Surówka z białej kapusty to świetny dodatek do każdego dania obiadowego. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi, jak i z rybą. Biała kapusta dostępna jest w sklepach cały rok, dlatego też tę surówkę można przygotować o każdej porze roku. Przepis na surówkę z białej kapusty jest niesamowicie prosty, a jej dodatek sprawia, że każde danie smakuje o wiele lepiej. Taką
Alle Dobre!Czy gęsinę można jeść na surowo – dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to dzień wedle tradycji
Dorota SmakujeJak najlepiej przyrządzić gęś? Co zrobić z gęsi na obiad? dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to
Dorota SmakujeKoreańska pasta kanapkowa to propozycja dla wszystkich fanów azjatyckich klimatów. Moja córka jest wielką fanką kultury i muzyki tego kraju, dlatego wspólnie z nią wypróbowujemy przepisy
Dorota Smakujelubię też gołąbki z sosem grzybowym . Świetnie smakują gołąbki z sosem curry . Wybór mięsa zależy od upodobań smakowych. Może to być wieprzowina lub wołowina. Gotowałam też gołąbki z rybą , do których podałam sos krewetkowy. To danie można również przyrządzić w wersji wegetariańskiej . Wtedy zamiast mięsa można zastosować soczewicę, a ryż zamienić na kaszę. Jak widać sposobów na przyrządzenie gołąbków jest
codojedzeniaGołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Moja rodzina niekoniecznie bo z kapustą bardzo na bakier są (swoją drogą nie wiem z jakiego
Dorota SmakujeUwielbiam smak tej zupy! Jest prosta, bardzo aromatyczna i robi się ją naprawdę ekspresowo. Czerwona pasta curry, będąca bazą tej zupy, super łączy się z mlekiem
nietylkopasta.plnadają daniom charakterystyczny smak. Jakie dania obiadowe są typowe podczas świąt w polsce? Podczas świąt w Polsce tradycyjnie podawane są dania takie jak barszcz z uszkami i pierogi, ryba po grecku, kutia (potrawa wigilijna z maku i miodu), a także karp smażony i kapusta z grochem. To potrawy, które mają swoje miejsce na wigilijnym stole. #stop
Ania i Marcin gotująsuccess").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam do innych moich przepisów inspirowanych Meksykiem: – sałatka meksykańska z kurczakiem – tacos z tofu – tacos z rybą – tacos z szarpaną wieprzowiną – chilli con carne z dynią – bowl burito z łososiem – chili z fasoli – tacos ze stekiem – przepis na guacamole – tacos
nietylkopasta.plParówki na obiad czasem i u nas się pojawiają a jakże, głównie na prośbę dzieci i głównie kiedy obiad gotuje mąż. Czemu? Bo takie nacięte i
Dorota SmakujeSushi bez rolowania to wspaniała i pyszna propozycja dla miłośników japońskiego klasyka, szczególnie dla osób które nie lubią rolować. Przygotowujemy ryż jak do sushi oraz dodatki
Dorota Smakujebliny) – to cienkie i elastyczne placki z mąki pszennej lub gryczanej, drożdży, jajek i mleka. Można je jeść na słodko lub na słono, z kawiorem, śmietaną, twarogiem, mięsem, rybą lub grzybami. Naleśniki rosyjskie są tradycyjnym daniem w Rosji i krajach słowiańskich, szczególnie podczas Maslenicy – tygodnia przed Wielkim Postem. Naleśniki meksykańskie (tortille) – to bardzo cienkie i twarde placki
Ugotowane pozamiatanezaczyna domagać się pożywniejszego jadła. Sięgnęłam więc do kuchennej „spiżarki” po tuńczyka, dodałam kilka składników i przygotowałam pastę do pieczywa – najlepiej domowego 😋 Jeśli i Ciebie najdzie ochota, potrzebujesz: Rybę odcedzamy i w dużej misce rozwarstwiamy widelcem. Ogórki (obieram ze skórki) i cebulę drobno szatkujemy. Jajka starłam na tarce – duże oczka. Po dodaniu pozostałych składników mieszamy i właściwie możemy
Fit WyspaKarp – słodkowodna ryba bez której w zdecydowanej większości polskich domów wręcz nie można wyobrazić sobie Świąt Bożego Narodzenia. Przygotowywany na wiele sposobów – smażony, pieczony, w galarecie czy po żydowsku. Mimo faktu, że jest on aż tak popularny w całym kraju, w moim domu, na przekór, od zawsze był on nieszczególnie darzony sympatią. Jakoś ... Artykuł Karp w migdałach z winnym sosem
Pogotujmy.plPstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al dente) warzywa i wszystko w towarzystwie aromatycznych przypraw oraz masła rozmarynowo-koperkowego. Danie to przygotujecie w jednym naczyniu, w nieco ponad 30 minut. Powodzeniem przygotowania tych zdrowych pyszności zajmie się ... Artykuł Pstrąg na parze
Pogotujmy.pl