ryby - 22566 przepisów (strona:27/1505)

PSTRĄG W SZPINAKOWO-MIGDAŁOWYM PESTO 136

jakoś tak się przyjęło, że u mnie w domu ( i pewnie w wielu innych domach ) rybę jadło się tylko i wyłącznie w piątki. Ja robię to zdecydowanie częściej i przygotowuję je za każdym razem w inny sposób, udowadniając w domu, że ryby są przepyszne i zarażając domowników miłością do ich jedzenia. Najczęściej gości u mnie pstrąg , który to jest(...)codziennie świeże we wszystkich sklepach sieci Biedronka? Jest ona pewnym i zaufanym dystrybutorem tych ryb. Pochodzą z gospodarstw ( farm ) naszych, lokalnych, polskich producentów zrzeszonych w Stowarzyszeniu Producentów Ryb Łososiowatych. Świeży Pstrąg Patroszony Marinero pakowany jest w technologii MAP , która wraz z nieprzerwanym chłodzeniem zapewnia świeżość ryby. Na opakowaniach bez problemu widoczna jest również data przydatności do spożycia

Ostra na Słodko
Ryba w cieście piwnym 156

być zwietrzałe), a filety rybne muszą być dokładnie osuszone. Polecam również przepis na rybę po grecku wg receptury mojej Babci <3 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryba w cieście piwnym – Składniki: Składniki do przygotowania ryby: ok. 500g filetów rybnych (u mnie morszczuk) odrobina soku z cytryny do skropienia ryby sól i pieprz do smaku Składniki na ciasto piwne(...)150g 1 jajko 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 2 szklanki oleju rzepakowego do głębokiego smażenia *szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na rybę w cieście piwnym: Jeśli używacie mrożonej ryby, to filety najpierw należy rozmrozić, a następnie osuszyć. Następnie każdy filet ryby skropić sokiem z cytryny, odstawić na 20 minut. Następnie ponownie osuszyć filety za pomocą

Kulinarne Przeboje
Nadziewana ryba – proste i eleganckie danie z grilla 170

obficie posypujemy za zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem. Plasterki limonki i kolendrę wkładamy do ryby. Tak przygotowaną rybę związujemy kuchennym sznurkiem. Rybę grillujemy około 6-10 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby. Aby odwrócić łatwo rybę umieścić pod nią metalową łopatkę a z wierzchu rybę docisnąć lekko szczypcami. (Można również grillować ją w specjalnych(...)koszach do grillowania całych ryb ). Całość delikatnie podnieść i odwrócić. Talerz wyłożyć pozostałą kolendrą i plasterkami limonki i umieścić na nim grillowaną rybę. The post Nadziewana ryba – proste i eleganckie danie z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Ryba panierowana 209

Świątecznych przepisów ciąg dalszy...ryby na stole wigilijnym  oczywiście nie mogło zabraknąć..a takie filety były naprawdę pyszne..filety z rybysok z cytrynyestragon, sól,pieprzmąka jajkasól, wegetabułka tartaRybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w mące, jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Ryba po grecku 257

się że pomidory to podstawa tego przepisu. Zorientowałam się, że czegoś nie dodałam dopiero jak ją jadłam i zachwycałam się sama sobą, jak wyjątkowo pyszną rybę po grecku zrobiłam. Potrzebujesz: włoszczyzna cebula kawałek ryby (dorsz super pasuje) masło, oliwa z oliwek, sól Co robić? 1. Piec nagrzać do 180 C góra-dół. 2. Marchewki, pietruszkę i seler obrać(...)patelni, na oliwie podsmażyć cebulę i pora, dodać resztę warzyw, podlać minimalnie wodą dołożyć łyżkę (lub dwie) masła. Posolić i poddusić 5. W naczyniu żaroodpornym ułożyć osoloną rybę na oliwie i piec 30 minut pod przykryciem. 6. Podawać rybę przykrytą duszonymi warzywami. (Jeśli chcesz być bliżej oryginalnego przepisu dodaj do warzyw pomidory np. z puszki lub passatę

Matka Żywicielka
Skąd pochodzi sushi? 22

Współczesne sushi, które widzimy w restauracjach na całym świecie, jest efektem długiej ewolucji zarówno kulinarnej, jak i społecznej. To, co dzisiaj postrzegamy jako eleganckie i wyrafinowane połączenie ryżu i ryby, zaczynało jako praktyczny sposób przechowywania żywności. Aby w pełni zrozumieć, skąd pochodzi sushi, należy sięgnąć do starożytności, kiedy to ludzie musieli opracować sposoby na zachowanie świeżości swoich zapasów. Historia(...)także opowieść o zmianach w technikach kulinarnych, wpływach różnych kultur oraz drodze, jaką przebyło, aby stać się jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni światowej. Tradycja fermentacji ryżu i ryb Pierwsze formy sushi, znane jako narezushi , wywodzą się z Chin i powstały około II wieku naszej ery. Metoda ta polegała na fermentacji ryb przy użyciu ryżu, który miał pochłaniać

CityTaste
Czy ikra jest wege? 40

produktem pochodzenia zwierzęcego. W tym artykule przyjrzymy się bliżej temu zagadnieniu i postaramy się znaleźć odpowiedź na pytanie, czy ikra jest wege. Co to jest ikra? Ikra to jaja ryb, które są zbierane i przetwarzane w celu spożycia. Najpopularniejsze rodzaje ikr to ikra łososiowa, ikra jesiotrowa i ikra trociowa. Ikra jest znana ze swojego delikatnego smaku i jest często(...)używana jako dodatek do różnych potraw, takich jak sushi czy kanapki. Tradycyjne metody produkcji ikry Tradycyjnie ikra jest pozyskiwana poprzez zabijanie ryb, aby uzyskać ich jaja. Proces ten jest często uważany za okrutny i niezgodny z wartościami wegetariańskimi. Ryby są zabijane, a ich jaja są wyjmowane i przetwarzane w celu uzyskania gotowego produktu. Alternatywne metody produkcji ikry

