ryba na parze - 1502 przepisów (strona:19/101)

Stek z marlina 340

częściej pojawia się na naszych sklepach, chociaż niestety najczęściej mrożona. Doskonale nadaje się na pyszny stek, tak samo jak mięso z rekina czy tuńczyka. Wystarczy parę minut grillowania lub smażenia, ale warto wcześniej włożyć rybę na jakiś czas do odpowiedniej marynaty, żeby wzbogacić jej walory smakowe

Milion Smaków
Filet rybny pieczony w piekarniku 277

jeżeli nie przepadacie za smakiem czosnku, możecie dodać go mniej lub w ogóle nie dodawać, ale jak dla mnie to właśnie on nadaje tej rybie smak. Pieczonego fileta możecie podawać z warzywami gotowanymi na parze, warzywami na patelnię czy domowymi frytkami . Zachęcam do przygotowania i życzę smacznego! Dajcie znać czy smakowało. Zobacz też: Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Dorsz

Kuchnia Bazylii
Na tropie belony - Jastarnia 132

zębami, zielono-seledynowym połyskiem skóry i zielonym kręgosłupem.  Belona ma tłuste, bardzo smaczne i delikatne mięso. Znakomicie smakuje pieczona z ziołami, gotowana na parze lub wędzona. Bez wątpienia, jedna ze smaczniejszych ryb jakie do tej pory jadłam, a zjadłam już ich dość sporo w różnych częściach Świata :).   Nie bacząc na pogodę i inne okoliczności ;) śpieszcie

SzczyptaSmaQ
Pstrąg łososiowy z piekarnika z duszonymi warzywami a’la ratatuj 177

Odkąd jemy więcej ryb, staram się urozmaicać obiady z nimi w roli głównej. Smażona ryba jest u mnie bardzo rzadko. Przeważnie duszę ją, przygotowuję na parze lub w piekarniku. Najchętniej stawiam na obiady w całości pieczone, gdyż robią się praktycznie same. Tym razem upiekłam rybę wraz z ziemniakami, a   p odałam ją z duszonymi warzywami

Fabryka pomysłów
Ryba w cieście z kurkumą 201

zapraszam na pyszną rybę w cieście z kurkumą , bardzo aromatyczna i smaczna . Taką rybę można podawać na różne sposoby , także fajnie smakuje na parze i jest zdecydowane zdrowsza , ale raz na jakiś czas można zaszaleć i przygotować w takiej propozycji w jakiej proponuje . Składniki  3 płaty ryby dorsza , (bądź jaką się lubi ) 1 cebula  sól  pieprz

Mój Smak
Jak przygotować zdrowego łososia w parowarze 205

dania. Produkty gotowane na parze są o wiele bardziej zdrowsze, aniżeli te smażone na głębokim tłuszczu, a ich smak jest znacznie lepszy. Działanie i obsługa parowaru jest bardzo prosta i z całą pewnością każdy sobie z nią poradzi. Dzisiejsze parowary są tak przygotowane, że możemy za ich pomocą przygotować 3 dania równocześnie np. zupę, rybę/mięso oraz deser

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaszanka z kiszoną kapustą z grilla 63

się teraz, że mam zamrożone dwie kaszanki, które przywiozłam z wakacji. Nabrałam ochoty na pieczoną w piekarniku, może ją rozmrożę w najbliższych dniach. Pisałam Wam parę dni temu, że kupowaliśmy mięsiwo i ryby u kolesia, który miał swojskie wyroby. Pod koniec wakacji udało nam się dostać u niego kaszankę. Wyglądała i pachniała tak jak trzeba. I właśnie takich szukajcie

Kardamonovy
Ryba po japońsku 111

rodzinne spotkania. Ryba po japońsku tak nam posmakowała, że poprosiliśmy o zrobienie jej na nasze poprawiny. Ryba panierowana z dodatkiem słodko-pikantnej zalewy świetnie sprawdzi się także na świątecznym bożonarodzeniowym stole, gdzie z powodzeniem może zastąpić dobrze znaną rybę po grecku . Udostępnij Ryba po japońsku – składniki Ryba: 500 g filetów z ryby (mintaj, dorsz, miruna) sól, pieprz mąka(...)ułożyć połowę usmażonej ryby, wyłożyć na nią połowę warzyw w zalewie, następnie ułożyć pozostałą część ryby, a na niej resztę warzyw z zalewą. Ryba po japońsku dobrze smakuje podana na ciepło, ale my częściej jemy ją na zimno jako sałatkę na kolację lub śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba po japońsku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ryba po japońsku 104

