Zapraszam dziś na śniadanie na słodko. W piekarniach obok tradycyjnego pieczywa mamy również i wypieki na słodko. Często jest to właśnie ciasto francuskie z różnymi dodatkami. Ja dziś zapraszam na domowe koperty z podduszonymi cząstkami jabłka i dżemem z rokitnika. Całość bardzo prosta do przygotowania. 1 op. mrożonego ciasta francuskiego w płatach 3 małe jabłka 2 łyżki brązowego cukru
Smaki Na Talerzuprostu był dobry dzień! Łapcie tę chmurkę, którą z nieba przeniosłam do miski, a ja uciekam walczyć dalej! Kolejny już przepis z serii "chmurkowych". Zakochałam się w takich śniadaniach! Dzisiejsza wersja kaszy jaglanej na mleku migdałowym z kremowym bananem i chrupiącymi orzechami jest po prostu genialna! Dzięki dodatkowi ubitego białka, porcja w miseczce zwiększa się dwukrotnie
Gawron w rosoleBułeczki maślane to doskonały pomysł na śniadanie! Takie domowej roboty są nieporównywalnie zdrowsze od tych, jakie możemy dostać w sklepach - z długą listą dziwnych składników... Kiedyś je kupowałam, a odkąd zaczęłam się interesować składem produktów, które lądują w koszyku omijam szerokim łukiem. Tym razem sama upiekłam maślane i bułeczki są miękkie, lekko słodkie, a dodatkowo można je jeszcze dosłodzić
Kolorowy Przepisownikbyła zmorą Waszego dzieciństwa ? Mnie bardzo długo kojarzyła się z obowiązkową poranną zupą mleczną. Dopiero później odkryłam ją jako składnik pysznych i zdrowych deserów. Może też być pożywnym śniadaniem z dodatkiem różnych owoców czy bakalii. Na pewno będzie lepszym rozwiązaniem niż przetworzone płatki śniadaniowe czy też gotowe desery. Dziś kasza manna z konfiturą wiśniową i ziarenkami
Kulinarne przygody Gatityfrittaty można wykorzystać świeże warzywa lub ugotowane wcześniej, albo podobną mieszankę z serii mrożonek " warzywa na patelnie ". Tak, czy inaczej przygotowuje się ją szybko i jest świetna na śniadanie lub lekki lunch. Chociaż ja lubię frittatę także na kolację. ;) Składniki na 2 porcje: 100 g fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 100 g brokułu , podzielonego na drobne różyczki 1 marchewka
Pełny talerzPlacki z otrębów owsianych. W sam raz na śniadanie. Nie są tak mięciutkie jak klasyczne placki. Mogą być odpowiednikiem pieczywa dla osób na diecie Podaję je raczej na wytrawnie np. posmarowane serkiem twarogowym i posypane pokrojonym pomidorem lub ogórkiem. Z przepisu wychodzą 4 małe placki (smażone na patelni o średnicy ok. 15 cm). 6 łyżek otrębów owsianych 2 jajka
Bulliochyba moje pierwsze takie oficjalne bułeczki. Wyszły super smaczne i na śniadanie pasują jak ulał ;) Składniki na około 5 bułeczek 275 gr mąki pszennej 150 ml mleka razem z 3-4 łyżkami słodkiej śmietanki 15-20 gr drożdży 3/4 łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli 2-3 łyżki roztopionego masła (jest to około 50 gr ) 1 żółtko (białko
Gotowanie...to proste !Szybki śniadaniowy omlet z wykorzystaniem ugotowanego spaghetti. Porządne śniadanie jest podstawą całego dnia! 100 g makaronu spaghetti 3 kulki mrożonego szpinaku 3 jajka 2 plastry serka topionego o smaku szynki Sól Pieprz Oliwa z oliwek Szczypiorek Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanego makaronu to gotujemy go do miękkości, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy makaron i kulki mrożonego
VioletoweKucharzenieDziś miałam takie oto zdrowe śniadanie :) Pieczone naleśniki bez glutenu i laktozy w sam raz dla alergików. Ciasto zrobiłam na mące z quinoy, która w porównaniu z innymi ma niski indeks glikemiczny, a mleko krowie zastąpiłam kokosowym. Naleśniki podałam z prozdrowotnym dżemem z rokitnika, suszonymi morelami, kumkwatem, liofilizowanymi wiśniami i posypałam je pudrem z liofilizowanych malin (łatwo
Quinoa Raz!miodem, dżemem lub bitą śmietaną. Ja najbardziej lubię dodatek świeżych owoców! Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na śniadanie to kliknijcie tutaj -> klik ! 4-składnikowe gofry – proste i szybkie 2 porcje (8 gofrów, 1 porcja to ok. 400 kcal) czas przygotowania to ok. 20 minut
rabarbarowoOmlet z szynkę parmeńską i parmezanem to moja kolejna propozycja na prosty, ale niebanalny pomysł na szybkie i smaczne śniadanie na ciepło. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 Składniki: 50 g szynki parmeńskiej 30 g parmezanu ¼ cebuli 2 jajka 3 łyżki mąki 100 ml mleka szczypta soli 2 łyżki masła
KuchniaWeDwoje.plBardzo fajne racuchy na śniadanie czy jako deser. Potrzebne tu będzie pure z dyni, które nada racuchom puszystości. Polecam gorąco do wypróbowania przepisu, są mega pyszne. Jabłka nadają deserowi wilgotności. Dyniowe racuchy z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebyle jaka, więc stworzyłam pyszne drożdżowe serduszka z budyniem i zdrowym dżemem z rokitnika. Chcecie się przekonać jak smakują...? 20 minut roboty, godzinka czekania i po sprawie! Doskonałe na śniadanie i podwieczorek. Takich wypieków w cukierni nie znajdziecie, a ofiarowując je najbliższym osobom, dajecie znać, że znaczą dla Was naprawdę wiele. Wystarczy je ładnie zapakować, dołączyć karteczkę z personalizowanymi
Kuchnia w czekoladziepołączyć do uzyskania jednolitego sosu. Sosu można przygotować większą ilość i przechowywać go w lodówce. Sałatkę najlepiej polewać nim bezpośrednio przed jedzeniem. Ta sałatka świetnie się nadaje jako drugie śniadanie. Wystarczy sos zapakować do oddzielnego, niewielkiego pudełeczka i polać nim sałatkę przed jedzeniem. Sałatka bez sosu przetrwa spokojnie kilka godzin. Przepis dodaję do cotygodniowej facebookowej akcji "Błyskawiczne piątki" . Zapraszam
Codzienna kuchnia niecodziennapapierowy ręcznik. 8. Możemy także nakładać farsz na wycięte krążki i formować z nich pączki. Będziemy mieć pewność, że nie rozkleją się podczas smażenia. Smacznego życzy Kategoria: Przekąski , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: Bonduelle , drożdżowe , groszek , kukurydza , parmezan , pączki
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty