roladki - 9750 przepisów (strona:188/650)

Roladki z kurczaka nadziewane serm i szynką, zapiekane pod pierzynką z chili con carne. 140

Zapraszam dzisiaj na pyszne roladki z kurczaka nadziewane serem i szynką , zapiekane pod pierzynką chili con carne. Danie proste w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu w przygotowaniu.Roladki można podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami .Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 8 ładnych wyciętych  kotletów z kurczaka   8 plastrów żółtego sera 8 plastrów szynki 1 puszka  Chili con carne(...)łyżki suszonego lub świeżego szczypiorku Wykonanie : Płaty mięsa myjemy, osuszamy ręczniczkiem i delikatnie rozbijamy.Następnie solimy i pieprzymy, na każdy płat układamy plaster sera i szynki, zwijamy w roladkę. Naczynie żaroodporne lub formę do tarty smarujemy masłem, układamy ściśle obok siebie roladki. Do miski przekładamy z puszki chili con carne dodajemy śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i szczypiorek wszystko

Sama słodycz i szczypta chili
ROLADKI Z KURCZAKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I PIECZARKAMI 136

surówka z białej kapusty i warzywa z wody .Przepis podałam dla 4 osób ale  też podaję na jedną porcję.Jedna Porcja tego Dania ma 579 kcal. czyli- 1 roladka( dwie pieczarki , ćwiartka mała cebuli ,oliwa , 2-3 suszone pomidory ze słoiczka, po szczypcie oregano,bazylii,soli i pieprzu,1 łyżka bułki tartej , 0.5 jajka- usmażyc na złoty kolor(...)niej pieczarki i smażymy do miękkości ,przyprawiamy solą i pieprzem , wstydzimy farsz.Dodajemy pomidory suszone .Kurczaka lekko solimy ,pieprzymy , posypujemy ziołami - bazylią i oregano , nakładamy farsz i zwijany mięso w roladkę.Rolady obsypujemy przyprawą do kurczaka i lekko skrapiamy olejem z suszonych pomidorów.Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i Pieczemy ok.1 godziny ( do miękkości w 180 st.)lub panierujemy w jajku

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schab rolowany z suszoną żurawiną 148

zostawiłam. Następnie schab rozkroić wzdłuż dłuższego boku na jeden duży płat mięsa. Rozkrojony schab posmarować ok 2 łyżkami marynaty. Rozłożyć na nim suszoną żurawinę. Potem mięso zwinąć ściśle w roladę i związać sznurkiem. Gotową roladę przełożyć do naczynia żaroodpornego i nasmarować dokładnie pozostała marynatą. Naczynie przykryć i odstawić kilkanaście godzin do lodówki. Po tym czasie schab podlać wodą, schab(...)naczyniu ułożyć warstwą tłuszczyku do góry. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C. Piec 1,5 godziny, funkcja termoobieg. W trakcie pieczenia kilka razy polac wierzch rolady powstałym sosem. Po upieczeniu wystudzić i schłodzić w lodówce, kroić na grubsze plasty

Monia miesza i gotuje
Kulebiak z kapustą i grzybami. 151

Moja pierwsza potrawa kresowa to kulebiak nadziewany kapustą kiszoną i grzybami. Przygotowałam jedną, długą roladę i nadałam jej kształt rogala. Można także ciasto podzielić i upiec dwa kulebiaki. Wierzch posypałam kminkiem, który równie dobrze zastąpić może czarnuszka. Kulebiak z kapustą i grzybami na pewno kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Zwłaszcza, że podawałam go z czerwonym barszczem, który idealnie(...)dusić przez około 40 minut. W razie konieczności dolać jeszcze przegotowanej wody. Doprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt, na to wyłożyć przestudzony farsz i zwinąć jak roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem lub czarnuszką. Roladę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut

zadanie-gotowanie
Rolada wołowa z suszonymi pomidorami 136

zmięknie i dodać przecier pomidorowy, wymieszać, lekko posolić. Rozłożyć cebulkę na całym płacie mięsa, dodatkowo obsypać suszonymi pomidorkami pokrojonymi w kostkę. Zwinąć mięso w rulon, zabezpieczyć wykałaczkami, żeby się rolada nie rozwinęła. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć roladę na złoty kolor z wszystkich stro. Zdjąć mięso z patelni. Wlać wodę na patelnię, dodać przecier pomidorowy i listki laurowe

