ryba na parze - 1502 przepisów (strona:25/101)

Buddha bowl – tofu w sosie miód-sriracha 240

Miska pełna smaku i zdrowia. Sezonowe warzywa – na surowo, na parze, na maśle, na oleju, gotowane, grillowane. Ryż lub kasza. Mięso ryba lub zamiennik – tofu, tempeh, rośliny strączkowe, jajko. Zielenina, pestki i nasiona, spajający całość sos. Megazdrowe i ultrapyszne! Amerykanie nazywają taki zestaw ‘Buddha Bowl’ – dla mnie to zdrowa miska rozmaitości. Trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad rozłożony

Karo in the Kitchen
Kotlety z karpia w otrębowo-sezamowej panierce 138

żeby ich nie kupować. Pozostał mi więc rodzimy Pan Karp. Żeby nie bawić się w wydłubywanie tych najmniejszych haczykowatych ości, zrobiłam kotlety. Na ryby słodkowodne to dobry patent. Kotlety podałam z warzywami gotowanymi na parze. Odkąd stałam się posiadaczką wspaniałego garnka właśnie do gotowania na parze, często je robię. Jest to o tyle wygodne, że można

Wiem co jem
Poważne problemy gastryczne psów i karma VET LIFE GASTRO INTESTINAL DOG. 193

lodówki. 3. Ziemniaki schłodzone poniżej 10 stopni są niestrawne dla psa. 4. Gdy opanujemy problemy gastryczne (czas indywidualny - u jednego psa potrwa to parę dni, u innego tygodnie), pod koniec gotowania ziemniaków w wywarze zagotowujemy rybę (np. łosoś). Następnie całość blendujemy. Oczywiście dodajemy olej/oliwę i siemię (które musi być zaparzone). 5. Jeśli pies nie zje podanej porcji wyrzucamy(...)charakterystycznego burczenia i przelewania. Uszy niezaczerwienione, czyli żaden składnik karmy nie podziałał na organizm Saby alergizująco. Saba karmę zjadła bardzo chętnie, wylizała miskę. Stolec po pierwszym dniu prawidłowy. Co parę dni będziemy relacjonować wprowadzoną karmę i gastryczną sytuację Saby. Jako optymistki mamy nadzieję, że nie przyda się ta wiedza Wam ale... jako realistki wiemy, jak częstym problemem są zaburzenia gastryczne

Wypisz Wymaluj
Dorsz po aleksandryjsku 157

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Rybę oprószamy mąką i smażymy na rumiano z obu stron na pozostałym tłuszczu (zostawiając(...)para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą ze smażenia ,na dno wykładamy połowę smażonych pomidorów ,na nie układamy usmażoną rybę ,na wierzch ponownie pomidory. Posypujemy bułką tartą

R'n'G Kitchen
Łosoś w galarecie z musem z awokado i chrzanu / Salmon in aspic with avocado and horseradish mousse 109

moim rodzinnym domu w okresie międzyświątecznym królują ryby. Jedną z ulubionych potraw jest karp w galarecie. Jednak ze względu na to, że karp jest bardzo ościsty i moje dzieci za nim nie przepadają postanowiłam przygotować uwielbianego przez nie łososia. Aby zaostrzyć smak potrawy dodałam mus z awokado i chrzany przygotowany na bazie kremowego serka. SKŁADNIKI 60 dkg filetu z łososia(...)agaru 10 jajek przepiórczych 2 liście laurowe 4 ziela angielskie  kilka ziarenek pieprzu PRZYGOTOWANIE Łososia dokładnie myję i osuszam. Gotuję na parze, do wody dodaję liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, które ładnie aromatyzują rybę. Jajka przepiórcze gotuję na twardo. Zarz po ugotowaniu przelewam zimną wodą i obieram aby wokół żółtek nie pojawiły się ciemne obwódki. Awokado

Magiczna kuchnia Darii
Jesiotr zapiekany w pomidorach 136

oraz pieprzem (lub czosnkiem granulowanym z niewielką ilością soli). Przykrywamy folią aluminiową. W folii robimy kilka dziurek (aby nadmiar pary się wydobywał ). Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 o C przez około 30 - 40 (czas uzależniony od ilości ryby). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Zainspiruj się wiosną z Graal – lekka sałatka i ...konkurs! 114

tych dietetycznych, z umiarem. W codziennym menu nie może zabraknąć zdrowych tłuszczów oraz białka – ich idealnym źródłem są łatwo dostępne i pyszne ryby Graal®. Dziś propozycja na pyszną sałatkę z dodatkiem pieczonego buraka, gotowanego na parze brokuła z nutą świeżego ogórka. Dodatek tuńczyka sprawi, że sałatka będzie nad wyraz syta i z charakterem! Składniki w dowolnych proporcjach puszka tuńczyka(...)kawałkach  Graal burak pieczony w piekarniku ogórek świeży pomidorki koktajlowe lub śliwkowe brokuł gotowany na parze szpinak baby mix sałat glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny listki bazylii i czarny sezam do dekoracji Najpierw upiecz buraka w piekarniku do miękkości, obierz, pokrój na plasterki i odstaw na bok. Międzyczasie ugotuj różyczki brokuła, odstaw do wychłodzenia. Ogórka obierz

Z Kuchni Do Kuchni
Pomidorowa pasta z makreli 69

mama dosyć często wracała do tego przepisu. To wręcz idealna propozycja dla wszystkich zabieganych pań i panów domu – kilka prostych składników, parę minut roboty i pyszna kolacja (a może śniadanie lub przekąska?) gotowe! Jakie ryby nadają się do zrobienia pasty kanapkowej? Wędzona makrela nadaje się wręcz idealnie do przygotowania różnego rodzaju past kanapkowych, ponieważ ma sporo mięsa

okolicepalnika.pl
Morszczuk pieczony w pergaminie z pomidorkami i oliwkami (Nasello al cartoccio co pomodorini e olive) 157

piątkowy obiad polecam Wam morszczuka pieczonego  w pergaminie. Jeżeli nigdy nie próbowaliście tak przygotowanej ryby, serdecznie Wam polecam.  Pieczenie w pergaminie to specjalna technika pieczenia, która łączy w sobie zarówno zalety gotowania na parze, jak i prawdziwego gotowania w piekarniku; jest również bardzo szybka i łatwa do wykonania. Poprzez gotowanie w pergaminie, oprócz(...)skrócenia czasu gotowania, zachowujemy wszystkie składniki odżywcze zawarte w przygotowanej potrawie. Upieczona ryba jest lekka, niesamowicie soczysta, pełna smaku i aromatu. Do przepisu wykorzystałam filet z morszczuka, którego możecie zastąpić  Wasz ą  ulubion ą  rybk ą, min.  dorszem, łososiem  lub halibutem. Smacznego ;):) **** Per chi non ha proprio idea su cosa preparare

La grande e la piccola cuoca
Pstrąg pieczony w folii 177

pstrąg będzie wystarczającym obiadowym daniem.  składniki (1 porcja) 180 g - 200 g  pstrąg patroszony 1 łyżeczka masła gałązka tymianku parę gałązek kolendry plasterek cytryny sól pieprz młotkowany z kolendrą przygotowanie piekarnik nagrzać do 200 st  Rybę umyć osuszyć. Posypać solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Skórę ryby lekko ukośnie naciąć po 3x z każdej strony

Stare Gary
piątkowy obiad,soliród i wężymord 141

sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze

w mojej kuchni
piątkowy obiad,soliród i wężymord 89

sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze

mojej kuchni
Sałatka ryżowa z łososiem 122

sól i gotuję na wolnym ogniu aż wchłonie wodę. Wstawiam pod koc na 30 minut aż dojdzie. Łososia solą, pieprzę, posypuje przyprawą do ryb i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie gotuję go na parze w garnku około 10 minut, czas gotowania zależy od grubości łososia. mój był dość gruby. Truskawki, winogrono myję i kroję na cząstki, dodaję

wesoła kuchnia
Powrót do źródeł w kuchni 231

celu zachowanie dobrej formy. Wśród tych osób przeważają ludzie młodzi, często wykształceni. Dzięki zmieniającej się świadomości społecznej, coraz częściej tłuste, smażone mięsa czy ryby zastępuje się delikatnymi, lekkimi potrawami gotowanymi w opakowaniach próżniowych oraz na parze. Kuchnia XXI wieku W ostatnim czasie wykorzystanie bogactwa i różnorodności naszej rodzimej kuchni oraz dostosowanie jej do nowych trendów jest coraz częściej spotykane

Kuchcik gotuje
Ziołowe steki z tuńczyka- na parze 188

W zasadzie powinnam napisać ,, w papilotach,, na parze. Zawinęłam po prostu doprawione steki z tuńczyka ( każdy osobno) w folię aluminiową i ugotowałam na parze

Buniabaje w kuchni