Roladki z kurczaka, szparagów i szynki parmeńskiej 321stopni przez 25-30 minut. Po tym czasie powinny być gotowe. W połowie czasu warto je obrócić by równomiernie z każdej strony były podpieczone. Ja podałam roladki z puree ziemniaczanym. Było pysznie
Mango Papaja
Kopytka z marchewką 250warzywa!” Nauczyły się już jeść surówki i gotowane warzywa, no może z wyjątkiem brukselki (nawet pulpeciki nie pomogły). Często do gotowania ziemniaków dodaję marchewkę i robię z tego puree. Dzisiaj do obiadu postanowiłem zrobić kopytka z marchewką. Wyszły bardzo dobre. Czytaj dalej
Gotuj z Misiem
Puddingi yorkshire do mięs w sosie 373obiad mięso w sosie. Co by do niego podać? Tłuczone ziemniaki, puree, kluski śląskie, kopytka, ryż, makaron… Wybór niby spory, a jednak często jest kłopot, gdy preferencje w rodzinie są różne. Ja parę lat temu na duży, rodzinny obiad zdecydowałam, że podam coś innego – puddingi yorkshire, czyli pieczone czarki z ciasta naleśnikowego. Wywodzą się z Anglii (podobno
Poezja smaku
Fasolka z kurczakiem duszonym - prawie gotowiec. 186porcja duszonego kurczaka z puszką fasolki w sosie pomidorowym. Do tego ziemniaki puree i w błyskawicznie mamy dobry obiadek Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
'Kotlecik' z sezamu 186Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sezamem i mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor. Doskonale smakuje z ziemniaczanym puree
Ze smakiem i z pasją
KASZTANOWA "NUTELLA" 194wykorzystać mój zapas. Był to też pierwszy raz kiedy kasztany jadłam i już wiem, że nie są one czymś za czym przyjdzie mi szaleć (jak w przypadku choćby pistacji). Puree kasztanowe z dodatkiem czekolady i wanilii smakuje nawet całkiem nieźle. Na pewno przypadnie do gustu amatorom kasztanów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandry
ŁATWY I SMACZNY OBIAD: KURCZAK NADZIEWANY POMIDORAMI I SURÓWKA MARCHEWKOWA Z CZOSNKIEM 398która podała mi ciekawy przepis na smażoną marchewkę z sosem czosnkowym. Postanowiłam w końcu ją zrobić i podać do niej prostego kurczaka z suszonymi pomidorami. Obiad podawaj z ziemniaczanym puree z dodatkiem czosnku (moje ziemniaki zapiekłam). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandry
KOPYTKA NA SŁODKO. 241cynamonu 2-3 łyżki cukru pudru owocowy twarożek Ziemniaki gotuję, obieram i zostawiam na noc. Najlepiej sprawdzają się ziemniaki stare, sprzed dwóch , trzech dni.Następnie zgniatam je na puree, dodaję jajka i mąkę, cukier puder, nieco cynamonu, sól i zagniatam miękkie, lekkie ciasto. Odrywam po kawałku ciasta, na stolnicy wysypanej mąką formuję wałeczki, które delikatnie rozpłaszczam, po czym kroję
W kuchni Karmel-itki
Dziś po polsku i dość tradycyjnie 287uważając by go za bardzo nie rozrzedzić. Do sosu dorzucamy klopsiki i całość chwilę gotujemy, Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą tymianku. Podajemy z kaszą gryczaną, grubym makaronem lub ziemniaczanym puree. Mnie najbardziej smakują w towarzystwie kiszonych lub konserwowych ogórków. Smacznego dnia
Ratunku obiad
Brak tytułu 208Premium Rosa miałam możliwość wypróbować nowy sos. Ten sos to - przysmak bałkański - LUTENICA ostra grubo mielona. Sos sporządzony jest z pieczonej papryki 48,5%, pomidorów 25,4%, bakłażanów 8%, purre marchwiowego 3%. Z dodatkiem ostrej papryczki 2,5% oraz cebuli, czosnku i natki pietruszki. Z cukrem. Słoiczek mieści 300g produktu. Wartość energetyczna 100g produktu to: 127kcal, tłuszcz
kolorowotorcikowo
Szaszłyki z kurczaka z purre z zielonego groszku 168łyżki sosu sojowego łyżka musztardy łyżeczka miodu łyżeczka estragonu Dokładnie wymieszać. Zamarynowane mięso nabijać ciasno na patyczki. Smażyć na patelni z każdej strony na rumiano. Można usmażyć na grillu. PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU 2 szklanki młodego zielonego groszku - ewentualnie mrożonego jeśli nie macie 0,5 l wody łyżeczka soli łyżka masła łyżka śmietany lub gęstego jogurtu Groszek ugotować w wodzie
kolorowotorcikowo
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 217czarnej porzeczki i maliny. Już po chwili okazało się, że świetnie komponuje się z podaną na danie główne polędwiczką wieprzową w cieście francuskim, z warzywami, bekonem i bardzo delikatnym puree ziemniaczanym. Jeżeli przystawka była świetna, to danie główne wprost rozpływało się w ustach. Danie główne Chciałabym zwrócić uwagę zwłaszcza na to, że dania podawane były bez popularnych w naszej
Pasja Smaku
Kopytka marchewkowe z rozmarynem 199łyżka masła świeży rozmaryn Ziemniaki w mundurkach i marchewkę gotujemy w osolonej wodzie. Obieramy ze skórki. Marchewkę zmiksowałam niezbyt dokładnie za pomocą blendera, natomiast ziemniaki zmiksowałam na gładkie puree. Mieszamy oba składniki dokładnie na jednolitą masę. Masę przekładamy do miki, wyrównujemy powierzchnię i tak jak w kluskach śląskich, odkładamy ¼ część masy i uzupełniamy ją mąką pszenną, dodajemy też łyżkę mąki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na zimno z truskawkami 400usunąć szypułki, przepołowić i powciskać w masę serową. Schłodzić. Mus truskawkowy: 500 g truskawek, galaretka truskawkowa. Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku. Ostudzić. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera na puree. Dodać zimną galaretkę. Tężejącą masę wylać na ciasto. Wstawić na noc do lodówki
Z miłości do słodkości
Orzechowo-dyniowa krajanka 249czasu do czasu, około 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. W międzyczasie przygotowujemy masę serowo - dyniową. Składniki na masę serowo - dyniową: • 250 serka ( u mnie ricotta) • 3/4 szklanki puree z dyni- (ugotowanej wcześniej na parze, lub w garnku u grubym dnie) • 1/2 szklanki cukru • 1 jajko • 1½ łyżeczki cynamonu • 1 łyżka drobno pokrojonej kandyzowanej skorki pomarańczowej • 1 łyżka mąki
Mia Cucina Sofieta