sklepowego pasztetu, bardzo łatwo można go zrobić samemu w domu. Nie dość, że będzie zdrowo to o wiele smaczniej. Potrzebujemy: 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka (może być z rosołu) 0,5 kg wątróbki gęsiej 100 g kaszy manny 600 ml bulionu drobiowego (np. z gotowania mięsa) 2 jajka 2 łyżki oleju sól, pieprz 200 g suszonych pomidorów
Marder&Marder ManufactureBlueberry Corner by "jagodzianka" Udon to gruby, pszenny i smaczny makaron. W Japonii udon podaje się z rosołem i świeżymi, posiekanymi ziołami – natką, … Przeczytaj cały artykuł Post Udon – japoński makaron pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdużą ilością ziemniaków. Zupę gotuję na oliwie z oliwek z lekko prażoną cebulką, nie dodaję mięsa, ponieważ z reguły nie gotuję zup na mięsie (oprócz typowych, typu gulasz czy rosół, itp. :)). Według mnie takiej zupie absolutnie nic nie brakuje, jest pełna i bogata w smaku. Oczywiście, jeśli chcecie możecie ugotować ją na jakiejś mięsnej kostce lub ładnym kawałku mięsa, wybór
Słodko-Słony Świat Ilonyimbirem i pastą chili. I właśnie tym przepisem się z Wami dziś podzielę. A kolejne już niebawem (ciasto bounty już zastyga, a w pliku z przepisami czeka jeszcze rosół i galareta). Potrzebne nam: - dynia hokkaido (800g) - 4 cm kawałek korzenia imbiru - duża cebula - 2 łyżki oliwy - szczypta suszonego czosnku - 1,5 łyżki pasty sambal oelek - 2,5 szklanki wody
W poszukiwaniu inspiracjikurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 pora 1/4 selera 2 małe ziemniaki 1 brokuł 150 gram jogurtu naturalnego Z mięsa i warzyw (oprócz brokuła), gotujemy wywar jak na rosół. Wody nalewany tylko tyle, aby pokryć wszystkie składniki. Przyprawiamy solą, pieprzem. Możemy dodać kostkę rosołową. Po około godzinie, gdy mięso i warzywa będą miękkie, wyjmujemy kurczaka i dodajemy umytego
Mój Smak na ŻycieFantastyczna, lekka, acz bardzo sycąca zupa-krem. 1 cebula 1 marchewka 1 ząbek czosnku 750g mrożonego groszku 800ml rosołu lub bulionu sól, pieprz, szczypta suszonych płatków chilli łyżka śmietany do przybrania W garnku przesmażyć cebulę, czosnek, po chwili dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, dolać bulionu, aby zakrył warzywa i dusić pod przykryciem do czasu aż marchewka zmięknie. Dodać groszek
Codzienne GotowanieMiałam sporą porcję mięsa z rosołu i zastanawiałam się jak je wykorzystać. Z warzyw zrobiłam oczywiście sałatkę, z mięsem miałam problem J Przeglądałam różne przepisy i ostatecznie zdecydowałam się na paszteciki z suszonymi pomidorami - szybkie i łatwe w wykonaiu. Dodatkowo ułatwiłam
Codzienne Gotowaniegroszkiem. Uwielbiam sałatkę warzywną, a ta z dodatkiem mięsa z kurczaka jest również fantastyczna, bardzo mi zasmakowała i w przyszłości będę taką robić. Polecam! Składniki: Warzywa ugotowane w rosole: 4-5 marchewek 2 pietruszki 1/4 korzenia selera mięso z kurczaka obrane z kości Ponadto: 3-4 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki kiszone puszka zielonego groszku majonez musztarda
Codzienne Gotowaniecoś zdrowego i smacznego. Taki właśnie zestaw dziś przygotowałam. Sniadanie - Pieczona pierś z indyka, do tego żurawina i buraczek Lunch - Gotowany ryż z warzywami i mięsem z kurczaka z rosołu, doprawiony na sposób indyjski. Przekaska - Kiwi Smacznego
Codzienne Gotowaniemarchewkę kroimy w kostkę. Wszystko razem z natką gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Zupa wcale nie musi być na mięsie ale ja zazwyczaj mam w lodówce porcje rosołu zawekowane w słoiczkach. Więc jeśli lubimy dodajemy wywar np. z indyka. i zagotowujemy. Dla bezmięsnych polecam dodać do zupy trochę oleju. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
prawdziwe jedzeniePoniedziałek to dzień, w którym przeważnie przerabiamy niedzielny obiad. Rosół na pomidorową a z resztek kurczaka proponuję przygotować smaczną potrawkę. Danie zaliczamy do rodzaju tych jednogarnkowych. Składniki 2 ugotowane udka … Czytaj dalej Poniedziałkowa potrawka z kurczaka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyNiedziela to w wielu domach rosół i schabowe :) Mieszkając w bloku zawsze tego dnia są u kogoś schabowe :) Po piętrach doskonale rozchodzi się stukot po desce kuchennej ;) Ja dzisiaj chcę Wam zaproponować takie nietypowe schabowe. Zapewniam, że warte wypróbowania. Są przepyszne Składniki: pół kg schabu 8 plastrów żółtego sera gouda pomidor szklanka soku jabłkowego sól (ja użyłam morskiej) pieprz
Z Majeczką w kuchniBardzo lubię smażoną wątróbkę drobiową. Niedawno naszła mnie ochota na taką mocniej podsmażoną, z cebulką i czosnkiem. Pamiętam jak wyjadałam zawsze wątróbkę z rosołu, który gotowała mama lub babcia. Niestety rodzinka nie podziela mojej miłości i całą wątróbkę zjadłam sama. Ale była pyszna :) Zachęcam do spróbowania! 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 cebule 3 ząbki czosnku mąka (u mnie żytnia
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemnie trochę wspomnienie wakacji i mały krok w stronę kolejnej pory roku. Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 100 gram ryżu Arborio 1/2 litra bulionu lub rosołu (lub w ostateczności wody)* 1 pomidor malinowy 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 70 gram sera parmezanu lub grana padano 2-3 łyżki masła sól, pieprz
Mango Papajasię trochę nastać przy kuchence, mieszać, szatkować, kroić... ale efekt końcowy wynagradza każdą minutę poświęconą temu daniu. 1 szklanka ryżu do risotto 2 szklanki wywaru warzywnego lub rosołu (może być z kostki) 2 łyżki masła 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 małego kabaczka około 10 pieczarek 1 cebula 3/4 szklanki mrożonego lub świeżego groszku
Jadło i czytadło