risotto - 2458 przepisów (strona:103/164)

Pęczotto z kurkami 104

później dodajemy kurki. Smażymy, aż ładnie się zarumienią. Następnie dodajemy kaszę, chwile podsmażamy i zmniejszamy ogień na średni. Teraz zaczynamy podlewać ją bulionem. Dokładnie tak samo jak w przypadku risotta . Dolewamy około szklankę bulionu i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż płyn całkowicie odparuje. Następnie dodajemy kolejną szklankę bulionu i tak dalej, aż kasza będzie odpowiednio miękka. Na koniec, kiedy

PatiGotuje
Środa: Wieprzowina po chińsku na ostro 153

dodać więcej lub mniej papryczki chilli. Naprawdę warto sięgnąć po taki przepisów i zrobić zamiast nieśmiertelnego mielonego. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Polecamy Wam również przepis na pyszne panissa risotto z mieloną wieprzowiną Składniki: 0,5 kg mielonej wieprzowiny ½ łyżeczki soli 2 ząbki czosnku posiekane w plastry 1 łyżeczka tartego imbiru ½ małej żółtej papryki pokrojonej w kostkę ½ małej czerwonej papryki

Niedzielny kucharz
Miłe chwile i ciekawe przeżycia - czyli wyjątkowy i oryginalny prezent dla bliskiej osoby 115

czegoś pysznego. Bellaluna to włoska restauracja, które serwuje pyszne dania, wina i desery. Na przystawkę zjedliśmy musse di formaggio di capra i bruschettę con collo di maiale, później zjedliśmy risotto primaverile , które było obłędne i papardelle con spalla di manzo, też rewelacyjne. Na końcu były desery na które już było mało miejsca, bo tak się najedliśmy, ale prezentowały się super

kruche babeczki
Relacja z warsztatów kulinarnych WINIARY z Davidem Gaboriaud 103

kolejne danie przygotowane zostało pod moje kubki smakowe. Kurki, które w tym roku pierwszy raz jadłam, były nieziemsko dobre. Po podsmażeniu dostały ognistego „kopa”. Pęczak, został przygotowany jak klasyczne risotto, powoli dusił się w bulionie, którego dolewało się chochelka po chochelce. Kotleciki jagnięce, zostały krótko podsmażone i podpieczone dzięki temu mięso było delikatne. Kaszotto podane zostało z świeżym, przesmażonym szpinakiem

Moniki Smakołyki
Risotto z bobem i kurczakiem 130

filet z kurczaka, masło i smażyć aż mięso będzie dobre. Na koniec dodać bób, połowę posiekanej natki z pietruszki, doprawić do smaku solą, pieprzem i chwilę jeszcze smażyć. 4. Risotto przed podanie posypać natką z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
10 sprawdzonych przepisów na szparagi 102

lżejsze i można je zjeść na zimno, jak sałatkę, albo na ciepło jak zwykły makaron. Zobacz przepis Pęczotto primavera Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja na temat spaghetii primavera, kultowej pasty zrobionej z nowalijek. Zobacz przepis Pierożki z ricotty ze szparagami i groszkiem Pierożki z ricotty przypominają nasze

Niedzielny kucharz
Chłodnik z botwinki ze zsiadłym mlekiem 107

razem podczas zakupów uwiodła mnie soczysta, świeża botwinka. Uśmiechała się tak uroczo, że nie sposób było się oprzeć :D  Pomysłów na przygotowanie botwinki nie brakuje. Zupy, tarty, botwinkowe risotto... Ale ostatecznie padło na chłodnik. Pyszny, orzeźwiający chłodnik z botwinki z dodatkiem rzodkiewki i ogórka. Lekko kwaśny, odrobinę pikantny, z chrupiącymi kawałkami warzyw.  Ja przygotowałam go na bazie zsiadłego

HealthyCreations
Makaron ze szparagami i pieczarkami 148

będziemy mieć dostępne wszystkie młode warzywa. Na naszych talerzach znów zagoszczą kolory. Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto korzystać i przygotowywać z nich zupy, tarty, dodawać do pizzy, risotto, omletów lub makaronu. U mnie właśnie całkiem nieźle spisały się w połączeniu z makaronem i pieczarkami. Cytryna orzeźwia całość. Mmmm to smak wczesnego lata. Podaję przepis na dwie porcje

Poezja smaku
Zielona szakszuka ze szparagami i groszkiem 103

grillowane; wraz z jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍 . Za co kochamy szparagi ? Przede wszystkim to warzywo bardzo niskokaloryczne i posiadające niski indeks glikemiczny, a także lekkostrawne. Poprawia pracę układu

Kulinarne przygody Gatity
Magnifica – restauracja ukryta wśród drzew – Kraków 108

chwili znowu zaczęła się uczta,tym razem dania główne takie jak cielęcina ze szparagami w białym winie, knedel ze szczawiem, mus z selera. Pierś z kurczaka z rabarbarem ( genialnym ), risotto z kozim serem i szparagami, z dodatkiem młodych buraczków – znakomite danie ! Na koniec głównych dań wjechał makaron strozzapreti ze szparagmi w białym winie, ze szpinakiem, oscypkiem czosnkiem niedźwiedzim

Kuchnia na wzgórzu
Coś dobrego dla jednego: waniliowy kubeczek z kuchenki mikrofalowej... 151

Nigdy nie mieliśmy mikrofali. Nie z braku potrzeby. I owszem nieraz by się przydała, bo resztkowy ryż odgrzewa się bardzo kiepsko na patelni. Albo jakiekolwiek risotto, czy nawet makaron już wymieszany z sosem. Miejsca nam brakowało na blacie kuchennym, żeby pomieścić dodatkowego, sporego grata... A teraz, nareszcie, może nie tyle nam zbywa na cennym towarze pt. dodatkowe miejsce, ale przynajmniej

Lejdi of the house
Błonia Bistro 122

chrust ziemniaczany sprawiają, że danie jest sycące ale „nie ciężkie”. Bardzo smaczne danie. Tagliatelle z kurczakiem Kolejna pozycja z menu jeśli chodzi o dania obiadowe to makarony, risotta, gnocchi i tortellini czyli specjały kuchni włoskiej Bardzo smaczny był np. makaron tagliatelle z kurczakiem (25 zł). Polecam.  Lokal serwuje również dania z rybami i owocami morza. Polecam szczególnie

I LOVE LIFE
Restaurant Week - Restauracja Sote - Nobo Hotel 101

działo! 😁   Amuse bouche: 👉 Omlet tamago z sosem sojowym Prosty i smaczny początek całej kolacji, rozbudził nasz apetyt, a dzięki formie podania rozbawił całe towarzystwo  Przystawka: 👉 Menu wege - Risotto słonecznikowe na cykorii z orzechem laskowym, prosem i estragonem Bardzo smaczna wegetariańska propozycja! Chrupiąca, z mocnym orzechowym akcentem, sycąca. Nie brakowało mi tu mięsa ani przez chwilkę. 👉 Menu mięsne - Grasica

Cooking Monster