śniadania - 47913 przepisów (strona:877/3195)

Wegańska zupa mleczna z quinoa, czarnym bzem, borówkami i orzechami pekan 137

Wegańska zupa mleczna to doskonały pomysł na zdrowe śniadanie. Zrobiłam j ą  z mleka sojowego o smaku waniliowym i połączyłam z dżemem z czarnego bzu, który nada ł  zupie ciekawego smaku i pięknej barwy. Głównym składnikiem zupy jest niezwykle zdrowa quinoa czyli komosa ryżowa, którą połączyłam

kulinarne odsłony pati
„NUTELLA” LCHF Z AWOKADO (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez cukru) 350

Banalnie prosta, szybka w przygotowaniu i przepyszna „nutella” na bazie awokado, które jest źródłem witaminy: A, B1, B2, PP, C, K, H oraz substancji

Ola la LCHF
Fit muffinki z płatkami owsianymi i bananami 198

Muffinki z płatkami owsianymi i bananami świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, a dużym ich plusem jest to, że można je łatwo zabrać również do pracy. SKŁADNIKI 2 jajka 220 ml maślanki 100 g miodu 60 g masła 2 banany 250 g mąki pszennej razowej szczypta soli 100 g płatków owsianych 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody WYKONANIE

Passions hobbies life
Pączki z dżemem (od szklanki) 435

miały. Ale nie rozkleiły się podczas smażenia, czego nie byłam pewna i o co się obawiałam :) Trwa karnawał - czas, kiedy dogadzamy sobie kulinarnie. Może Ty też usmażysz pączki na śniadanie? :)  smażenie na oleju rekompensuje super zdrowy, naturalny dżem od Łowicz :) znasz? :) Składniki: 4 szkl. mąki tortowej typ 450 (moja szklanka ma pojemność 235 ml) 50 g świeżych drożdży

Kolorowy Przepisownik
Hummus z czosnkiem 159

naszej codziennej diecie , oprócz białka to bogactwo witaminy z grupy B oraz błonnika.  Do hummusu polecam pieczywo, ta pasta do bardzo szybki i zdrowy pomysł na kolację czy śniadanie. Sama ciecierzyca jest neutralna w smaku wiec polecam podkręcić ją dodatkiem czosnku i soku z cytryny.  Jest pyszna! Składniki: ¾ szklanki suchej ciecierzycy 3 łyżki pasty tahini (sezamowej) ½ cytryny

Wanilia i Kardamon
KOKTAJL ŚNIADANIOWY 152

Zdarzają się takie poranki, kiedy nie mamy czasu na porządne śniadanie lub po prostu zaśpimy 😉 Polecam wtedy szybki koktajl śniadaniowy- tak naprawdę składający się z dwóch składników - jogurtu naturalnego i dżemu. Ja dodałam jeszcze mleka, gdyż mój jogurt był bardzo gęsty i kilka listków mięty, dzięki którym koktajl stał się orzeźwiający. Otrzymałam domowy, owocowy jogurt pitny. Polecam!   Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami i parmezanem 161

skomponowaną smakowo sałatkę miałam ochotę już od dłuższego czasu. Dzisiaj wreszcie nadszedł ten moment i zrobiłam ją na śniadanie. Dodałam ząbek czosnku i posiekaną natkę z pietruszki, niebo w gębie! Całość wzbogaciłam typowo włoskimi składnikami, bo parmezanem i suszonymi pomidorami i tak powstała inspirowana słoneczną Italią, nie tylko weekendowa, przepyszna i prosta sałatka. Koniecznie do powtórzenia! Sałatka z fasoli

Moja smaczna kuchnia
Domowe masło z nerkowców + jaglanka na mleku z miodem 217

proszę, trzymajcie kciuki bym w następnym mogła spokojnie dzielić się z wami przepisami! Póki co walczę dalej i staram się pamiętać, że po deszczu zawsze wychodzi słońce ! :)  Takie śniadania trzymają mnie przy życiu. Ostatnio to jedyny ciepły posiłek jedzony na spokojnie w domku... Kremowa jaglanka zlepiona domowym masłem z nerkowców, to poranny raj dla podniebienia ! W szybki

