Czekoladowe ciasto dyniowe to klasyczne ciasto czekoladowe z dodatkiem purée z dyni, które sprawia, że wnętrze ciasta jest wyjątkowo wilgotne i miękkie. Smak dyni nie jest
Smakołyki BerenikiDrożdżówki dyniowe z twarogiem i morelami to słodkie bułki w pięknym żółtym kolorze, z dużą ilością pysznego serowego nadzienia i soczystą morelą na wierzchu. Są pyszne
Smakołyki BerenikiSzukołech 1 dzisiej czegosik, co by sie szło zjejś 2 do schabu we musztardzie, kery żech rychtowoł 3 na mitag 4 – recept 5 przidzie niyskorzi
Chop w kuchniZapiekanka Pasterska należy do grona moich trzech ulubionych zapiekanek. Nie zawsze jednak robię ją tradycyjnie z mięsem mielonym. Nowy wyrazisty smak nadają jej dwa nowe składniki
ChilliJemyChociaż już dawno wróciliśmy, to ja się jaram tym wyjazdem do Manchesteru, jakbym w życiu za granicą nie była 😉 Tym razem logistyka wzniosła się poziom wyżej
gotować!Teraz wszędzie dyni jest pełno i jest na nią sezon. Warto po nią sięgać częściej. Dynię zważyć ma być 500 g razem ze skórą i pestkami
Kuchnia PokoleńCiasteczka dyniowe z orzechami to kolejny świetny przepis z wykorzystaniem mojej ukochanej dyni hokkaido. Na blogu znajdziecie sporo przepisów z wykorzystaniem purée z dyni , które jest
Smakołyki BerenikiChleb dyniowy to pszenno-żytnie pieczywo z dodatkiem purée z dyni. Ten składnik wpływa na wyjątkową wilgotność i miękkość wypieków oraz sprawia, że mają one piękny
Smakołyki BerenikiNa jesienny, rodzinny obiad proponuj ę Wam pyszn ą zapiekankę składającą si ę z dwóch warstw. Z zewnątrz
La grande e la piccola cuocaMus z malin zamykam w słoiczkach by w okresie kiedy ich nie będzie móc się nimi delektować. Taki mus doskonale sprawdzi się w wypiekach np do
Kolorowa kuchnia ElkiCzekoladowe ciasteczka dyniowe to małe słodkie krążki powstałe z ciasta kruchego z dodatkiem purée z dyni oraz gorzkiej czekolady. Ciasteczka tuż po upieczeniu są dość miękkie
Smakołyki BerenikiDużo się mówi o tym, że należy dzieciom codziennie serwować warzywa. Jednak okazuje się, że jest wielu dorosłych, którzy warzyw nie lubią i jedzą je dość
WiszniówkaDla wielu Polaków bez ziemniaka nie ma obiadu. To chyba... Artykuł ZIEMNIAK – CESARZ POLSKIEGO STOŁU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE