Opis Kaszotto grzybowe: Kaszotto grzybowe jest to nasza polska odpowiedź na słynne włoskie risotto. Oczywiście różnicą jest użyta przez nas kasza zamiast ryżu. Kaszotto z lokalnych składników, najlepiej z kaszy pęczak, i świeżych grzybów smakuje wybornie. Jest to świetny i przepyszny pomysł na szybki obiad. W tradycyjnym przepisie używamy białego wina. Jeśli jednak będą jadły do dzieci to można zrezygnować z dodawania białego wina i zastąpić je bulionem warzywnym. Najsmaczniejsze jest świeże, zaraz po ugoto... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...