rosół - 7627 przepisów (strona:388/509)

Pasztet drobiowy na Boże Narodzenie 229

gotujemy przez około 1h, do miękkości. Studzimy. 3. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy.  4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka

Szefowa kuchni
Makaron ze Szparagami i Piersią Kurczaka 197

posypania makaronu na talerzu Link do filmu z przygotowania: Makaron ze szparagami https://www.youtube.com/watch?v=G6lUPz4DClk Przygotowanie: Szklankę bulionu odlałam z wywaru na którym przygotowywałam zupę ale można użyć rosołu. Z umytych szparagów odcinam zdrewniałą końcówkę (około 4 – 5 centymetry). Następnie szparagi kroję na kawałki o długości około 3 – 4 centymetrów. Umytą paprykę przekrawam wzdłuż na pół, oczyszczam z gniazd nasiennych

Uwaga Babcia Gotuje
Pyszny Makaron z Piersią Kurczaka i Cukinią na Obiad 206

pikantność pasuje do tego dania. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu wstążki 1 podwójną pierś kurczaka 300 g pieczarek 1 cukinię (około 400 g) 250 ml bulionu drobiowego lub rosołu 1 średnia cebula (około 100 g) 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej (z górką) olej lub oliwa do smażenia sól

Uwaga Babcia Gotuje
Krokiety z kapustą i grzybami i barszczykiem 353

Szczypta soli 0,5 kg pieczarek 3 cebule 300 g kiszonej kapusty Sól Pieprz Do panierki: 2 jajka Bułka tarta Barszcz czerwony: 1,5 l bulionu drobiowego (jak na rosół) 3 duże czerwone buraki Kilka suszonych grzybów 1 szklanka koncentratu do barszczu Rolnik  (klik) 2 liście laurowe Kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 2 łyżki cukru 2 ząbki

VioletoweKucharzenie
Bulion rybny 163

skrzeli. Rybę zalewamy zimną wodą. Dodajemy warzywa pokrojone w grubsze słupki. Całość zagotowujemy. Dodajemy wszystkie przyprawy i natkę pietruszki i gotujemy na małym ogniu aby nam delikatnie pyrkało (jak rosół). Jeżeli na wierzchu pojawiają nam się szumy to je delikatnie zbieramy. Czas gotowania ok. 60 minut . Po tym czasie odcedzamy nasz wywar i powstaje nam piękny i klarowny bulion, który

Kuchenne Wariacje
Relacja z wizyty w restauracji Dwie Trzecie 114

klarownym i bogatym w smaku bulionem - byłam w niebie! Na tak zimny, wietrzny dzień to było spełnienie marzeń. Smak bulionu nie zaskoczył mnie jakoś powalająco, ale przywołał wspomnienia babcinego rosołu z kaczki. Bardzo, bardzo smaczna zupa. Następnie podano mi tatar z sarny w akompaniamencie kawioru z jaj ślimaka, pudru truflowego i jaja przepiórczego. Efekt WOW był osiągnięty w pełnej krasie

Cakes By Kejt
Barszcz ukraiński 200

wydobywania się pary z garnka. W tym czasie przygotować warzywa. Warzywa umyć, obrać. Marchewkę, pietruszkę, por, buraki pokroić w cienkie półksiężyce, seler i ziemniaki w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. Rosół odcedzić do garnka, w którym jest ugotowana i odcedzona ciecierzyca, wyrzucić liście laurowe i ziele angielskie, pozbyć się szumowin, mięso odłożyć, dodać ww. warzywa gotować około 30 min na małym

moj przepis na
Sałatka z zupek chińskich 357

jego wpływem zmięknie, więc nie powinno się go żałować. Przed spożyciem, jeśli sałatka okaże się zbyt "sucha" - należy dodać majonezu.) (*) Najlepiej użyć zupek o smaku krabowym, krewetkowym lub rosołu

Di gotuje
Rosół wołowy 123

Intensywny o charakterystycznym smaku - to można o nim powiedzie. Rosół wołowy gotowany szpondrze jest najlepszy,  bardzo aromatyczny. Składniki: 500 gram szpondra wołowego Ok. 3 l wody 4 marchewki Korzeń pietruszki Kawałek selera Cebula Sól Pieprz ziarnisty Pieprz mielony Natka pietruszki Wykonanie: Szponder gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem. Zdejmujemy szum. Dodajemy kilka ziarenek pieprzu. Ważne jest aby mięso włożyć

Smaki Ewy
Pierogi z kurczakiem i marchewką ( z rosołu) 313

łyżeczki suszonej bazylii, ziół prowansalskich  4 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki oleju  około 1,5 szklanki ciepłej wody Przygotowanie: Udka  i marchewki ugotować w rosole. Wyjąc i przestudzić. Mięso oddzielić od kości, marchewkę przeciąć na pół. Cebule obrać, drobno posiekać i delikatnie podsmażyć do miękkości. Wszystkie składniki włożyć do wysokiej miski i zblendować. Doprawić

ChilliJemy
Zupa pieczarkowa 165

Poniedziałek, czasu na gotowanie mało, a z niedzielnego obiadu zostało sporo rosołu… Idealnym rozwiazaniem będzie zupa pieczarkowa! Delikatna, aksamitna i co tu dużo gadać, pyszna. Przygotowana z ekologicznych warzyw nasyci i jeszcze wyjdzie nam na zdrowie Czas przygotowania to tylko 40 min… Składniki: bulion ok 2 litry (własnej roboty) 1/2 kg pieczarek 2 średbie cebule 2 gotowane marchewki

Kulinarna Patilogia
Zupa z ciecierzycy na ostro. 134

ostra mielona (według uznania) ser żółty do dekoracj i 200g ciecierzycy Ciecierzycę moczymy w wodzie przez noc, potem gotujemy aż zmięknie  (można odrobinę posolić). Ze skrzydełek kurczaka gotujemy rosół ok.  1,5 litra. Papryczkę chili kroimy w krążki, cebulę w półksiężyce,  pomidora w kostkę, podsmażamy na masełku. Kiedy ciecierzyca będzie już miękka odcedzamy ją, wrzucamy razem

Moje-pitraszenie
Udka z kurczaka w sosie jogurtowym. 86

Składniki: 2 duże udka z kurczaka(z rosołu) 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego papryka ostra mielona, czosnek granulowany 1/2 małej papryki Udka kładziemy w naczyniu żaroodpornym, na nich układamy paprykę pokrojoną w paski, polewamy jogurtem wymieszanym z przyprawami. Zapiekamy przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Moje-pitraszenie
Skrzydełka w sosie musztardowym. 133

Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka (z rosołu) 1/2 łyżki musztardy sarepskiej 8 łyżek oliwy z oliwek zioła prowansalskie (ok. łyżeczki) Musztardę, oliwę i zioła mieszamy w miseczce, następnie skrzydełka moczymy w marynacie - oblewamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy resztą marynaty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut. Podajemy z ziemniaczkami (Przepis we wcześniejszych przepisach

Moje-pitraszenie
Pierogi z mięsem. 127

zagotować albo zamrozić bez gotowania, ponieważ ciasto nie pęka po zamrożeniu.  FARSZ Składniki: 250 g mięsa wołowego antrykot 1 cebula pieprz, sól Najlepiej dzień wcześniej ugotować z mięsa rosół, wstawić mięso do lodówki i na drugi dzień można skupić się na szykowaniu samego farszu. Mięsko mielimy w maszynce do mięsa razem z cebulą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania