przekonać. Czy można smażyć ogórka zielonego? Tak, można też smażyć ogórki gruntowe te mniejsze i te większe. Ogórki orientalne to połączenie wielu smaków w jednej potrawie, tak samo jak ryba po japońsku. Słodki miód, ostra papryka, delikatny ogórek i aromatyczny czosnek, to wszystko tworzy znakomity bukiet. Ogórki to nasza domena, tak jak cukinię robimy na różne sposoby i to jest
Dieta moja pasjaPyszny i szybki omlet na śniadanie czy na lekki obiad, idealny. Macie ochotę bo my mieliśmy dużą na takie małe cudo i stąd na naszych talerzach
Moje Małe CzarowanieKurczak Garam Masala to propozycja na bardzo smaczny i szybki do przygotowania obiad. Kurczaka podajemy z makaronem, ryżem lub plackami fahita. Jeśli lubicie dania z kuchni
Dorota SmakujeSushi ale nie sushi – czyli zapiekanka przygotowana ze składników, które zwykle zwijalibyśmy w rolkę. Brzmi dziwnie, ale smakuje wyśmienicie! Sushi bake z łososiem i wasabi to
FlymetothespoonW upalne lato najlepiej smakują dania lekkie i orzeźwiające. Ten makaron ze świeżym, cytrynowym sosem to mój letni comfort food. Dzięki Alicji z WeganNerd nauczyłam się
Poezja smakuWędlina z kurczaka z szybkowaru jest naprawdę prosta do przygotowania i szybka. Można do niej użyć piersi kurczaka świeżych lub mrożonych. Szybkowar to super maszyna, która
Dorota SmakujeWitam Was po długiej przerwie! Większość z Was pewnie już zapomniała o istnieniu moim i tej strony, część za mną tęskniła, a część dołączyła w czasie
Be Fit Be StrongJak tam radzicie sobie z upałami? U nas wiatrak chodzi na okrągło, do jedzenia wyłącznie coś na szybko. Jakiś czas temu pisałam Wam o moich
kruche babeczkiKotlety z udek kurczaka bardzo polecam jako pomysł na szybki obiad. Mięso z udek jest naprawdę smaczne i taki kotlet będzie stanowił super odmianę od klasycznego
Dorota Smakujewarto uwzględnić w swojej kuchni. Są wartościowe i zasługują na naszą uwagę oraz pojawienie się w naszym codziennym menu Przeczytaj także: Co warto wiedzieć o mleku? Śledź, czyli super ryba. Dlaczego warto jeść śledzie? Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Makarony strączkowe
Natka PietruszkiMiał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo
KardamonovyNo dobra, to już ostatni świąteczny przepis. Jeszcze jutro coś tam wyczaruję, ale przepis wrzucę jakoś przed Sylwestrem, też będzie dobrze. Część z Was pewnie wie
Kardamonovymogłabym gotować codziennie i każdemu (kogo lubię). Jakiś czas temu zrobiłam kurczaka w podobnym sosie i postanowiłam to samo zrobić z rybą. Wyszło dokładnie tak jak chciałam. My się chyba trochę w d poprzewracało, bo usłyszałam właśnie: „dobre, ale sos taki zwyczajny”. Chociaż w sumie lepiej to, niż: „lepsze byłoby z krową”. Składniki: 250 g polędwicy
KardamonovyDopadł mnie dziwny chcieizm na śledzie, w lipcu. No i co? No i zrobiłam. Dodałam do nich jeszcze odrobinę miodu, ale myślę, że był zbędny, wyszły
KardamonovyPierwszy raz suszoną morwę jadłam jakoś z pół roku temu. Chociaż nie do końca pierwszy raz, bo jej smak przypomniał mi dzieciństwo. Jest bardzo prawdopodobne, że
Kardamonovy