ryż smażony - 6533 przepisów (strona:172/436)

Wieprzowina po chińsku 280

przekładamy na talerz, a na patelnię dodajemy masło, dokładamy warzywa i smażymy przez około 4 minuty ciągle mieszając *** *** Na patelnie dodajemy podsmażone wcześniej mięso, mieszamy i smażymy jeszcze przez około minutę *** *** Dodajemy sos, mieszamy i gotujemy przez około 3 minuty ciągle mieszając, aż potrawa zgęstnieje *** *** Danie podajemy z ryżem lub „chińskim” makaronem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ

Blog z Apetytem
Lizaki z kurczaka na ostro 193

wymieszać i odstawić na około 15-20 minut. Po tym czasie kurczaka nadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków. Smażyć na mocno rozgrzanym grillu elektrycznym lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony, aż mięso nie będzie surowe.  Podawać z ryżem, dodatkową porcją sosu sriracha, ćwiartkami limonki, przybrane kolendrą. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pieczone kotlety mielone z cukinią i serem 148

odmiany od klasycznych smażonych mielonych powstały pieczone kotleciki z cukinią i serem żółtym. Bardzo soczyste i delikatne. Świetnie pasują do ulubionych dodatków - czy to ziemniaki, ryż, kasza czy makaron w towarzystwie surówki, sałałatki czy po prostu krojonych świeżych warzyw. Smaczna propozycja na tani i szybki obiad. Składniki (4 porcje) -500 g mieszanego mięsa mielonego -200 g cukinii

Zielona Kuchnia
KOTLETY Z CIECIERZYCY 116

jednorodną masę. 3. Masę przekładam do miski, dodaję poszatkowaną pietruszkę, sodę i mąkę. Mieszam i formuję kotleciki.  Smażę partiami na małej patelni wypełnionej do połowy olejem. Przekładam na druga stronę. Kotleciki odsączam na papierze. 4. Podaję z kaszą lub ryżem i misą zielonej sałaty lub tartej marchewki z jabłkiem i imbirem. W przepisie dodałam łyżeczkę sody oczyszczonej -  soda

Mała w garnku miesza
Kurczak po syczuańsku - Ostry obiad w 30 minut 156

kurczaka. Przesmażamy przez minutę, po czym dodajemy obrany i starty na tarce imbir, posiekane szalotki wino i cukier. Smażymy, aż płyn odparuje. Tak przygotowany kurczak już sam w sobie stanowi świetne danie. Ja jednak najbardziej lubię w zestawieniu z dzikim ryżem. P.S. Z wydania #Chinatown polecam Wam ponadto pikantny bulion z tofu i warzywami, ostrą sałatkę z ogórków oraz pierożki

Wylizany Rondel
Ryba w cieście sezamowym 94

sezamu, lekko osolić. Ciasto dokładnie wymieszać ( powinno być konsystencji gęstej śmietany). Do ciasta wkładać kawałki ryby, a następnie smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażoną rybę przełożyć na papier, żeby tłuszcz wsiąkł. Po obcieknięciu tluszczu ukladamy na talerze. Ja podawałam z ryżem i kapustą kwaszoną

Państwo Wojtczuk gotują
Indyk w słodko-pikantnym sosie 118

przyprawą. Na rozgrzanym na dużej patelni usmażyłem mięso ok. 5-8 minut, mieszając. Dodałem paprykę, cebulę i mieszając smażyłem jeszcze 2-3 minuty na dużym ogniu. Dodałem owoce, bulion i mieszając dusiłem 2 minuty od chwili zawrzenia. Podałem z ugotowanym ryżem

R'n'G Kitchen
Łosoś w sosie śmietanowo - koperkowym 85

minuty rozpoczynając od strony, gdzie znajdowała się wcześniej skóra. Przerzucić na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Dusić pod przykryciem kolejne 2 - 3 minuty. Ściągnąć z patelni i polać sosem. Łosoś doskonale komponuje się z ryżem i kaszą. Ja podałam do niej ryż z cebulką i pieczarkami. Niesamowita ryba

Karola gotuje
Curry selerowe 175

kokosowego 200 ml mleka kokosowego House of Asia 1 łyżeczka curry odrobina pieprzy cayenne garść rodzynek natka pietruszki Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy drobno pokrojonego kurczaka, smażymy chwilkę. Selera i marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dorzucamy do kurczaka, wsypujemy curry i pieprz

Cynamonowe szczęście
Smażony brokuł z jajkiem sadzonym 118

pieprz do smaku Kilka kropel sosu sojowego Kilka kropel oleju sezamowego Przygotowanie: Brokuła rozdrabniamy w maszynie na "ryż". Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Wrzucamy na tłuszcz cebulę, płatki migdałowe  i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok. 2-3 min po czym dodajemy brokuła i rodzynki lub żurawinę. Doprawiamy papryką, curry, solą i pieprzem

Czarnawisienka
PLACUSZKI RYŻOWE Z JABŁKAMI 216

Mleko wlać do miski i ,cały czas mieszając,dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać jajka,ugotowany ryż - dokładnie wymieszać.Na końcu wlać roztopione masło oraz starte na grubej tarce jabłka. całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem bądź z dżemem

Niespełnione zdolności kulinarne
Cepeliny wegetariańskie / Kartacze wegetariańskie 194

odsączeniu surowych ziemniaków.  4. Wszystko razem mieszamy i ciasto na cepeliny mamy gotowe.  Farsz: 1. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu  2. soczewicę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu  3. cebulę obieramy kroimy na drobno i smażymy na złoty kolor  4. Kiedy wszystkie składniki będą gotowe łączymy je razem w misce dodając przyprawy

Mój pomysł na
Tradycyjne kotlety mielone 117

łyżek. Łyżką nakładamy na dłoń masę mięsną, formujemy owalne kotleciki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ja najbardziej lubię mielone z ryżem (tu z ryżem brązowym Cenos ) i ogóreczkami małosolnymi

Smakołyki Asi
Kurczak po chińsku 267

podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Kiedy filety się zarumienią dodajemy warzywa (nie trzeba ich uprzednio rozmrażać). Smażymy aż rozmrożą się i zmiękną a woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy sezamem. 3. Podajemy z makaronem lub ryżem

Szefowa kuchni
Sola z sałatkowym rarytasem. 140

przyprawiamy  solą pieprzem i szczyptą chili. Rybę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce z paluszków.Smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Na każdy kawałek upieczonej  ryby nałożyć po łyżce sałatki. Podawać z ryżem, wyśmienicie smakuje:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili