowiki z wody, wodę dodać do risotto i poczekać aż się wchłonie. Borowiki pokroić(...)drobno - dodać do risotto, wymieszać. Dodaj gorący wywar warzywny, po jednej łyżce, mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia, około 20 minut. Mieszaj tyle, ile możesz - dzięki temu będzie kremowy. Gdy ryż będzie już al dente, przenieść do miseczki, aby ostygł. Rozgrzej piekarnik do 190ºC Smaż grzyby leśne w niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez 5–10 minut, aż zaczną

Apetyt na Zielone
Słodko-słone risotto z mango 101

oliwek 1 mała puszka kukurydzy, ok. 100 g ok. 200 g mango świeżego lub konserwowego łyżeczka soli pieprz czarny, grubo mielony szczypta gałki muszkatołowej W rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy ryż, mieszamy, smażymy(...)minuty. Dolewamy sok z cytryny i wodę, dodajemy przyprawy. Gotujemy mieszając często. Gdy w rondlu zostanie niewiele wody, dodajemy kukurydzę oraz mango. Delikatnie mieszamy, gotujemy do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn

Kucharzyca
Zupa pomidorowa jednogarnkowa 282

Dzisiejsza propozycja to zupa pomidorowa z ryżem i warzywami, ugotowana w jednym garnku. Gęsta, intensywna i pożywna. Taka zupa to właściwie danie jednogarnkowe, które może być całym obiadem. Jest ryż, mięso i warzywa. Po dużej porcji takiej zupy drugiego dania na pewno nie zmieszczę(...)ilości składników wychodzi całkiem sporo gęstej zupy. I dobrze, bo można za jakiś czas odgrzać i zjeść jeszcze ze dwie porcje. Tak, jestem pomidorówkożercą!!! Przepyszna zupa pomidorowa z ryżem i warzywami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Dorsz z cytrynowym ryżem z marchewką i jalapeño 79

pietruszki Rozmrożoną rybę osuszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy plasterkami masła, cytryny i ziołami. Doprawiamy sola i pieprzem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. W tym czasie gotujemy ryż. Odsączony mieszamy z posiekaną papryczką(...)startą marchewką oraz oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i natką pietruszki i podajemy z upieczoną rybą. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł Dorsz z cytrynowym ryżem z marchewką i jalapeño pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Perliczka duszona w sosie śmietanowym z brokułami. 154

większego brokuła sól, pieprz do smaku  Skworcu kilka ziarenek ziela angielskiego   Skworcu 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki pszennej Do podania; ryż brązowy   Skworcu ryż czarny   Skworcu Przygotowanie; Mięso dokładnie myjemy a następnie osuszamy. W szerokim garnku lub na patelni rozpuszczamy masło, następnie z dwóch stron obsmażamy mięso. Kiedy ładnie się zezłoci dolewamy(...)mąką wymieszaną z wodą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy parę minut aż zgęstnieje. Dorzucamy ugotowany brokuł a następnie wkładamy miękkie mięso.  Podajemy z czarnym lub brązowym ryżem.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka meksykańska 132

łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 2 łyżki przyprawy do kurczaka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1.   Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu - odstawiamy do wystygnięcia. 2.   Kurczaka kroimy w małą kostkę. 3.   Przyprawę do kurczaka łączymy w misce z oliwą(...)Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy na niej kurczaka - odstawiamy do wystygnięcia. 6.   Papryki kroimy w małe paski. 7.   W misce mieszamy ze sobą: wystudzony ryż i kurczaka, kukurydzę, fasolę i papryki. 8.   Czosnek przeciskamy przez praskę. 9.   Do miseczki dodajemy: czosnek, jogurt, majonez, mieloną paprykę, chilli i cukier - wszystko dokładnie mieszamy

Prosto z Kotła
Kurczak po meksykańsku 118

przecier pomidorowy, dusić aż kurczak zmięknie. Dodać odsączoną kukurydzę i fasolkę Na końcu ewentulnie doprawić. Ryż ugotować z dodatkiem kurkumy i soli. Kurczaka z warzywami podawać z gorącym ryżem.Smacznego

Krylowa Kuchnia
Zraziki z ryżem w śmietanie 112

łyżka masła sól, pieprz olej mąka pszenna do panierowania 1 łyżka soku z cytryny 100 ml śmietany 18% Masło rozgrzać, wrzucić cebulę, zeszklić , wystudzić. Dodać do mięsa cebulę, ryż , jajko, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Formować płaskie zrazy, obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej, smażyć z każdej strony na rumiano. Podlać rosołem z kostki(...)cytryny i wymieszać. Wlać do zrazów i dusić kolejne 5 minut mieszając co jakiś czas. Podawać z buraczkami, kluskami lub dowolnymi dodatkami. Smacznego:)   Artykuł Zraziki z ryżem w śmietanie pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Risotto z grzybami 93

kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie grzyby wyjąć (wodę zachować), pokroić na mniejsze kawałki. Szalotki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z masłem, zeszklić. Wsypać ryż, chwilę podsmażać, wlać wino. Gdy się ono zredukuje, wlać porcję rosołu(...)wodę z grzybów oraz wsypać grzyby. Często mieszając, odparować płyn, wlać kolejną porcję rosołu – czynności powtarzać do wykorzystania całego rosołu. Do risotto dodać masło, połączyć je z ryżem, wsypać starty na tarce o małych oczkach parmezan, dokładnie wymieszać. Risotto z grzybami doprawić do smaku solą i pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Risotto z grzybami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Sałatka z surimi 144

jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżeczki wasabi sól do smaku Dodatkowo: sos sojowy do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Produkty do sałatki: Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Surimi rozmrozić, pokroić w kawałki. Ogórek umyć, obrać, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, pokroić na ćwiartki. Sos z awokado: Awokado przekroić

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania