Knedle dyniowe nadziewane amarantusem, puree z pieczonej papryki i filet z halibuta

Knedle dyniowe nadziewane amarantusem, puree z pieczonej papryki i filet z halibuta

Knedle z pieczonej dyni nadziewane wyjątkowo zdrowym amarantusem, który jest bogatym źródłem białka i żelaza. Warto spożywać go jak najczęściej i włączyć go do codziennej diety. Do tego przygotowałam równie zdrowego, pieczonego halibuta o wyjątkowo delikatnym i pysznym mięsie oraz purée z pieczonej papryki. Danie ładnie się prezentuje i smakuje wybornie. Polecam Składniki: Knedle dyniowe: 3/4 szklanki musu z dyni* + 1 łyżka 500 g ziemniaków 1 jajko 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, papryka, mus, ciasto, śniadania, śniadanie, ziemniak, ziemniaki, zdrowe przepisy, zdrowe, sok, desery, ciasteczka, deser, kluski, diety, pierogi przepis, dieta, ryby, pierogi, chilli, puree, kasza, ryba, warzywa, pyszne ciasto, pieczone ziemniaki, ryba w ciescie, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.