rodzinne spotkania. Ryba po japońsku tak nam posmakowała, że poprosiliśmy o zrobienie jej na nasze poprawiny. Ryba panierowana z dodatkiem słodko-pikantnej zalewy świetnie sprawdzi się także na świątecznym bożonarodzeniowym stole, gdzie z powodzeniem może zastąpić dobrze znaną rybę po grecku . Udostępnij Ryba po japońsku – składniki Ryba: 500 g filetów z ryby (mintaj, dorsz, miruna) sól, pieprz mąka(...)ułożyć połowę usmażonej ryby, wyłożyć na nią połowę warzyw w zalewie, następnie ułożyć pozostałą część ryby, a na niej resztę warzyw z zalewą. Ryba po japońsku dobrze smakuje podana na ciepło, ale my częściej jemy ją na zimno jako sałatkę na kolację lub śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba po japońsku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ryba po grecku 96

był przekonany do ryby z warzywami, po pierwszych kęsach wiedzieliśmy, że ryba po grecku będzie u nas jedną z dwunastu potraw. Smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno, najlepsza jest po dwóch dniach, kiedy to ryba przejdzie smakiem warzyw z przyprawami. Składniki na rybę po grecku 500 g filetów z ryby (np. świeżego dorsza) 3 duże marchewki 2 pietruszki(...)mące. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na talerz wyłożyć ryby, przykryć je warstwą warzyw. Rybę po grecku można także przygotować warstwowo w misce zaczynając od warzyw, które powinny być również ostatnią warstwą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba po grecku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Paprykarz domowy niezwykle smaczny 146

łyżeczka czubata słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki wędzonej papryki (ostrej lub słodkiej) sól himalajska świeżo mielony pieprz pół łyżeczki kurkumy wędzony pstrąg (lub inna ryba) --> robiłam też drugą wersję z gotowaną na parze polędwicą z dorsza (też wyszło bardzo dobrze) Warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę (paprykę wcześniej obrałam ze skórki, można też ją upiec(...)dodaj warzywa i duś podlewając bulionem. Dodaj ryż i zalej bulionem, gotuj aż ryż będzie al dente. Dodaj przyprawy a następnie przecier pomidorowy. Ostudź i wymieszaj z rozdrobnioną, obraną rybą (ja rozdrobniłam blenderem). Smacznego! #paprykarz #glutenfree #bezglutenu

Cytryna&Co.
#2 – Warmia i Mazury 130

roztartym z solą.   Warmińskie pulpety rybne w jarzynowym sosie Nie jestem wielka fanką ryb, jednak od czasu do czasu lubię zjeść kawałek dobrej jakości ryby czy to smażonej, czy to na parze czy w formie pulpetów. Przepis ten zaciekawił mnie z jednego powodu jakim jest jarzynowy sos. Bardzo lubię marchew, pietruszkę oraz seler dlatego tez postanowiłam, że właśnie

Życie ze smakiem
Tołpyga grillowana 179

rybka do połowy zmieni kolor to przewracamy na drugą stronę.  Gotowa rybę wykładamy na talerz i polewamy sosikiem z przyprawami powstałym po smażeniu pieczarek. Rybę możemy podać z warzywami gotowanymi na parze. Ja swoje polałam dipem- 2 duże łyżki jogurtu greckiego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta tymianku, sól pieprz i sok z cytryny do smaku

Piekielna Kuchnia Pati
Roladki z pstrąga w pikantnym sosie marchewkowym 116

Zamiast tradycyjnych smażonych ryb w tym roku będą gotowane na parze roladki z pstrąga w pikantnym sosie marchewkowym. Lekko i pysznie. Oczywiście nie musicie czekać do wigilii by je przygotować. Możecie to zrobić już dziś. Przepis powstał na potrzeby świątecznego e-booka zawierającego 50 przepisów na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia w ramach współpracy z serwisem ZpierwszegoTloczenia.pl oraz

Wiem co jem
Łosoś z sosem ogórkowym - w wolnowarze 165

minutach. Jeżeli trzeba, gotować dalej, aż do osiągnięcia pożądanego rezultatu. Kiedy ryba jest już dobrze ugotowana, możemy wolnowar przestawić w tryb utrzymywania ciepła i tak ryba może czekać do czasu podania, nawet parę godzin. sos: Na głębokiej patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Wrzucić szalotkę i ogórki, smażyć, mieszając przez ok 5 minut. Dolać bulion i śmietanę, gotować na małym

Stare Gary