Bigos z młodej kapusty 99Bigos z młodej kapusty Pyszny wiosenny obiad albo letni obiad, który przygotujemy w kilka chwil. Lekki, smaczny, rozpływający się w ustach. Dzisiaj wersja z kiełbasą, ale
Dorota Smakuje
Soczysty schab pieczony w rękawie 112Soczysty schab pieczony w rękawie to pyszna propozycja mięsa na obiad na ciepło. To również super alternatywa dla kupnych wędlin na kanapki – bardzo dobry dodatek
Dorota Smakuje
Sacchettoni/Tortellini z groszkiem i tuńczykiem 72Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami tortellini lub sacchettoni, zielonym groszkiem oraz tuńczykiem. Połączenie groszku z sosem śmietanowym oraz kawałkami tuńczyka zdecydowanie należy do naszych
Smaki Na Talerzu
Przepis na niedzielny obiad: Grillowany łosoś z cytryną i koperkiem, sałatka z Quinoa i warzyw, pieczone ziemniaki z rozmarynem 83Przepis na grillowanego łososia z sałatką z quinoa i pieczonymi ziemniakami - idealny na niedzielny obiad. Lekki i zdrowy przepis na niedzielny obiad w ogrodzie: grillowany
Moja Książka Kucharska
Żeberka w piwie 108Żeberka w piwie – pyszne, rozpływające się w ustach, idealne na obiad. Można je podać z kopytkami czy kluskami np śląskimi, albo klasycznie z ziemniakami i
Dorota Smakuje
Rodzaje win a potrawy – co z czym łączyć? 94Sauvignon, świetnie komponują się z czerwonym mięsem, grillowanymi warzywami lub serami o mocnym aromacie, jak Gouda czy Cheddar. Z kolei białe wytrawne wina, np. Chardonnay, współgrają z potrawami z rybą, drobiem lub kremowymi sosami. Niektóre odmiany wytrawnych win, jak Pinot Noir, pasują też do dań z makaronem, a ich delikatność podkreśli smak potraw przygotowywanych na bazie grzybów. Półwytrawne Półwytrawne wina
Na-talerzu.pl
Grillowane krewetki 82chorizo i krewetkami Sałatka meksykańska z krewetkami Szybkie curry z krewetkami Risotto z krewetkami Krewetki w maśle czosnkowym GRILLOWANE KREWETKI Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki ryba: – 20-30 krewetek w skorupkach – 1 limonka lub cytryna – 100 g miękkiego masła – 1 duży ząbek czosnku – 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki – sól i pieprz
nietylkopasta.pl
Grillowane polędwiczki z piersi kurczaka 106Grillowane polędwiczki z piersi kurczaka to pomysł na pyszne mięso, które w bardzo prosty sposób przygotujemy i bardzo szybko zgrillujemy. Mamy sezon grillowy zaczęty z przytupem
Dorota Smakuje
Grillowane szaszłyki z kiełbasą 118Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania, szybkie i niezwykle smaczne. Stanowią pyszny pomysł na obiad. Można przygotować je na grillu lub upiec w piekarniku czy
Dorota Smakuje
Grillowana pierś kurczaka 117Grillowana pierś kurczaka Dzisiaj chciałam zaprosić was do wypróbowania mojego przepisu na pyszne mięso. Sezon grillowy się zaczął, więc chętnie właśnie teraz przygotowujemy takie dania. Kurczak
Dorota Smakuje
Ciasto Aloha! – pyszny deser z ananasem i kokosową nutą 94Zobacz inne przepisy na dania z ananasem: Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą Szybkie ciasto z owocami Tosty hawajskie – przepis na tosty z ananasem Ryba z ananasem – pyszna przekąska na imprezę lub kolację Warstwowa sałatka z kurczakiem i ananasem Artykuł Ciasto Aloha! – pyszny deser z ananasem i kokosową nutą pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarne
Schab gotowany 118Schab gotowany Polecam wam dzisiaj schab gotowany, który jest miękki i soczysty – bardzo smaczny. Co ważne jest prosty do przygotowania, mało przy nim roboty choć
Dorota Smakuje
Marynata do kurczaka 103Marynata do kurczaka Dla mnie najlepsza! Bardzo lubię mięso zamarynowane w ten sposób i właśnie z tymi przyprawami. Koniecznie zostawić je w takim otoczenia na noc
Dorota Smakuje
Sos puttanesca 114Szybki sos puttanesca z pomidorów, filetów anchois, kaparów, oliwek i ziół jest fenomenalnym połączeniem prostych i kolorowych składników. Ten sos jest super pachnący czosnkiem, sardelą oraz
MeCooks
Sushi – Hori Masakazu Takahashi Kazu (wydanie V)-RECENZJA 104wieloletnim doświadczeniem i prezentują szczegółowe instrukcje dotyczące przygotowania różnych rodzajów sushi, od klasycznych nigiri i maki po bardziej wyszukane maguru czy sake toro. Ponadto dają wskazówki jak wybrać świeżą rybę oraz jak ją odpowiednio pokroić. Ostatni rozdział „Sushi a la carte” to bardzo ciekawy słownik podający oryginalne nazwy sushshi oraz poszczególnych składników. Wystarczy nauczyć się kilku, aby zabłysnąć
Gotujemywdomu.pl