Makaron z łososiem i szpinakiem 94Makaron z wędzonym łososiem, szpinakiem oraz suszonymi pomidorami polecam na szybki obiad lub ciepłą kolację. Danie jest proste i smakuje bardzo dobrze. Nie jest to nic
Smaki Na Talerzu
Lazania z bakłażanem 108Lazania z bakłażanem – pyszna zapiekanka na bazie mięsa mielonego z pomidorami, w której tradycyjny makaron zastąpiłam plastrami bakłażana by było bardziej dietetycznie i mniej węglowodanów, jednak
Dorota Smakuje
Ryba z warzywami 87Nieustanie szukamy nowych pomysłów na piątkowy obiad z rybą. Proponuję kawałki dorsza zanurzonego w wyrazistym sosie z warzywami. Danie najlepiej pasuję z ryżem. czytaj przepis
Kulinarna Chwila
KARP W GALARECIE 106Karp w galarecie to wykwintne danie kuchni polskiej, stanowiące istotną część tradycji kulinarnej, zwłaszcza podczas uroczystej Wigilii. To niezwykle smaczna i estetyczna potrawa, która nie tylko
Smaczne Potrawy
Rosół z gęsi 129Rosół z gęsi – zapraszam was dzisiaj do wypróbowania przepisu na pyszny rosół z gęsiny! Na początku listopada, tuż przed świętem polskiej gęsiny dostałam od czytelniczki
Dorota Smakuje
Pulpety w sosie kurkowym 98Pulpety w sosie kurkowym to moja propozycja na pyszny obiad jesienny. Same pulpety możecie zrobić z mięsa mielonego jakie lubicie: wołowego, wieprzowego czy drobiowego albo mieszanki
Dorota Smakuje
Muszelki z ciasta francuskiego 129środku. To może być przekąska z serkiem Almette, naturalnym lub każdym innym dodatkiem. Muszle z ciasta francuskiego jako przekąska bezmięsna, ale i z mięsem czy wędliną, a nawet rybą. Przekąski bez mięsa muszelki nadziewane serkiem Muszle z ciasta francuskiego to nie tylko smaczna, ale i tania przekąska. Możesz je zrobić w jednym wariancie smakowym lub w kilku. Mogą to być
Dieta moja pasja
Kurczak z brzoskwiniami z szybkowaru 114Kurczak z brzoskwiniami z szybkowaru To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je
Dorota Smakuje
Sałatka śledziowa warstwowa 106Znana wszystkim sałatka śledziowa warstwowa, czyli śledź pod pierzynką. Sałatka ze śledzia, która swoim smakiem cieszy już wiele pokoleń i nigdy się nie nudzi. Przepis na
Kuchcik gotuje
Gęś konfitowana 121Gęś konfitowana – gęś confit – confit d’oie. Konfitowanie to metoda wywodząca się z kuchni francuskiej, polegająca na wolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Takie
Dorota Smakuje
Marynata do gęsi 121Marynata do gęsi W czym zamarynować gęś, jakie przyprawy pasują do gęsi. Po tych pytaniach, które dostaję wnioskuję, że przygotowujecie gęsiny na zbliżające się święta 11
Dorota Smakuje
Surówka z białej kapusty 106Surówka z białej kapusty to świetny dodatek do każdego dania obiadowego. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi, jak i z rybą. Biała kapusta dostępna jest w sklepach cały rok, dlatego też tę surówkę można przygotować o każdej porze roku. Przepis na surówkę z białej kapusty jest niesamowicie prosty, a jej dodatek sprawia, że każde danie smakuje o wiele lepiej. Taką
Alle Dobre!
Czy gęsinę można jeść na surowo 120Czy gęsinę można jeść na surowo – dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to dzień wedle tradycji
Dorota Smakuje
Jak najlepiej przyrządzić gęś 117Jak najlepiej przyrządzić gęś? Co zrobić z gęsi na obiad? dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to
Dorota Smakuje
Koreańska pasta kanapkowa 115Koreańska pasta kanapkowa to propozycja dla wszystkich fanów azjatyckich klimatów. Moja córka jest wielką fanką kultury i muzyki tego kraju, dlatego wspólnie z nią wypróbowujemy przepisy
Dorota Smakuje