Kuchnia Pokoleń
pieczony indyczy udziec w żurawinowym sosie 163

godziny w chłodnym miejscu.  Żurawinę moczymy przez 20 minut w 50 ml alkoholu. Następnie cześć ( około 1/3) układamy po wewnętrznej stronie wyjętego z lodówki udźca. Całość formujemy w roladę i  owijamy sznurkiem (naturalnym i bezbarwnym, aby nie okazało się, że farbuje on mięso w trakcie pieczenia). Udziec wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut(...)cielęciny nie należy niczym przykrywać. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, przykrywamy roladę i pieczemy przez kolejne 40 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim mięso na 20-30 minut, pozwalając, żeby pieczeń wchłonęła sok.  Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy udziec z piekarnika i odlewamy sos spod pieczeni do oddzielnego rondelka. Trzymając indyka w ciepłym miejscu przygotowujemy

Miód i pieprz
Rolada szpinakowa z serkiem i łososiem. 173

Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na roladę szpinakową z serkiem i łososiem. Długo się do niej przymierzała, ciekawiło mnie jak będzie smakować, ale w idocznie była  pyszn a bo gościo m smakowa ła  :) Do serka dodałam Sos chrzanowy Roleski i Majonez Folwark. Wszystkim miłośnikom szpinaku i łososia na pewno będzie smakować:) Powie że jest łatwa w przygotowaniu i w sumie(...)szybko się ja robi. Zapraszam do wypróbowania a może zrobicie taką roladę na święta :)      Składniki : 450 g szpinaku mrożonego 2 serki śmietankowe almette 5 plastrów łososia  3 łyżki startego sera cheddar  sól, pieprz do smaku szczypiorek 5 jajek 1 łyżeczka mąki  2 łyżki posiekanego koperku 1 duży ząbek czosnku sos chrzanowy Roleski Majonezu kremowego

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada z boczku nadziewana 132

posiekaną natkę pietruszki przyprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami (można zastąpić suszone zioła świeżymi ) wyrabiamy farsz. Płat boczku rozkładamy na desce, rozłożyć na nim równomiernie przygotowany farsz, zwijamy roladę, związujemy sznurkiem. Roladę pieczemy w rękawie do pieczenia w 160 stopniach C około 2 godzin. Pod koniec pieczenia przecinamy rękaw aby rolada nabrała rumianego koloru. Po upieczeniu odstawiamy w chłodne

kgwjanczewo
To tłuste mascarpone… 136

Jeśli zamiast masła do ciasta drożdżowego dodamy mascarpone to ciasto mniej wyrośnie, ale będzie bardziej chrupiące. W ten sposób można zrobić ciasteczka drożdżowe, np. z twarożkiem cytrynowym. Na 16 roladek potrzebujemy: Ciasto: 345 g mąki 3 łyżki erytrolu lub innego słodziwa, ale nie dodajemy ksylitolu, bo ciasto nie wyrośnie! 7 g drożdży instant 1/4 szklanki mleka 60 g mascarpone(...)gładką masę. Nagrzewamy piekarnik do temp. ok. 180 st. C. Ciasto wałkujemy na kwadrat o wymiarach ok. 30×20 cm. Smarujemy nadzieniem i rolujemy wzdłuż dłuższego boku. Roladkę kroimy na równe kawałki. Układamy na blasze zachowując mały odstęp. Wyłączamy piekarnik i wkładamy do niego ciasto, aby podwoiło swoją objętość (ok. 30 minut). Pieczemy przez ok. 20 minut w temp

Kucharzyca
Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną 261

środku rozsmarowujemy połowę żurawinowego dżemu zostawiając wolne 2-3cm ciasta ze wszystkich stron. Na dżemie rozkładamy i rozsmarowujemy cienko połowę serowego nadzienia. Ciasto zwijamy od dłuższego boku jak roladę, ciasno. Zgniatamy do połączenia końce ciasta. Gotową długą roladę rozcinamy wzdłuż na dwie połowy ostrym nożem. Ciasto układamy tak, żeby nadzienie było skierowane do góry. Ściskamy ze sobą górne końce(...)połówek rolady i przekładamy jedną porcję ciasta nad drugim, jak warkocz. Zakładamy tak ciasto na siebie kilka razy, ściskamy dolne końce. Przenosimy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika do wyrastania. Powtarzamy wszystkie kroki z drugą porcją ciasta, pozostałym dżemem i serem. Ciasto wyrastamy w podgrzanym piekarniku przez 1,5h. Podrośnięte warkocze wyjmujemy, piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C. Ciasta wkładamy

Karo in the Kitchen
Rolada ze szpinakiem 177

Rolada ze szpinakiem to danie, które powstało w wyniku chęci poczucia atmosfery Świąt Wielkanocnych. Uwielbiam pieczony schab, kocham szpinak. Postanowiłam połączyć obie te rzeczy. Tak właśnie powstał przepis na to świąteczne danie. Rolada ze szpinakiem to potrawa, którą szczerze polecam na Wielkanoc. Chcecie zachwycić gości nie tylko ładnie wyglądającym, ale i smacznym daniem? To przepis dla Was. Składniki(...)patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Wykładamy na warstwę mielonego mięsa. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym. źródło

Pobite gary Barbary
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 132

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta.  Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących(...)pieprzem (2 szczypty), dolać 1 łyżkę oliwy z pierwszego tłoczenia oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny, całość zmiksować na kremową masę. Każdy plaster bakłażana posmarować nadzieniem i zwinąć w roladkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce

Wino Francja Kuchnia
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem 138

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Pyszna propozycja na dość szybki i prosty obiad. Roladki są miękkie, soczyste, a ciągnący się ser nabiera pomidorowego akcentu. Takie nadzienie - to niby nic wielkiego, ale idealnie sprawdza się jako wypełnienie roladek.  Oba składniki fajnie się połączyły. Jeśli ktoś lubi - można dodać suszone pomidory. Niestety w mojej rodzinie tylko ja je jadam(...)Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony. (Początkowo smażyłam pod przykryciem, dzięki czemu roladki wyszły bardzo soczyste.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym

Di gotuje
Rolada cielęca 113

Taka rolada idealnie pasuje na stół Wielkanocny.  Składniki 1 kg szynki cielęcej 1 szklanka białego wina wytrawnego 1 łyżeczka octu szczypta mielonego pieprzu garść świeżego tymianku garść natki pietruszki 2 łyżeczki tartej bułki 5 jajek ugotowanych na twardo 1 posiekana cebula 2 ugotowane cienkie marchewki 1 ugotowana czerwona papryka pokrojona w paski 1 1/2 litra bulionu warzywnego   Przygotowanie(...)minut. Osobno zmieszałem bułkę tartą, ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo i cebulą przesmażoną na maśle. Wyjąłem mięso z marynaty, osuszyłem i posmarowałem farszem. Pośrodku położyłem marchewki oraz papryki. Zwinąłem roladę ( niezbyt mocno ), podwinąłem do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Obwiązałem sznurkiem. Gotowałem w bulionie około godziny. Kiedy rolada była miękka, wyjąłem ją z garnka i obciążyłem

R'n'G Kitchen
raw rolada gryczano-śliwkowa z kiwi 136

Rolada pierwsza w mojej kuchennej karierze, rolada, która rozwiała wszelkie mojej obawy, co do robienia tego typu słodkości. Ku mojemu zdziwieniu, ciasto bez problemu zawinęło się w rureczkę, pochłaniając zielone kiwi. Smakiem również nie zawiodła, jednak przy samych pysznych składnikach, może wyjść coś niesmacznego? SKŁADNIKI: 3 szklanki ekspandowanej gryki szklanka amarantusa ekspandowanego 120 g suszonych śliwek szklanka jagód goji łyżeczka(...)Owoce układamy jeden za drugim na środku ciasta, następnie obwijamy je ciastem. Najlepiej zrobić to posługując się papierem do pieczenia, nie przykleja się on do ciasta i ułatwia formowanie rolady. Naszą "rurkę zalepiamy z każdej strony ciastem i okdładamy do lodówki na ok 2 godzinki

healthy dreams