ryby - 22566 przepisów (strona:858/1505)

Jogurtowy sos czosnkowy 196

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowo – szpinakowym 131

Nie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też

Flymetothespoon
Sałatka z kuskusem i wędzonym pstrągiem 147

Bardzo fajna i smaczna propozycja na szybką sałatkę. Poza głównym składnikiem jakim jest kuskus mamy tutaj jeszcze wędzonego pstrąga, pomidory i cebulkę dymkę, która doskonale zaostrza

Smaki Na Talerzu
Dorsz w suszonych pomidorach na purée ziemniaczano-szpinakowym 185

cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości

W kuchni Katie
Dorsz w sosie z zielonego groszku, mięty i koperku 87

Smaczna, aromatyczna i delikatna ryba podana na mieszance zdrowych kasz, z rewelacyjnym sosem pachnącym limonką na bazie zielonego groszku, świeżego koperku i orzeźwiającej mięty, to świetny pomysł dla fanów dań rybnych w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 650 dorsza około 5 kawałków 180g kaszy mix bulgur i quinoa olej sól pieprz cytrynowy Sos z zielonego groszku: 350g zielonego groszku (mrożonego) 1 cebula

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaron z tuńczykiem i pomidorami 134

Składniki: 400 g dowolnego makaronu 2 puszki tuńczyka w kawałkach  2 puszki pomidorów krojonych (lub 800 g świeżych pomidorów obranych i bez pestek) 1 cebula

Qchnia po prostu
Sałatka z tuńczykiem i jajkami 143

Sałatka z tuńczykiem i jajkami Smaczna, zdrowa i niskokaloryczna sałatka, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Można ją przyrządzić na kolacje, na przyjęcie lub

Blog z Apetytem
Śledzie w sosie musztardowym 105

Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę, po czym przełożyć do miski. Dodać jogurt naturalny, obie musztardy i majonez, wymieszać i doprawić niewielką ilością soli i pieprzu. Rybę dobrze odsączyć na sitku, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do sosu. Wymieszać, nałożyć folię i włożyć do lodówki na co najmniej jeden dzień. Sałatkę można posypać przed podaniem posiekanym koperkiem

Passions hobbies life
Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką 125

Lubicie awokado? Ja je uwielbiam i bardzo chętnie robię różnego rodzaju sałatki lub pasty z dodatkiem awokado. Podrzucę Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z awokado

Smaki Armine
Makaron z tuńczykiem i cytryną 152

Składniki: 500 g dowolnego makaronu  2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach) sok z 1/2 cytryny 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron

Qchnia po prostu
Sałatka z wędzoną makrelą i ziemniakami 165

Składniki: 1 wędzona makrela 2 ziemniaki 1 jabłko 1/2 czerwonej papryki 2 ogórki konserwowe 1 cebula dymka (razem ze szczypiorem) Sos: 1/2 szklanki śmietany 18% 1

Qchnia po prostu
PEŁNOZIARNISTE SANDWICHE ZE ŚLEDZIEM I GRILLOWANĄ PAPRYKĄ 120

Uwielbiam wszelkiego rodzaju sandwiche i kanapki, które są zapiekane. Zapiekane, nie znaczy niezdrowe! Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepyszne sandwiche zapiekane ze śledziem

Ostra na Słodko
Pasta z makreli z kaparami i chilli 141

Mój mąż bardzo lubi pastę z makreli, ale tradycyjna mu się już dawno znudziła, dlatego szukam innych kombinacji smakowych, żeby ją urozmaicić. Ostatnio wykorzystałam do niej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Paprykarz idealny 141

Była sobie wizyta u Giena, a przy okazji wizyty wrąbaliśmy z Marcinem cały słoik paprykarzu, który Gieno przywiózł z Białegostoku (sic!). Ten paprykarz chodził po głowie

slodkokwasnapl
Pstrąg wędzony z kaszą gryczaną i papryką czerwoną 170

Szybki posiłek dla zabieganych osób. Pstrąg tęczowy jest źródłem Omega 3 oraz kwasów EPA i DPA, kasza gryczana zawiera magnez, natomiast papryka jest bogata w witaminę

Truskawkowa Fiesta