risotto - 2458 przepisów (strona:112/164)

Dzika carbonara na sezonowo 208

prawda? Łatwiej nie myśleć o wrednych ludziach, okropnej pogodzie i goniących terminach. Przynajmniej u mnie tak jest :-) A jeśli jeszcze zostaną Wam grzyby, to polecam przepisy na wytrawny tort , risotto i włoski sos grzybowy . Tym przepisem, z pomocą Lubelli, świętuję Światowy Dzień makaronu i Was też do tego zapraszam

les mirabelles
Makaron razowy z pesto 425

pesto… z całą pewnością będzie smacznie, zdrowo i szybko :) Już kilka razy podawałem Wam przepisy na różne potrawy z pesto. Poniżej kilka z nich: Spaghetti z zielonym pesto Risotto z zielonym groszkiem Makaron z pesto bazyliowym A teraz przyszła pora na dzisiejszy przepis na szybki obiad. Makaron razowy z pesto – składniki (na 2 porcje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana kaszą pęczak 194

niesłusznie, bo ma całkiem sporo zalet – jest tania, łatwodostępna, wartościowa i oczywiście pyszna. Dobrze komponuje się z grzybami czy mięsem, można z niej przygotować kaszotto (pęczotto), czyli odpowiednik risotto. Papryka faszerowana kaszą pęczak 2017-10-11 15:00:41 Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 4 papryki 150 kaszy pęczak 500 g pieczarek 1 czerwona cebula 2 łyżki

Powiedz dietom nie
Jak zrobić domowy rosół? Sprawdź listę składników 734

skarb każdego dobrego kucharza. Wykorzystać go można jako bazę do innych zup (np. grochowej serwowanej w restauracji Biesiadowo w Łodzi ). Sprawdzi się także w kuchni włoskiej – np. podczas przygotowywania risotto. Sięgnij po niego także, jeżeli masz ochotę ugotować kołduny czy chinkali – to bulion, a nie woda, najlepiej nadaje się do ich przygotowania. Dobry rosół to absolutna podstawa w kuchni. Poświęć

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI 91

FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI Ostatnio coś mnie „wzięło” na makaron. Ile można jeść risotto? W lodówce miałam nadmiar pomidorów i zero ochoty na sos pomidorowy, tyle samo chęci na pójście do sklepu i zrobienie zakupów. Otwieram zamrażarkę – szpinak, sery są u mnie zawsze, nie umiałabym bez nich żyć. W zamrażarce schab

Martyna Cooks
Rydze na maśle 187

Mleczaj rydz. Są one wysoko cenione w kuchni, wyborne, wyjątkowe. Doskonałe do marynowania i smażenia, nie nadają się natomiast do suszenia czy zup. Zobaczcie też: Śmietanowy sos grzybowy Risotto z suszonymi grzybami Przepis na rydze na maśle Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 150 g rydzów 2 łyżki masła sól do smaku pieczywo do podania Przepis

Kuchnia Bazylii
Pęczotto z pieczarkami i boczkiem 127

Ostatnio często robię dania jednogarnkowe, których przygotowanie zazwyczaj nie trwa długo:). Pęczotto to polska wersja popularnego risotto, gdzie ryż zastąpiła kasza. Boczek i pieczarki - z takim składem musi być pycha!  200 g kaszy pęczak 100g wędzonego boczku 500g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 100g sera cheddar 2 łyżki śmietany 18% posiekana natka pietruszki do dekoracji 1. Boczek

Szefowa kuchni
ZUPA GRZYBOWA JAK U BABCI 155

będę mogła z nich korzystać całą zimę. Siostra również zaciera ręce, bo stwierdziła, że wreszcie będzie miała fajne przepisy na grzyby w roli głównej. Po zupie z kurkami i risotto z prawdziwkami , przyszła pora na prostą, domową zupę grzybową, taką jaką robiła moja babcia, zazwyczaj we wrześniu. Dobrze pamiętam, jak ta zupa pachniała i smakowała, jak babcia łyżką, od serca

SMYKWKUCHNI
Risotto dyniowe z truflami 89

Trufle mają bardzo charakterystyczny smak i zapach, który mimo, że jest intensywny, może zostać stłumiony przez zbyt wyraźny smak innych dodatków do dania. Ten przepis to proste risotto, które mimo małego dodatku trufli w pełni eksponuje właśnie ich smak. Proste, z małej ilości produktów, a powstaje danie, które jest naprawdę na wyjątkowe okazje

Milion Smaków
Makaron z kurkami i z krewetkami 129

Ostatnio robiłam już risotto z kurkami i tak mi zasmakowały te grzyby, że postanowiła zrobić następne danie z ich użyciem. Tym razem użyłam również krewetek, pyszne połączenie, polecam! Składniki 200 g kurek 200 g krewetek (ja kupiłam już oczyszczone i ugotowane) 1 czerwona cebula 1/2 szklanki tartego parmezanu 1 szklanka białego pół wytrawnego wina 2 łyżki śmietany do zagęszczenia (adsbygoogle

Delusional Trine
Włoskie cannelloni ze szpinakiem i ricottą 163

dostaniemy wszędzie. Zauważyłam ostatnio również, że włoskie „makaroniarstwo” przyjechało do Polski razem ze mną. Zaczęłam, o wiele częściej niż przed wyjazdem, przygotowywać dania na bazie makaronu oraz risotto. Ubolewam jednak nad tym, że w Polsce nie mamy dostępu do TAK świeżych owoców morza oraz do tych warzyw i owoców tętniących słońcem. Mam jednak cichą nadzieję, że szalejąca

Be Fit Be Strong
Risotto z indykiem w przyprawie do gyrosa i bakłażanem 171

Propozycja na jesienny obiad - risotto z bakłażanem i indyczym mięsem obsypanym przyprawą do gyrosa

Przepisy Kulinarne
Sposób na "vege burgera" 147

musimy podawać ich tak, jak zalecono na opakowaniu. Dajmy ponieść się kulinarnej fantazji i wykorzystajmy je nieco inaczej. Poznajcie mój pomysł na chrupiące burgery z pomidorami, bazylia, ryżem do risotto i mozarellą. Z gotowych burgerów we włoskim stylu przygotowałam vege burgera ! PRZEPIS NA "VEGE BURGERA" Składniki: 2 gotowe burgery we włoskim stylu Hilcona 2 bułki do burgerów liście sałaty

kolorowotorcikowo
Risotto ze szparagami i homarem 154

pokusić się o ugotowanie takiego cuda a potem delektowanie się smakiem i delikatnością dania. Homara kupiłam ugotowanego i zamrożonego w całości. Szparagi na półkach sklepowych dostać jeszcze można, polecam. Risotto ze szparagami i homarem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa 195

sposób. Do gulaszu wystarczy jedynie łyżka do zagarniania. Gulasz z soczewicy jest gęsty. Zawsze kiedy go gotuję mam sporo warzywnego bulionu, który dolewam sukcesywnie podczas gotowania. Przypomina to gotowanie risotta. Gulasz musi być jednak gęsty i skoncentrowany w smaku. Gulasz z soczewicy Składniki: 220 g zielonej soczewicy 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 400 g mielonej wołowiny i wieprzowiny, 50/50

codojedzenia