Gawron w rosole
Rogaliki francuskie z jabłkiem i dżemem z czarnego bzu 154

Ekspresowe w przygotowaniu (5 minut + pieczenie), przepyszne rogaliki z ciasta francuskiego to sposób na słodką przekąskę lub drugie śniadanie. Takie croissanty śmiało możemy przygotować dzieciom, bo choć ciasto francuskie należy do dość tłustych, to nie jest słodzone. Jedyny cukier, jakie tu znajdziemy pochodzi z owoców - w środku mamy kawałek jabłka i dżem 100% z owoców, w pełni naturalny

Kolorowy Przepisownik
PASTA JAJECZNA NA KANAPKI 128

najprostsza pasta kanapkowa z możliwych. Często ją robię, bo przepadają za nią moi bliscy. Jest to super opcja, na nudne, typowe śniadanie. Polecam ;) SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki majonezu (lub 1 łyżkę jogurtu, 1 łyżkę majonezu) Pęczek koperku Sól Pieprz WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, ok. 10 min. Przestudzić i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Koperek drobno

Calzonella.com
Jaglane muffiny z gruszką 151

minionym tygodniu już czterokrotnie upiekłam muffiny. A to dlatego, że szybko się je robi. Jemy je na śniadanie. Są bez cukru, bez glutenu. Pięć minut przygotowanie, 25 minut pieczenie. 1 szklanka mąki jaglanej 3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych dojrzała gruszka pół łyżeczki kardamonu 1 łyżka płatków migdałowych szklanka mleka jaglanego jajko 1 płaska łyżeczka sody i proszku do pieczenia

AZgotuj!
PASZTET LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu) 274

Jeśli zastanawiacie się co tłustego poza smalcem i boczkiem można położyć na keto bułki to zdecydowanie polecam pasztet z tego przepisu! Przygotowując pasztet osobiście w domu

Ola la LCHF
Zielony koktajl na odporność (z jarmużem, kiwi i mandarynką) 316

Okres grypowy wciąż trwa. Dlatego dziś zapraszam Was na zielony koktajl na odporność (z jarmużem, kiwi i mandarynką) wzbogacony dodatkowo płatkami owsianymi. Możecie go serwować np. w formie drugiego śniadania. Mała i naturalna bomba witaminowa. Kiwi i mandarynka, to doskonałe źródło witaminy C. W niepozornym jarmużu również znajdziemy dużo tej witaminy oraz wiele innych cennych właściwości. Warto wzmacniać swój

Słodkie okruszki
Bezglutenowa śniadaniowa pizza z dżemem, "serem" z nerkowców i owocami 191

laktozy) zrobiłam z moczonych przez całą noc nerkowców, a zamiast szynki, bekonu, pieczarek, czy cebuli, wrzuciłam na wierzch ulubione owoce, posypałam wszystko ekspandowaną quinoą i świeżymi ziołami. Polecam, śniadanie zniknęło w 5 minut. Składniki: 3 łyżki mąki z quinoy 2 łyżki mąki kasztanowej 1 łyżeczka inuliny 1 jajko 40 ml wody 1 łyżka roztopionego, klarowanego masła 3 łyżki dżemu

Quinoa Raz!
Grzanki 166

Grzanki sprawdzają się i na śniadanie, i na kolacje.  Na imprezach są wręcz rozchwytywane. Mają zasadniczy plus, są gorące i chrupiące. Do grzanek pasują rozmaite dodatki. Po prostu otwieramy lodówkę i wyciągamy co mamy: wędlinę, pieczarki, ryby oraz dowolne warzywa. Przede wszystkim musimy posiadać bułkę. Najlepiej bagietkę, ale również każda inna bułka pokrojona w plastry nadaje się znakomicie

Kulinarne przemyslenia