puree - 3280 przepisów (strona:159/219)

KOTLETY Z MAKRELI I ZIEMNIAKÓW. 248

miękkie, więc nie wystraszcie się tego, że się nie wysmażyły. To naturalny stan, oczywiście wystudzone stwardnieją nieznacznie. Są delikatne i bardzo rybne. Można podać z surówką, ale również z puree z groszku bądź z hummusem. A nawet z białym sosem, pełna dowolność :) KOTLECIKI Z MAKRELI I ZIEMNIAKÓW. /znaleziony w sieci;/ na ok. 8 kotlecików 300g wędzonej makreli 250g ugotowanych

W kuchni Karmel-itki
Krem z dyni z imbirem i curry 237

dynia zmięknie.W tym czasie na suchej patelni podprażamy przez chwilę pestki z dyni.Gotową zupę miksujemy. Nakładamy do miseczek i posypujemy pestkami.Możemy też przygotować zupę na baziegotowego puree z dyni   Pyszna rozgrzewająca zupa gotowa - smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Babeczki z ziemniaków z fasolką adżuki i boczkiem 263

smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, młoda marchewka, młoda pietruszka- korzeń, syrop z agawy, olej rzepakowy. Przygotowanie:     W garnku gotujemy ziemniaki do miękkości, rozgniatamy na puree i studzimy. Roztrzepujemy jajka ze śmietaną, doprawiamy sola i pieprzem.  Dodajemy ziemniaki i całość mieszamy na gładką masę. Do masy dodajemy  starty  ser, drobno posiekany  rozmaryn

Moniki Smakołyki
Ziemniaczano szpinakowe babeczki z niespodzianką 143

świeży tymianek, 2 łyżeczki kapary, papryczka chili, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku,   olej rzepakowy. Przygotowanie: W garnku gotujemy ziemniaki do miękkości, rozgniatamy na puree i studzimy. Roztrzepujemy jajka, dodajemy listki tymianku, doprawiamy solą i pieprzem. Jajka łączymy ze śmietaną i ziemniakami. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.  Całość  łączymy ze szpinakiem

Moniki Smakołyki
Piersi z kurczaka w aromatycznym sosie 211

polewamy pozostałym ze smażenia tłuszczem, zalewamy sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 150 st.). Wyjmujemy, gdy wierzch się lekko zarumieni a boki będą odstawały od formy. Podajemy z ziemniakami puree lub chrupiącymi frytkami

Gorący kąsek
WEGETARIAŃSKIE LECZO Z PATISONA I DYNI. 168

czym dodaję  majeranek i koncentrat pomidorowy. Duszę pod przykryciem do miękkości warzyw. Doprawiam do smaku. Podaję ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym lub z ziemniakami z wody bądź w postaci puree SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Zupa krem z dyni *BEZGLUTENOWA* 260

rozpoczął! Po prostu jestem ledwo żywa. Katar, kaszel i ból gardła - masakra. W takie dni pragnie się rozgrzewających posiłków. Sezon dyniowy się rozpoczął, po raz pierwszy dyni użyłam jako puree. Bardzo mi zasmakowała, więc zaprzyjaźniłam się z nią na dłużej. Rozgrzewająca zupa krem z posmakiem imbiru i goryczą ostrości. Jestem w siódmym niebie! :) Składniki: 1/2 dyni hokkaido 1 l bulionu

Truskawkowa Fiesta
Krem z dyni z imbirem 219

kontaktują.” Albert Einstein Komentarze tu-tusia 2011/12/15 21:04:42 Ja tez zaczęłam się z dynia zaprzyjaźniać dopiero w tym roku i w lodówce mam jeszcze trochę dyniowego puree. Na zupę jak znalazł :) sowa_nie_sowa 2011/12/16 07:27:54 No właśnie, ja już nie zdążyłam kupić więcej, żeby zamrozić. Ale za to w przyszłym sezonie ruszam od pierwszej dyni

Zdrowa Kuchnia Sowy
Bardzo bogate owsiane ciasteczka z dynią 212

stworzenie własnego i to był bardzo dobry pomysł:) Ciasteczka zawierają mnóstwo dobrych rzeczy, dlatego nazwałam je "bogate", bo niczego w nich nie brakuje;) Myślę, że dynię można zastąpić spokojnie puree z banana, jabłka lub nawet marchewki. Składniki na ok. 30 szt.: * 250 g czyli szklanka przecieru z dyni * 100 g czyli szklanka mąki pszennej typ 1850 graham * 100 g płatków

Zdrowa Kuchnia Sowy
Wzmacniający koktajl z kiwi 160

płatków migdałowych, 350ml mleka.     Przygotowanie     Wszystkie owoce obrać, z jabłka usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Przełożyć do blendera. Zmiksować na puree. Dodać zarodki pszenne, cukier oraz płatki migdałowe, ponownie zmiksować. Wlać mleko, wymieszać lub jeszcze raz krótko zmiksować. Gotowy koktajl rozlać do szklanek, udekorować plasterkiem kiwi.   Prawda, że proste

Z miłości do słodkości
Koktajl z truskawek 182

suszonej żurawiny, 5g płatków migdałowych, 200ml mleka, 5 g otrębów pszennych, 5 g brązowego cukru.       Przygotowanie     Truskawki rozmrozić i zmiksować na gładkie puree najlepiej przy pomocy blendera. Dodać cukier, żurawinę, otręby i płatki migdałowe. Bardzo drobno zblendować. Dodać mleko, chwilę miksować. Podawać od razu, albo mocno schłodzone.       Smacznego:)   Przepis dodaję

Z miłości do słodkości
Torcik śmietankowy na zimno z musem truskawkowym 271

zgęstniało.     Mus truskawkowy: 500g truskawek, 3 galaretki truskawkowe.     Galaretki rozpuścić w 3 szkl. wrzątku, przestudzić. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować przy pomocy blendera na gładkie puree. Połączyć z tężejącą galaretką. Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na wierzch ciasta, równo rozsmarować i zostawić na całą noc w lodówce.       Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Koktajl bananowo- truskawkowy 201

drobno posiekanej świeżej mięty. Przygotowanie Truskawki umyć, usunąć szypułki i przepołowić. Banany obrać z skórki, pokroić w plastry. Owoce wraz z miętą przełożyć do blendera, zmiksować na gładkie puree. Dodać jogurt, mleko, cukier oraz nasiona z laski wanilii, ponownie krótko zmiksować. Koktajl rozlać do szklanek. Najlepiej podawać mocno schłodzony. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Koktajl wieloowocowy z otrębami 196

truskawek usunąć szypułki, pokroić w ćwiartki. Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry. Wraz z jagodami i malinami przełożyć do blendera i zmiksować na gładkie puree. Wlać mleko, dodać miód i otręby, miksować chwilkę do połączenia się składników. Rozlać do szklanek, podawać mocno schłodzone

Z miłości do słodkości
Brownie fasolowo-porzeczkowe 168

kakao. Dodać płatki owsiane, cukier brązowy oraz sól. Fasolę odsączyć, przelać wodą, by usunąć nadmiar soli. Dodać wodę  oraz olej rzepakowy i zmiksować blenderem na gładkie puree. Dodać do suchych składników. Na koniec dodać umyte i odszypułkowane porzeczki. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy np. w kształcie serca i piec ok. 35-40min w temp

Z miłości do słodkości