Żyję by jeść
Dorsz w sosie z białym winem 42

Jeden z moich ulubionych sposobów na przygotowanie ekspresowego i pysznego rybnego obiadu to upieczenie ryby w piekarniku. Wystarczy naprawdę 10 do kilkunastu minut, w czasie których przygotujesz bardzo prosty i genialny w smaku sos. Sos robi się na bazie białego wina. Jakie wino wybrać? Najlepszą podpowiedzią jest zawsze – takie jakie Ci smakuje. Wybierz jednak wino wytrawne, bo słodkie(...)webform_success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie dania z ryb, zapraszam Was także do przepisów na: Makaron z pieczonym łososiem Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Sałatka cezar z łososiem Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta

nietylkopasta.pl
Pieczona ryba w sosie koperkowo-serowym+ film 73

Zapraszam Was dzisiaj na pyszną pieczoną rybę w sosie koperkowo-serowym! Wystarczy ulubiona przyprawa do ryby, czarny pieprz oraz koperek, starty żółty ser i śmietana kremówka by powstało to pyszne danie. Ten pyszny przepis z pewnością zaspokoi podniebienie miłośników rybnych smaków, równocześnie oferując interesującą kombinację aromatów. Gotowanie jeszcze nigdy nie było takie proste i smaczne!     Film(...)Składniki na 2-3 porcje: 5 filetów rybnych ( np. dorsza, mintaja, morszczuka ) 1-2 łyżki przyprawy do ryb czarny pieprz mąka pszenna do obtoczenia ryby 300 g żółtego sera 1 duży pęczek koperku 500 ml śmietany 30 % olej do smażenia Przepis: Odmrożone i odsączone z nadmiaru wody filety rybne doprawiamy przyprawą do ryb oraz czarnym pieprzem

Smakowite Dania
Pieczony pstrąg 44

był w grudniu po południu. Czyli ciemno, więc do bani. Dobra, to może w kwietniu koło 15. Też źle. Serio. Za każdym razem było coś nie tak. A to ryba źle wyszła, a to papier był w złym kolorze, a to coś się spiekło za bardzo. Za dużo wody, zła temperatura. Zawsze kurna coś. I jakoś parę tygodni temu pstrągi(...)był ok. No to siup. Wyszło to co macie poniżej. Już więcej nie będę walczyć, nie chce mi się. Przyznam się Wam bez bicia, że zawsze jedliśmy za mało ryb. Nie wiem czemu. Jeżeli chodzi o czas teraźniejszy, mam świadomość jak obecnie wygląda sytuacja mórz i oceanów. Nie jest kolorowo. Jeżeli lubicie oglądać filmy dokumentalne, polecam film „Ciemne

Kardamonovy
Ryba po grecku. 89

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Poznaj najlepszy sprawdzony przepis na rybę po grecku. Rybkę można podawać zarówno na ciepło jak również zimno. Moja rodzina uwielbia obie wersje. Pieczone kawałki rybki pod warzywną pierzynką to prawdziwy raj dla podniebienia. Rybka nie jest tylko daniem świątecznym, można ją przygotować na różne okazje, a także np. na zdrowy i pyszny obiadek(...)Przepis warty wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryba po grecku – składniki: 1 kg filetów białej ryby np. ( dorsza, morszczuka, mintaja..) około 7 dużych marchewek 3 korzenie pietruszki mniejszy kawałek selera kawałek pora 2 duże cebule mąka do panierowania ryby bułka tarta do panierowania olej około 5 jajek do panierki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego ( 200 g Pudliszki) 3 liście

Olcia gotuje!
Przepyszna ryba po japońsku na święta Bożego Narodzenia i nie tylko 121

Witam serdecznie, tym razem chciałbym zaproponować przepis na pyszną rybę po japońsku. Tak przygotowaną rybę możemy podać na ciepło jak i na zimno. Sos jest słodko-kwaśny i idealnie pasuje do smażonej ryby. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił ryby po japońsku, to polecam wypróbować przepis. Składniki potrzebne do przygotowania ryby po japońsku: około 800 g filetów rybnych(...)jabłkowy 5 ziarenek ziela angielskiego większy listek laurowy około 100 ml wody około 5 łyżek oleju do smażenia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Ryba po japońsku Przygotowanie: Rozmrożony filet rybny, dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym, oprószam solą i pieprzem z obu stron i kroję na mniejsze kawałki o szerokości kilku centymetrów. Do miseczki wybijam jajko

Uwaga Babcia Gotuje
Najpopularniejsze rodzaje sushi 173

miejscową ludność pochodzą z roku 718. Pierwotnie danie to miało inną postać niż obecnie, ale tak jak dziś składało się w głównej mierze z owoców morza, warzyw, grzybów oraz ryb i różnego rodzaju sosów. Obecnie sushi ma postać małych kawałków łatwych do spożycia na jeden kęs i postrzegane jest jako danie ekskluzywne. Staje się coraz bardziej popularne na całym(...)najpopularniejsze rodzaje sushi, które musisz znać, jeśli jesteś entuzjastą tego specjału. Maki – sushi To najpopularniejszy ze wszystkich rodzajów sushi. Ma formę małego plastra, w którego środku znajdują się kawałki ryby, owoce morza, warzywa (ogórek, karczoch), pędy bambusa oraz ryż. Charakterystyczną cechą tego typu sushi jest “skórka” z alg morskich nori – bardzo cienka i czarna. Maki spożywa się z sosem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania