risotto - 2555 przepisów (strona:113/171)

Pilaw kokosowy ze szparagami i cukinią 196

Bezmięsne wiosenne danie o kremowej konsystencji  podobne do risotto , kokosowe nuty doskonale komponują się z delikatnymi warzywami jakimi są szparagi i cukinia, ten pilaw jest pyszny sam w sobie i doskonale sprawdzi się w roli samodzielnej potrawy. To jedno z dań które w sezonie szparagowym najczęściej pojawia się w mojej kuchni, w wersji dla mięsożerców wystarczy dodać podsmażonego

Wanilia i Kardamon
Risotto ze szparagami 245

pół szklanki bulionu. 12. Ryż ugotować al dente. 13. Doprawić sola i pieprzem, dodać 2 łyżki zimnego masla. 14. Odstawić pod przykryciem na 5-10 minut. ZAPRASZAM NA FILM - risotto ze szparagami! Jeśli spodobał Ci się film  subskrybuj mój kanał YouTube *Facebook:  https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram:  https://www.instagram.com/atlas_smakow/ Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii : Kalorie Masa

Atlas Smaków
Sałatka ziemniaczana ze szparagami 156

Szparagi, czy to zielone czy białe, lubią prostotę, dlatego u mnie najczęściej lądują na talerzu z młodymi ziemniakami, koperkiem, polane roztopionym masłem. Często przygotowuję z nich zupę, dodaję do risotto, makaronu albo przygotowuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla. Korzystajcie ze szparagów, bo sezon na nie szybko minie.    Składniki: 1 kg młodych ziemniaczków

Smakowity Blog Kulinarny
Pieczone szparagi z cytryną i parmezanem 147

szparagami omlet ze szparagami i chili zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka ze szparagami makaron pełnoziarnisty ze szparagami omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami risotto z białymi szparagami pizza z zielonymi szparagami sałatka ze szparagami i mozzarellą makaron z sosem szparagowym tarta ze szparagami i pomidorami najprostsza tarta z zielonymi szparagami tarta z zielonymi szparagami

Kulinarne przygody Gatity
Jak i dlaczego warto być kaszoholikiem? 166

czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki. Zamiast kaszy bulgur można użyć kuskusu. Kaszotto , czyli kasza przygotowana tak jak powstaje ryż na risotto. Najlepiej smakuje z pomidorami lub grzybami, na przykład suszonymi. Pęczak z warzywami na ciepło, to moje ulubione danie. To co mam dodaje do pęczaka. Próbowałem go już pomidorami, kukurydzą, fasolami

Fleksitarianizm.pl
Nie jem produktów z olejem palmowym 159

można u nas kupić prawdziwe kostki rosołowe, kostki bez grama oleju palmowego i nawet takie w pełni wegetariańskie! Piszę o tym teraz, bo ostatnio mam fazę na zupy czy risotto, a czasu na zrobienie swojego bulionu niestety brak. Stąd szukanie w sklepach kostek rosołowych! W ich przypadku szczególnie trzeba pamiętać o zasadzie: czytajcie skład produktu przed zakupem! Czekolady czekoladopodobne! Dobrej

Fleksitarianizm.pl
Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu 196

parmezanu (po jednej łyżce wymieszać w miseczce). Piec w 180 stopniach około 30 minut. Po upieczeniu przyozdobić uprażonymi orzeszkami pionowymi, równie świetnie mogą to być inne orzechy. Na risotto z zielonych szparagów zapraszam  tutaj

Wino Francja Kuchnia
Szparagowa misa rozmaitości 150

pieczone młode warzywa tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka ze szparagami zielona pizza ze szparagami zielone szparagi z sadzonymi jajkami makaron pełnoziarnisty ze szparagami omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami risotto z białymi szparagami pizza z zielonymi szparagami sałatka ze szparagami i mozzarellą makaron z sosem szparagowym tarta ze szparagami i pomidorami najprostsza tarta z zielonymi szparagami tarta z zielonymi szparagami

Kulinarne przygody Gatity
Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce + porady jak przygotować danie wcześniej dla większej liczby osób 221

gości). Zaznaczyć tutaj należy, że idąc do 3 gwiazdkowej, renomowanej i znanej na całym świecie restauracji, nie czekamy na dania tyle czasu, ile zajmuje ich faktyczne przygotowanie (np. zamawiając risotto nie trzeba czekać 20 minut, ale 5-10). Wynika to z wielu trików, tajników i ogromnej wiedzy szefów kuchni, którzy w krótkim czasie są w stanie przygotować idealne danie, otrzymujące

Moja Delicja
Top 10 najlepszych przepisów na wiosnę – nowalijki 192

zmielony pieprz śmietana do dekoracji (opcjonalnie) jajko na twardo na każdą osobę Pełny przepis tutaj. 9. Makaron primavera z wiosennymi warzywami i pesto z rzodkiewki Spróbujcie makaronowej wersji klasycznego risotto primavera z wiosennymi warzywami i pesto z rzodkiewki. Możemy wykorzystać dowolne sezonowe warzywa, które kupimy albo które wyrosną nam w ogródku, ale ja najbardziej lubię taki makaron z młodym szpinakiem

Ugotowane pozamiatane
Restaurant Week Wrocław – Degustacja w restauracji PATIO 184

rzodkiewki. Lekka, smaczna przystawka. Przy obu menu przystawka jest taka sama. Jednym z głównych dań jest łosoś sous-vide aromatyzowany trawą cytrynową, podany z puree z kalafiora oraz czarne risotto na białym winie i pesto z czosnku niedźwiedziego. Danie zdobi rzepa arbuzowa i puder z malin. Pięknie podane, bardzo smaczne danie. Drugim daniem głównym do wyboru są placuszki z batatów

Mała Cukierenka
Najlepsze przepisy na szparagi 144

postem. Zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską Omlet ze szparagami i chili Sałatka z bobem i szparagami Ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z mozzarellą Wiosenna sałatka ze szparagami Risotto ze szparagami Zielona pizza ze szparagami Szparagi z sadzonymi jajkami Omlet ze szparagami i pieczarkami Tagliatelle ze szparagami Makaron z sosem szparagowym Pizza z zielonymi szparagami Tartaletki ze szparagami Tarta

Kulinarne przygody Gatity
Wyróżnienie Liebster Award - dziękuję :D 145

Kruche ciasto 6. Czy lubisz jajecznicę? Uwielbiam, szczególnie z dodatkiem różnych warzyw. 7. Makaron razowy czy zwykły? Razowy. 8. Co byś ugotował/a z ryżu? Ostatni chodzi za mną risotto z grzybami. 9. Ulubione narzędzie w kuchni? Blender 10. Wakacje nad morzem czy w górach? Najlepiej gdy góry są nad morzem ;) ale jeśli już muszę wybierać to góry. 11. Ulubione

Gotuj Się Kto Może
ZUPA KREM Z KALAFIORA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 145

święta. Wyróżnia się oryginalnym smakiem starannie zachowanym w procesie przygotowania. Wystarczy rozcieńczyć go z wodą i dodać ulubione składniki. Na bulionie możesz przygotować dowolną zupę lub dodać do risotto. Składniki: 1 kalafior 1 cebula 2 łyżki masła 50 g białej czekolady 1,5 l wywaru na bazie bulionu KRAKUS warzywny 1  łyżka gęstej śmietany sól pieprz Gotujemy kalafiora

Kuchnia w oparach
Khichdi 166

wpadł mi przepis na bardzo stare danie, które urzekło mnie swą prostotą, a przede wszystkim stosunkiem jakości do ceny. Europejczycy ze swoim eurocentryzmem powiedzieliby, że to takie indyjskie risotto, tyle, że w Azji jedli ryż na długo przed nami :) Prawda jest taka, że to właśnie khidchi rozprzestrzeniło się po świecie, doczekując wielu modyfikacji. Pierwsze znane wzmianki na temat tej potrawy

Kryzysowa Książka Kucharska