zachęcić do zajrzenia na stronę Ambition ( klik) , gdzie znajdziecie mnóstwo inspiracji na świąteczne dania oraz propozycje wyjątkowej zastawy stołowej, która będzie pięknie prezentowała się na świątecznych stołach . ROLADA Z MANDARYNKĄ Składniki: ciasto: 4 jajka 110 g cukru pudru 30 ml mleka 30 ml oliwy 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli wypełnienie: 250 ml śmietany
Bon appetit mon amiewyszedł jakiś zawijaniec;p nie jestem w tym ekspertem, to moja pierwsza rolada, może następnym razem zwinie się jakoś lepiej, pewnie dałam za dużo kremu, tak czy inaczej smak jest ten sam;) zabrałam się za nią wczoraj wieczorem i mam pyszny deser do porannej kawki;) Składniki: ciasto: 3 jajka 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 13 tabletek stewi(...)dosładzamy po 15 minutach wyciągamy placek czekamy z minutę, a następnie odklejamy papier do pieczenia rozsmarowujemy krem na cieście i zwijamy najlepiej jak podczas zwijania ciasto będzie w blaszce bo krem może wypływać gotową roladę wkładamy na kilka godzin do lodówki, ja zostawiłam na całą noc SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzmienna, ciasto powinno odstawać od dłoni. Wyrobione ciasto odstawiamy na 30-40 minut aby podwoiło swoją objętość, z góry miskę szczelnie owijamy folią do żywności 2. Wyrośnięte ciasto wałkujemy jak na roladę na duży prostokąt i smarujemy je konfiturą lub dżemem, zwijamy w rulon, następnie przecinamy wzdłuż i okręcamy wokół swojej osi. Wkładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
Apetyczna babeczkaKandyzowana skórka grejpfruta to przysmak dla wielbicieli tych specyficznych słodko-gorzkich owoców. Można jej używać jako składnik bakalii do keksów, jako dekorację do ciast lub jako
Trzeci talerzsmykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-czekoladowa-z-chawa-i-jezynami.html 5. ROLADA ORZECHOWA Bardzo łatwa w wykonaniu rolada, przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut. Dodatek orzechów włoskich sprawia, że ciasto idealnie wpisuje się w klimat Świat. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-biszkoptowa-o-smaku-orzechowym.html 6. ROLADA CZEKOLADOWA Przepyszna, puszysta rolada, oblana czekoladą posypana kakao, o delikatnym nadzieniu z masy jeżynowej. Proste ciasto a jakże wyjątkowe http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-czekoladowa-z-galaretka-jezynowa.html
SMYKWKUCHNIswojego ulubionego przepisu na sernik poszukajcie na blogu : Sernik z budyniem biszkoptowym Sernik z mlekiem w proszku Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku Śnieżna rolada Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy
mojewypiekiinietylkoUwielbiam ciastka, ciasta, ciasteczka z wszelkimi kremami. Ostatnio jednak robię ich trochę mniej gdyż potrzebne jest miejsce w lodówce na takie pyszności a póki nic się nie zmieni ograniczam tego rodzaju wypieki do minimum no chyba że jest jakaś okazja i zjada się na bieżąco :) Dzisiaj zaległy przepis na roladę truskawkową który wzięłam z TEJ strony. Składniki
Na słodko lub wytrawniełyżeczka Cukier 175g Cukier waniliowy 1 op. (16g) Woda wrzątek, 4 łyżki Krem: Śmietana kremówka 300ml Mascarpone 250g Cukier 130g (lub mniej jeśli nie lubicie mocno słodkich ciast) Dodatkowo: […] The post Rolada śmietanowa z borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeBabka cud - kuchnia podkarpacka Babka cud z okolic Jasła na Podkarpaciu odbiega nieco smakiem od klasycznej babki. Dzięki kakao i cynamonowi jest pachnąca, aromatyczna i wyjątkowa
Trzeci talerzCiasto francuskie uwielbiam w każdej postaci! Tarty na słodko to jedne z nielicznych deserów, które toleruję, a słone quiche mogłabym jeść codziennie :) słyszałam opinię, jakoby tarta była "narodowym daniem francuskim" zaraz po serach i bagietce, co z całą pewnością potwierdzam! Aczkolwiek moja druga połówka ma inną teorię na ten temat... tarta, quiche i tego typu rarytasy są wg niego... HIPSTERSKIE(...)lodówy i postanowiłam wpleść trochę polskiego akcentu do pysznego dania :) quiche z pesto, porem i szynką, w masie jajecznej z 2 rodzajami sera (emmentaler + rolada ustrzycka = świetny pomysł!). Zapraszam! Składniki: 1 x ciasto francuskie (przyznaję się bez bicia: kupiłam!) 1 por 6 plastrów szynki (u mnie prosciutto) 2 jajka 1/2 opakowania sera Emmentaler* 1/2 opakowania Rolady Ustrzyckiej* 3 łyżki
Kitchens AlphabetPyszna rolada szpinakowa z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem, idealna na święta Bożego Narodzenia lub sylwestra. Składniki: Ciasto : 2 op. mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 6 jajek sól,pieprz Dodatkowo: 2 op. łososia wędzonego w plastrach 1 ser typu feta 1 serek chrzanowy 2-3 łyżki chrzanu Sposób przygotowania: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mrożony szpinak, smażymy(...)szpinakową, równomiernie rozsmarowujemy. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ser feta i serek chrzanowy łączymy ze sobą doprawiamy do smaku chrzanem, rozsmarowujemy na ostudzonym cieście szpinakowym. Układamy plastry łososia, zwijamy roladę dość ścisło, zawijamy w folię aluminiową, wstawiamy do lodówki, roladę najlepiej kroić mocno schłodzoną. Roladę kroimy pod skosem i układamy na liściach sałaty
Bajeczna KuchniaRolada z kratką albo w kratkę jak kto woli. Lekka mocno jagodowa. Jest prosta do zrobienia wbrew pozorom. W sezonie jagodowym można pokusić się o jej zrobienie. ciasto biszkoptowe: 4 jajka 4 łyżki cukru 6 łyżek mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa jagodowa 2 szklanki jagód 3 łyżki cukru pudru(...)minut aż przestygnie i wylać ciemne ciasto na całej powierzchni. Wstawić ponowie do piekarnika temp 160 stopni i piec około 10-15 minut aż będzie suche. Po upieczeniu przełożyłam ciasto na deskę zerwałam papier i przełożyłam na ręcznik kuchenny kratką na spód i zwinęłam w rulon jeszcze ciepłą. Odstawiam do przestygnięcia. Półtorej szklanki jagód miksuję blenderem z sokiem z cytryny
wesoła kuchniaZaintrygowało mnie kiedyś połączenia słodkiego, skondensowanego mleka z musem owocowym, więc postanowiłam je wypróbować póki jeszcze można kupić świeże owoce. Wykorzystałam jagody i truskawki, które po
Trzeci talerzpiekarnika pieczemy przez 10 minut.Po upieczeniu ściągamy papier pergaminowy. Placek biszkoptowy przekładamy na ściereczkę kuchenną (wilgotną) do wystygnięcia lub zaraz po upieczeniu zwijamy biszkopt w roladę.Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, przekładamy na ciasto. na warstwie śmietany układamy truskawki.Pomagając sobie ściereczką kuchenną zwijamy roladę. Na koniec oprószamy cukrem pudrem
Serce zamknięte w formie pysznościDANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada z indyka faszerowana cukinią, suszonymi pomidorami i serem feta pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem