Łosoś w sojowej marynacie z fasolką to bardzo szybkie i zdrowe danie na obiad. Jak wiecie, łosoś to bogactwo zdrowych kwasów tłuszczowych omega – 3. Powinniśmy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sól, pieprz, pieprz ziołowy, sok z cytryny Poszatkowaną kapustę wraz z pokrojonymi w plasterki pieczarkami wrzucamy do garnka wraz z 120g smalcu. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy. Boczek, rybę i cebulę mielimy. Brokuł i paprykę kroimy na małe kawałki. Dodajemy jajko, trochę soku z cytryny, przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy do lekkiego zrumieniania
serzmiesemSkładniki: 1 średnia cukinia 1 por 1 czerwona papryka 200 g fasolki, mrożona lub z poprzedniego obiadu 200 g łososia wędzonego na ciepło 3 jajka 100
czarrna od kuchniwięcej soli nie potrzeba, ale oczywiście to zależy tylko od Ciebie. Podobnie jest z konsystencją, moim zdaniem nie trzeba dodawać do pasty jogurtu, gdyż tłuszcz zawarty w rybie doskonale łączy składniki. Jeśli jednak uważasz, że past jest z gęsta – dodaj łyżkę jogurtu i wymieszaj dokładnie. Take all the fishbones out of the mackerel, nobody likes fishbones, even the tiniest
Martyna Cooksminut, często mieszając, aż śmietana się zredukuje. Pod koniec doprawić solą i odrobiną pieprzu do smaku. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Zdjąć skórę, rybę posolić z obu stron i podzielić na 4 kawałki. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 15 minut przed rozpoczęciem nadziewania. Następnie rozwinąć je i pociąć na 4 prostokąty. Na jedną połówkę każdego
niecodziennikparyDelikatne, soczyste i niezwykle pachnące kawałki dorsza połączone z chrupiącymi warzywami, wyrazistym cytrusowym imbirem, orzeźwiającą limonką i słodkim miodem, podane z kolorowym makaronem to świetna propozycja lekkiego obiadu z rybą w roli głównej. Świetnie wygląda i obłędnie smakuje! Składniki: 300g polędwicy z dorsza 200g kolorowego makaronu 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 marchew 170g brokułu 1 mała papryka 1 papryczka
Szalona Kuchnia EwelinyPrzepis na rolmopsy śledziowe Składniki: 8 płatów śledziowych alla matias, ogórki kiszone, świeża papryka, 2 średnie cebule. Na zalewę szklanka wody, niecałe pół szklanki octu, po
Kulinarna PolskaTarta z dynią, borowikami i śledziami to przepis z najnowszego kompendium Kuchni Lidla – “Jeść zdrowiej i żyć dłużej. Żywienie osób w starszym wieku
A to pestkaJutro Wigilia, więc każdy z was już zapewne ma konkretny plan co w tym dniu podaje na świąteczny stół. Ale gdyby jednak jeszcze ktoś z was
Bernika - moj kulinarny pamietnikroku przed jednymi z najbardziej rybnych świąt, dodaję kolejny przepis na śledzie, których jestem przeogromną fanką. Ryba, która na naszym rodzinnym stole zajmuje jedno z głównych miejsc. Tym razem w zupełnie nowej, nieco egzotycznej odsłonie z marokańskim tłem. Słodko-ostre i z charakterystycznym dla siebie rybnym posmakiem tworzą zaskakującą mieszankę tekstur, smaków i aromatu. Absolutnie przepyszne! :) Pikantna strona smaku rozgrzewa
Kuchnia w Słońcu Skąpana