Przepis na : obiad
Składniki:200 g filetu z łososiasok z 1/2 cytrynysól, pieprzolej rzepakowy100 g kabanosów wieprzowychbrokuł2 łyżki śmietany 12%Łososia podzielić na porcje, polać sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić rybę na 20 minut. W tym czasie umyć brokuła, podzielić na różyczki - ugotować na parze.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego. Łososia obsmażyć z obu stron.Pod koniec smażenia ryby, wrzucić na patelnię pokrojone kabanosy - smażyć chwilę.Ugotowane brokuły przełożyć do naczynia, dodać śmiet... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...